Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ), στο πλαίσιο διαμόρφωσης δράσεων και προτάσεων για την αξιοποίηση των ανοιχτών τεχνολογιών στην ακαδημαϊκή-ερευνητική κοινότητα καθώς και την διάχυση και υποστήριξη των ανοιχτών τεχνολογιών στην εκπαιδευτική διαδικασία, καλεί μέλη της ακαδημαϊκής-ερευνητικής κοινότητας, φοιτητές, διδάσκοντες, ερευνητές και διοικητικό προσωπικό, που χρησιμοποιούν ή και δημιουργούν ανοιχτό λογισμικό, ανοιχτές τεχνολογίες ή/κα ανοιχτό περιεχόμενο στο ίδρυμα τους, να συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο στο https://edu-quest.ellak.gr/.

Στόχος του ερωτηματολογίου είναι να καταγραφούν όλα τα έργα ανοιχτού λογισμικού, ανοιχτών τεχνολογιών και περιεχομένου που χρησιμοποιούνται ή αναπτύσσονται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, για να δημιουργηθεί ένα μητρώο ανοιχτότητας που θα λειτουργήσει ως πλατφόρμα συνεργασίας και δημοσιότητας έργων και καλών πρακτικών. Παράλληλα θα εμπλουτίζεται ο πίνακας ισοδυνάμων λογισμικών ώστε να υπάρχει συνοπτική εικόνα για όλα τα ανοιχτά λογισμικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Η εφαρμογή edu-quest.ellak.gr είναι μια δράση του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ η οποία έχει αναπτυχθεί με την χρήση ανοιχτού λογισμικού. Το περιεχόμενο διατίθεται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού – Παρόμοια Διανομή και το λογισμικό με άδεια EUPL. Ο πηγαίος κώδικας της εφαρμογής είναι διαθέσιμος στο GitHub.  

Επίσης τα δεδομένα του ερωτηματολογίου παρέχονται ως ανοιχτά δεδομένα με τον μορφότυπο csv.

Όλες οι καταχωρίσεις δημοσιεύονται στο https://edu.ellak.gr/mitroo-anichton-technologion-stin-tritovathmia-ekpedefsi/