H SAP ανακοινώνει την διάθεση της νέας έκδοσης SAP® Business Planning and Consolidation (SAP BPC) 11.0, του SAP BW/4HANA. Η εφαρμογή βελτιώνει σημαντικές διαδικασίες για τις επιχειρήσεις, όπως ο στρατηγικός σχεδιασμός, τα οικονομικά, η χρηματοπιστωτική ενοποίηση και το reporting, όλα σε μια ενιαία λύση. Επομένως, υποστηρίζει τη λήψη αποφάσεων σε στρατηγικό επίπεδο μέσω εμπεριστατωμένης γνώσης, ενώ λειτουργεί και ως βάση για μετασχηματισμό και καινοτόμες λύσεις στον χρηματο-οικονομικό τομέα.

«Στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειάς μας να διευκολύνουμε τις εταιρίες-πελάτες να προγραμματίσουν, προϋπολογίσουν, προβλέψουν, ενοποιήσουν και να μοιραστούν μια ενοποιημένη εικόνα χρηματο-οικονoμκών στοιχείων και άλλων παραμέτρων εντός της εταιρίας, η λύση SAP BPC αξιοποιεί την απλoποίηση που ήδη έχει εφαρμοστεί μέσω του SAP S/4HANA® και SAP BW/4HANA», δήλωσε η Mala Anand, president of Analytics στη SAP. «Η απλοποιημένη αρχιτεκτονική μειώνει την αναπαραγωγή δεδομένων και μειώνει διοικητικά, καθώς και κόστη hardware, ενώ επιτρέπει στους πελάτες να πραγματοποιούν αναλύσεις και να προγραμματίζουν σε πραγματικό χρόνο, ταυτόχρονα σε όλα τα περιβάλλοντα ERP. Τα τμήματα διαχείρισης των οικονομικών δεν θα χρειάζονται πλέον ξεχωριστά συστήματα για συναλλαγές και αναλύσεων».

O Ingmar Christiaens, Partner Advisory Services, EY δήλωσε: «Η λύση SAP S/4HANA έχει κάνει τεράστια πρόοδο όσον αφορά την υποστήριξη της δουλειάς των CFOs προκειμένου να μπορούν να δημιουργήσουν μια ευέλικτη λειτουργία χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών. Η SAP κάνει ένα ακόμα σημαντικό βήμα στο πεδίο του προγραμματισμού και της ενοποίησης με το SAP BPC, τη νέα έκδοση του SAP BW/4HANA. Το σύγχρονο περιβάλλον διεπαφής διευκολύνει τους χρήστες ώστε να έχουν εύκολα πρόσβαση σε βελτιωμένες λειτουργίες σχετικές με τα analytics και απόδοση βασισμένη σε μια εξελιγμένη εμπειρία μέσω της αυξημένης χρήσης βασικών λειτουργιών SAP HANA.

Ο Cliff Eng, SAP Finance Transformation Partner, PricewaterhouseCoopers, δήλωσε: «Η νέα έκδοση του SAP BW/4HANA, SAP BPC, παρέχει μια ευέλικτη επιλογή για τους πελάτες της SAP που αναζητούν τρόπους να αναπτύξουν τις οικονομικές τους δυνατότητες με βάση την τεχνολογία SAP HANA. Η συγκεκριμένη λύση αναμένεται να ‘ξεκλειδώσει’ πολλές ευκαιρίες βελτίωσης της απόδοσης. Η νέα αυτή λύση της SAP μπορεί να προσφέρει σε εταιρίες του χρηματοοικονομικού κλάδου, τη δυνατότητα να αναπτύξουν γρήγορα πιο ολοκληρωμένα μοντέλα προγραμματισμού, τα οποία μπορούν να έχουν ως αποτέλεσμα πιο ουσιαστική κατανόηση και βελτιωμένη λήψη αποφάσεων.»

Η πιο πρόσφατη έκδοση της SAP BPC προσφέρει:

Απλοποίηση

  • Απλοποιημένα χρηματο-οικονομικά μοντέλα στο SAP BW/4HANA

  • Aπλοποιημένες διαδικασίες εισαγωγής δεδομένων με τη δυνατότητα ένταξης στοιχείων από πηγές τόσο εντός όσο και εκτός της επιχείρησης

  • Ένα πρϊόν για προγραμματισμό και ενοποίηση

Υψηλή απόδοση

  • Ταχύτερος προγραμματισμός με τη βοήθεια του SAP HANA®

  • Προγραμματισμός με περισσότερη λεπτομέρεια, χωρίς περιορισμούς

  • Βελτιωμένη δυνατότητα επέκτασης και απόδοσης μέσω του SAP BW/4HANA

Συνδεσιμότητα

  • Μεγαλύτερη δυνατότητα ενσωμάτωσης δεδομένων από εφαρμογές στο cloud και πηγές δεδομένων εκτός εταιρίας

  • Βελτιωμένη δυνατότητα λήψης αποφάσεων και συνολικής εικόνας της επιχείρησης

  • Δυνατότητα για εκτενές reporting και analysis και υβριδικά σενάρια προγραμματισμού, χάρη στην ενσωμάτωση με τη λύση Analytics Cloud

Η έκδοση SAP BPC του SAP BW/4HANA επιτρέπει επιπλέον την επέκταση του προγραμματισμού εκτός του πεδίου των χρηματο-οικονομικών, σε άλλα πεδία προγραμματισμού μιας επιχείρησης. Οι πελάτες που χρησιμοποιούν προηγούμενες εκδόσεις του SAP BPC, την ενοποιημένη λειτουργία προγραμματισμού της εφαρμογής SAP Business Warehouse (SAP BW) και το kit εφαρμογής (μια λύση βασισμένη στο SAP BW) μπορεί να βασιστεί στην υπάρχουσα δομή και να αποκτήσει επιπλέον τεχνικά και λειτουργικά οφέλη με τη μετάβαση στο SAP BW/4HANA.

Η ενσωμάτωση του SAP BPC και SAP Analytics Cloud επιτρέπει εις βάθος ανάλυση και υβριδικό προγραμματισμό

Το SAP Analytics Cloud επιτρέπει στους χρήστες να προγραμματίσουν, να αναλύσουν και να προβλέψουν αποτελέσματα της επιχείρησής τους όλα σε ένα σημείο. Οι χρήστες μπορούν – χωρίς καμια διακοπή – να μεταφέρουν τα δεδομένα τους στο cloud, για περαιτέρω προγραμματισμό, οπτικοποίηση και προγνωστικά. Τα τμήματα χρηματο-οικονομικών μπορούν να κάνουν περισσότερη ανάλυση σε βάθος, χρησιμοποιώντας λειτουργίες που τους επιτρέπουν να προβλέπουν με βάση τρέχοντα δεδομένα σε συνδυασμό με πιθανές προκλήσεις και άλλους παράγοντες που μπορεί να προκαλέσουν αλλαγές, πριν να τρέξουν έναν προϋπολογισμό ή μια πρόβλεψη. Επιπλέον, οι διαδικασίες που ‘τρέχουν’ σε SAP BPC παρέχουν πλήρη ενσωμάτωση για την επέκταση μιας υβριδικής διαδικασίας προγραμματισμού μεταξύ SAP BPC και SAP Analytics Cloud. Αυτό επιτρέπει την πλήρη ανταλλαγή δεδομένων με στόχο την διεύρυνση των σεναρίων προγραμματισμού επί τόπου, αλλά και στο cloud.

Τέλος, με αφορμή τη διάθεση της νέας έκδοσης του SAP BW/4HANA, στις 6 Ιουλίου η SAP Hellas διοργανώνει σχετική ενημερωτική εκδήλωση για στελέχη επιχειρήσεων με θέμα: «Simplified Data Warehousing with SAP BW/4HANA». Για να συμμετάσχετε στην εκδήλωση, μπορείτε να εγγραφείτε στη σχετική σελίδα: https://events.sap.com/gr/bw-s4hana/en/registration.aspx