Δορυφορική Μετάδοση της Εκτόξευσης του Δορυφόρου HELLAS SAT 3 από το Γκουρού της Γαλλικής Γουιάνας.

Tα μεσάνυχτα της Τετάρτης 28 Ιουνίου, στις 23:59′ ώρα Ελλάδος/Κύπρου, ο εκτοξευτήρας ARIANE 5, έχοντας τις σημαίες της Ελλάδας και της Κύπρου στη κορυφή του, θα εκτοξεύσει από το Γκουρού της Γαλλικής Γουιάνας, το νέο δορυφόρο HELLAS SAT 3 της HELLAS SAT, ο οποίος θα τοποθετηθεί στην τροχιακή θέση της Ελλάδος και της Κύπρου στις 39 μοίρες Ανατολικά με σκοπό να αντικαταστήσει τον υφιστάμενο δορυφόρο HELLAS SAT 2.

O δορυφόρος HELLAS SAT 3/ IS θα παρέχει καινοτόμες δορυφορικές υπηρεσίες επεκτείνοντας τις εργασίες της HELLAS SAT στην Ευρώπη, Μέση Ανατολή και υποσαχάρια Αφρική και παράλληλα ίντερνετ και τηλεφωνία μέσω του οργανισμού INMARSAT στα αεροπλάνα που υπερίπτανται της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην εκτόξευση θα παρευρεθούν, εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Επικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Νίκος Παππάς μαζί με το Γενικό Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών κ. Βασίλη Μαγκλάρα, ενώ την Κυπριακή Δημοκρατία θα εκπροσωπήσει ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Μάριος Δημητριάδης.

Το σημαντικό αυτό γεγονός θα μεταδίδεται ζωντανά από τους δορυφόρους της EΒU και από το δορυφόρο HELLAS SAT 2, αλλά και παράλληλα σε webcast από την ιστοσελίδα της PARAWEB και της HELLAS SAT.

Η τηλεοπτική μετάδοση θα ξεκινήσει στις 11.15 το βράδυ ώρα Ελλάδος για δοκιμές εκπομπής και η κανονική τηλεοπτική ροή θα ξεκινήσει στις 11.44 το βράδυ. Η HELLAS SAT έχει ετοιμάσει εταιρικό βίντεο, το οποίο είναι διαθέσιμο για κάθε χρήση, τηλεοπτική ή διαδικτυακή με και χωρίς Ελληνικούς υποτίτλους από την ιστοσελίδα της HELLAS SAT, στο link: http://launch.hellas-sat.net/videos/