Η Canon Ευρώπης, ανακοινώνει ότι η κορυφαία σε πωλήσεις σειρά εκτυπωτών μεγάλου φορμά imagePROGRAF MFP 770 / imagePROGRAF MFP 670 θα συνδυάζεται με τους νέους σαρωτές L36e/L24e για ακόμη μεγαλύτερη ευχρηστία και αποδοτικότητα.

Οι νέες συσκευές είναι ιδανικές για ένα μεγάλο εύρος μικρών επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων των κατασκευαστικών εταιρειών, υπεργολάβων και γραφείων σχεδίασης, αναπαραγωγής γραφικών, εκπαίδευσης και λιανικού εμπορίου, και προσφέρουν έναν άνετο τρόπο δημιουργίας άμεσων αντιγράφων σε μεγάλο φορμά, χωρίς την ανάγκη χρήσης υπολογιστή. Τα βελτιωμένα μοντέλα θα αντικαταστήσουν τους κορυφαίους σε πωλήσεις iPF770 MFP L36 και iPF670 MFP L24 από το Σεπτέμβριο του 2017.

Η κλίμακα της αγοράς MFP για εκτυπωτές inkjet μεγάλου φορμά έχει επεκταθεί κατά τα τελευταία χρόνια, ειδικά σε έργα CADi. Η αυξανόμενη ανάγκη για παραγωγικότητα στον εργασιακό χώρο και η δυνατότητα για σάρωση και αντιγραφή σχεδίων, έχει προκαλέσει με τη σειρά της την ανάγκη για συμπαγείς, αλλά ικανές συσκευές, οι οποίες είναι εύχρηστες και ασυναγώνιστες στην αποδοτικότητα. Ως απάντηση σε αυτές τις νέες τάσεις, η Canon έχει αναπτύξει τα μοντέλα iPF770 MFP L36e και iPF670 MFP L24e, τα οποία παράγουν υψηλό όγκο εξόδου με γρήγορους ρυθμούς και σε ανταγωνιστικές τιμές. Η στιβαρή και κομψή σχεδίαση τώρα περιλαμβάνει έναν διαισθητικό πίνακα σάρωσης με οθόνη αφής, με φιλική διεπαφή χρήσης, η οποία δεν απαιτεί πρότερη εμπειρία, με αποτέλεσμα γρήγορες και απλές σαρώσεις.

Ο Hiroaki Shirakawa, LFP Product Management Manager στην Canon Europe σχολίασε: «Στην Canon στόχος μας είναι να κατανοούμε τις συγκεκριμένες απαιτήσεις και προβλήματα των πελατών μας και να ανταποκρινόμαστε με αποτελεσματικές λύσεις, οι οποίες καλύπτουν τις ανάγκες τους. Οι σαρωτές L36e και L24e δεν είναι μόνο μικροί και ελαφρείς, ώστε να είναι ιδανικοί για μικρότερες, πιο ευέλικτες εταιρείες, είναι επίσης πραγματικά εύκολοι στη χρήση. Σε συνδυασμό με τους εκτυπωτές μεγάλου φορμά iPF770 και iPF670, οι νέες συσκευές MFP διαθέτουν ποιότητα και λειτουργικότητα σε ένα ενιαίο, διαισθητικό πακέτο».

Μεταξύ των άλλων βασικών πλεονεκτημάτων, περιλαμβάνεται ακόμη η τέλεια χρωματική συνέπεια και ακριβής απεικόνιση, χάρη στο σύστημα 5χρωμίας με μελάνια τύπου pigment και dye, τα οποία διαθέτουν ένα επανασχεδιασμένο χρωματικό φάσμα. Αμφότερες οι συσκευές διαθέτουν λειτουργία σάρωσης στο δίκτυο και σάρωσης σε μονάδα αποθήκευσης USB, με στόχο την ελαχιστοποίηση της ανάγκης να εγκρίνονται εργασίες μέσω συνδεδεμένων PCs. Οι καταστάσεις σάρωσης και αντιγραφής μπορούν επίσης να ρυθμιστούν μεταξύ ποιότητας Draft (πρόχειρη) και Best (βέλτιστη), για να υποστηρίξουν την εκτύπωση τεχνικών σχεδίων, πόστερ μεγάλου μεγέθους και εκπαιδευτικών υλικών. Παράλληλα, οι απλές ρυθμίσεις προσαρμογής εικόνας είναι διαθέσιμες για περιβάλλοντα computer aided design (CAD), τα οποία απαιτούν εκτυπώσεις μεγαλύτερης λεπτομέρειας.

Οι ανανεωμένες συσκευές είναι πλέον συμβατές με το SmartWorks MFP Lite, για προηγμένη ευκολία και πλήρη διαλειτουργικότητα με σύγχρονα εργασιακά περιβάλλοντα, χάρη στην ενσωμάτωση με το cloud, με τη χρήση του Direct Print & Share. Για πολυάσχολα γραφεία και εργασιακούς χώρους, πολλαπλές συσκευές MFP μπορούν να συνδεθούν στο ίδιο δίκτυο. Η συνεχόμενη δυνατότητα αντιγραφής βελτιώνει, επίσης, την παραγωγικότητα και δίνει τη δυνατότητα εύκολης επεξεργασίας δεδομένων σε δικτυακούς υπολογιστές.

«Η ευχρηστία και η αποδοτικότητα είναι αρετές που επιζητούν οι φιλόδοξες επιχειρήσεις σε κάθε περίσταση», καταλήγει ο Hiroaki Shirakawa. «Είτε πρόκειται για μια μεμονωμένη συσκευή, η οποία μοιράζεται σε μικρές δικτυακές ομάδες εργασίας, ή χρησιμοποιείται για δημιουργία POP πόστερ μεγάλου φορμά και εκπαιδευτικά υλικά, είμαστε βέβαιοι ότι η ανανεωμένη μας γκάμα εισαγωγικών συσκευών, επιτρέπει την εύκολη και βολική εκτύπωση και σάρωση μεγάλου φορμά και καλύπτει με πρακτικό τρόπο τις ανάγκες όλων των πελατών σε αυτούς τους κλάδους».

Οι νέες συσκευές iPF770 MFP L36e και iPF670 MFP L24e θα είναι διαθέσιμες από το Σεπτέμβριο του 2017.

i Παγκόσμια τριμηνιαία έκθεση Large Format Printer Tracker, IDC, March 2017 http://www.idc.com/getdoc.jsp?containerId=prUS42334917&pageType=PRINTFRIENDLY