Ο σχεδιαστής μόδας και υφασμάτων, Richard Quinn, εγκαινίασε το Εργαστήριο Εκτυπώσεων Richard Quinn, ένα μοναδικό εργαστήριο εκτύπωσης υφασμάτων, το οποίο προσφέρει υπηρεσίες και σεμινάρια για την τεχνολογία dye sublimation και την εκτύπωση screen printing της Epson.

Μετά την αποφοίτησή του από το Central St Martins, στο Λονδίνο, ο Richard πέρσι απέσπασε το διεθνές βραβείο H&M Design 2017 με την πολύχρωμη συλλογή του με μοτίβα λουλουδιών και ανακυρήχθηκε ως ένας από τους «Dazed100» πολιτιστικούς διαμορφωτές κοινής γνώμης για το 2017 του περιοδικού Dazed αλλά και ως «One to Watch» για το 2017 από το British Fashion Council.

Το νέο του εργαστήριο εκτύπωσης υφασμάτων στο Peckham, στο Λονδίνο, διαθέτει έναν SureColor SC-F9200 ψηφιακό εκτυπωτή dye-sublimation της Epson, ο οποίος έρχεται να συμπληρώσει δύο σειρές εκτυπωτών με τεχνολογία screen printing. Ο χώρος παρέχει σε φοιτητές μόδας και σχεδιαστές μια προσιτή λύση για να προμηθεύονται και επεξεργάζονται τα εκτυπωμένα υφάσματά τους και να λαμβάνουν εξειδικευμένες συμβουλές, σχετικά με διαφορετικές τεχνικές εκτύπωσης, βαφές, υφάσματα και εναλλακτικά υλικά από τον Richard και τους έμπειρους τεχνικούς του. Επιπλέον, ο Richard σχεδιάζει, εκτυπώνει και ράβει τα δικά του κομμάτια υψηλής ραπτικής στο εργαστήριο και παρέχει τη δυνατότητα και σε άλλους σχεδιαστές να εκτυπώσουν τα δικά τους υφάσματα επί τόπου, εάν το επιθυμούν.

«Λατρεύω τον SureColor γιατί παράγει υπέροχη ποιότητα εκτυπωμένων υφασμάτων», αναφέρει ο Richard. «Χρησιμοποιούσα εκτυπωτές Epson στο Central St Martins για τη συλλογή που δημιούργησα στην αποφοίτησή μου και ήταν σημαντικό που είχα έναν εδώ στο εργαστήριο μου να δουλεύει όλο το εικοσιτετράωρο, παράγοντας ζωντανά χρώματα και αποδίδοντας όλες τις μικρές λεπτομέρειες και υφές που θέλω. Αυτό το ευέλικτο μηχάνημα μου δίνει την ελευθερία να πειραματίζομαι με πολλά διαφορετικά υφάσματα και νέα υλικά. Είναι υπέροχο να μπορώ να δημιουργώ ένα σχέδιο υφάσματος, να το εκτυπώνω και να δημιουργείται ένα ρούχο – όλα επί τόπου, μέσα σε λίγες ώρες. Δεν υπάρχει άλλο εργαστήριο σαν αυτό, το οποίο να λειτουργεί από έναν σχεδιαστή για άλλους σχεδιαστές. Προσφέρουμε σημαντική εμπειρία στο χρώμα, τα υλικά και την ποιότητα εκτύπωσης των υφασμάτων, χρησιμοποιώντας παράλληλα ψηφιακές και παραδοσιακές διαδικασίες και αυτό σημαίνει πολλά για τους σχεδιαστές.»

Για τον Richard είναι σημαντικό να στηρίζει τους φοιτητές σχεδιαστές, παρέχοντάς τους εκτυπωτικές υπηρεσίες και εκπαιδευτικά εργαστήρια σε λογικές τιμές: «Έχουμε ήδη συγκεντρώσει ιδιαίτερα μεγάλο ενδιαφέρον από το Central St Martins όπου εκπαιδεύτηκα, καθώς και από πανεπιστήμια σε όλη την χώρα.»

«Ο Richard ανήκει στην νέα γενιά νεαρών σχεδιαστών που χρησιμοποιούν την ψηφιακή τεχνολογία εκτύπωσης υφασμάτων της Epson για να δημιουργήσουν εκπληκτικές συλλογές υψηλής μόδας, που τυγχάνουν διεθνούς αναγνώρισης και θετικών σχολίων», αναφέρει ο κ. Richard Barrow, Epson Europe. «Το 2017 θα είναι μια πολύ συναρπαστική χρονιά για αυτόν και ανυπομονούμε να τον στηρίξουμε στην ανάπτυξη του εργαστηρίου του και των νέων συλλογών του