Η Canon, ηγέτιδα στις λύσεις απεικόνισης, παρουσιάζει και στην Ελλάδα τη νέα σειρά varioPRINT 140 που περιλαμβάνει εκτυπωτές υψηλής παραγωγικής δυνατότητας, υπογραμμίζοντας τη σταθερή δέσμευσή της στην επένδυση και την καινοτομία σχετικά με τις ανάγκες της αγοράς ασπρόμαυρων εκτυπώσεων. Παράλληλα, προσφέρει σημαντική βελτίωση της παραγωγικότητας σε σχέση με παλαιότερα μοντέλα.

Canon varioPRINT 140 με τον F1 finisher
Βασισμένη στην κληρονομιά της προκατόχου, της σειράς varioPRINT 135, η νέα σειρά varioPRINT 140, προσφέρει αξεπέραστα επίπεδα διαθεσιμότητας και παραγωγικότητας, εντυπωσιακή ποιότητα ασπρόμαυρης εκτύπωσης και εκτεταμένες δυνατότητες φινιρίσματος. Τα χαρακτηριστικά αυτά έχουν βελτιστοποιηθεί με την εισαγωγή του νέου Océ PRISMAsync 5 controller. Η σειρά varioPRINT 140 δεν παράγει καθόλου όζον, υπογραμμίζοντας τον προσανατολισμό της σε δράσεις που σχετίζονται με την αειφόρο ανάπτυξη.

Η νέα σειρά varioPRINT 140 μπορεί να παράγει έως 143 σελίδες το λεπτό σε εκτύπωση μονής ή διπλής όψης, χαρακτηριστικό που την καθιστά την ταχύτερη στο τμήμα της αγοράς παραγωγής μικρού και μεσαίου όγκου. Ο μηνιαίος κύκλος εργασιών φθάνει έως τα 800.000 αντίγραφα, μέγεθος υπερδιπλάσιο σε σχέση με τη σειρά varioPRINT 135. Η μέγιστη μηνιαία παραγωγή μπορεί να ανέλθει σε 2.2 εκατομμύρια εκτυπώσεις Α4. Ταυτόχρονα με τη σειρά varioPRINT 140 παρουσιάζονται τα επίσης νέα μοντέλα varioPRINT 130 και varioPRINT 115 με επιδόσεις 133 και 117 σελίδων Α4 το λεπτό αντίστοιχα.

Η εισαγωγή της τεχνολογίας Océ PRISMAsync 5 αυξάνει την παραγωγικότητα, χρησιμοποιώντας τεχνολογίες απομακρυσμένης επεξεργασίας για να επιτρέψει τον προγραμματισμό της παραγωγής και την αποστολή εργασιών έως και 8 ώρες πριν. Η εφαρμογή μπορεί να εγκατασταθεί σε κινητό τηλέφωνο ή tablet και επιτρέπει στους διαχειριστές να εστιάζουν σε άλλες εργασίες, ενώ λαμβάνουν μηνύματα σε πραγματικό χρόνο για λειτουργίες που χρειάζονται την παρέμβασή τους, όπως η προσθήκη χαρτιού ή αναλωσίμων. Επίσης ενημερώνονται για άλλα ζητήματα που απαιτούν την παρέμβασή τους. Ένα ή περισσότερα ψηφιακά πιεστήρια που διαχειρίζονται μέσω του PRISMAsync μπορούν να ελέγχονται με μια ματιά, γεγονός που συμβάλλει στην επίσπευση των παρεμβάσεων των χειριστών για την αύξηση της διαθεσιμότητας και την άνοδο της παραγωγικότητας.

Ο PRISMAsync 5 προσφέρει νέες δυνατότητες επεξεργασίας όπως η δημιουργία layout, το ξάκρισμα και τα εξώφυλλα ενώ προσφέρει επίσης ενσωματωμένο interface JDF/JMF. Ο νέος controller επιτρέπει σε παρόχους εκτυπωτικών υπηρεσιών και σε τμήματα παραγωγής εντός εταιρειών, να εργάζονται με μεγαλύτερη ασφάλεια, χάρη σε ένα παραμετροποιήσιμο interface που επιτρέπει τη συλλογή στοιχείων για ελέγχους και δυνατότητες back-up και restore. Νέα χαρακτηριστικά όπως η αρίθμηση σελίδων, μια ειδική λειτουργία αντιγραφής βιβλίων και ένα εύχρηστο περιβάλλον δημιουργίας αντιγράφων αυξάνουν την παραγωγικότητα, ειδικά σε περιβάλλοντα γραφείων.

Με βάση τις αυξημένες δυνατότητες παραγωγής και στοχεύοντας στην αυτοματοποίηση της εκτύπωσης, η σειρά varioPRINT 140 προσφέρει ένα πλήρες φάσμα άμεσου φινιρίσματος στο οποίο ανήκουν δυνατότητες συρραφής, διπλώματος, προετοιμασίας για αρχειοθέτηση και βιβλιοδεσία (stapling, saddle stitching, folding, die punching, inserting, ring binding and high-capacity stacking ). Η νέα μονάδα φινιρίσματος φυλλαδίων W1 προσφέρει νέες δυνατότητες συρραφής, ενώ η ανανεωμένη μονάδα F1 επεκτείνει τις δυνατότητες κοπής περιθωρίων. Μια νέα μονάδα διάτρησης είναι διαθέσιμη για μεγέθη Α4+, Α3 και A4SEF με δυνατότητα χειρισμού βαρύτερων μέσων έως και 300gsm. Το interface Document Finishing Device (DFD) προσφέρει άμεση συνδεσιμότητα σε εξειδικευμένες μονάδες φινιρίσματος άλλων κατασκευαστών. Οι νέοι εκτυπωτές διαθέτουν επίσης ένα απλοποιημένο σύστημα συλλογής αντιγράφων για τις περιπτώσεις που δεν απαιτείται επιλογή βιβλιοδεσίας ή άλλης επεξεργασίας.

Ο κ. Peter Wolff, Senior Director, Customer Group Commercial Printer και Production CRD της Canon Europe σχολιάζει: «Η εισαγωγή της νέας σειράς varioPRINT 140, δηλώνει τη συνεχή δέσμευσή μας στην καινοτομία για την αγορά ασπρόμαυρων εκτυπώσεων και παρέχει στους παρόχους εκτυπώσεων και στα τμήματα παραγωγής εντύπων σε εταιρείες ακόμα περισσότερες επιλογές. Προσφέροντας μεγαλύτερη διαθεσιμότητα, παραγωγικότητα και επιλογές φινιρίσματος παράλληλα με την εξαιρετική ποιότητα εκτύπωσης, η σειρά varioPRINT 140 παρέχει στους πελάτες μια αξιόπιστη μονάδα που έχει σχεδιαστεί για επιχειρηματικές ανάγκες και τους βοηθά να αυξήσουν την παραγωγή τους.»

Η σειρά varioPRINT 140 προσφέρει ένα άνετο περιβάλλον εργασίας, χωρίς να παράγει όζον και πρακτικά χωρίς απώλεια toner. Η ενεργειακή κατανάλωση είναι μειωμένη χάρη στην τεχνολογία HeatXchange, η οποία αξιοποιεί τη θερμότητα που χρησιμοποιείται για την σταθεροποίηση του toner στο χαρτί. Η χαμηλή θερμοκρασία σταθεροποίησης επιτρέπει επίσης την εκτύπωση σε μεγάλο εύρος υλικών.

Η σειρά varioPRINT 140 βασίζεται στην ισχυρή κληρονομιά της varioPRINT 135, που διακρίθηκε με «πέντε αστέρια» για την ποιότητα στα εργαστήρια Buyers Lab (BLI), το σημείο αναφοράς του κλάδου σε παγκόσμιο επίπεδο σε ότι αφορά στην αξιόπιστη, ανεξάρτητη αξιολόγηση προϊόντων. Τα νέα προϊόντα ενσωματώνουν τις ίδιες καθοριστικές τεχνολογίες αναφοράς της σειράς varioPRINT όπως: Canon DirectPress, που μετατρέπει τα ψηφιακά δεδομένα σε εικόνα τόνερ σε ένα βήμα, παρέχοντας μια ομοιόμορφη και σταθερή απεικόνιση, την Canon ScreenPoint, που μετατρέπει αυτόματα τις έγχρωμες εικόνες σε απεικόνιση γκρι τόνων με εξαιρετική ανάλυση και την Canon EnergyLogic που βοηθά στην αύξηση της παραγωγικότητας με θέρμανση για βαρύτερα μέσα ή μείωση της θερμοκρασίας για μέσα χαμηλότερου βάρους, επιτρέποντας συνεχή παραγωγή για εργασίες σε διαφορετικά μέσα εκτύπωσης.

Με περισσότερες από 2400 εγκαταστάσεις στην περιοχή ΕΜΕΑ και 4500 σε παγκόσμιο επίπεδο, η σειρά varioPRINT 135 έχει διαδραμματίσει καθοριστικό ρόλο σε πολλές επιχειρήσεις για την εισαγωγή αποδοτικής παραγωγής κατ’απαίτηση όπως στις περιπτώσεις παραγωγής εντύπων για προϊόντικές οδηγίες.

Για παράδειγμα, ο κατασκευαστής θερμαντικών συσκευών RATIONAL AG χρησιμοποιεί τη σειρά varioPRINT 135 για την παραγωγή εντύπων οδηγιών σε 70 γλώσσες και παραγωγή 22000 Α4 σελίδων την ημέρα, εξαλείφοντας την ανάγκη να διατηρεί μια αποθήκη εκτυπωμένων εντύπων. Η διαθεσιμότητα σε επίπεδο 98% της σειράς VarioPRINT 135 είναι κρίσιμη για τις επιχειρηματικές ανάγκες, καθώς κανένα προϊόν δεν μπορεί να σταλεί χωρίς τα συνοδευτικά έγγραφα οδηγιών.
Με αντίστοιχο σκεπτικό επένδυσε η εταιρεία TRILUX που δραστηριοποιείται στον φωτισμό LED. Ο κ. Thorsten Feldmann, Project Manager στην TRILUX GmbH & Co. KG σχολιάζει: «Οι αναλυτικές οδηγίες των προϊόντων αποτελούν μια σημαντική πτυχή της παραγωγής μας. Με την Canon, έχουμε βρει έναν συνεργάτη που μπορούμε να εμπιστευθούμε. Η λύση varioPRINT 135 είναι απόλυτα αξιόπιστη και υποστηρίζει την ποιότητα της παραγωγικής μας διαδικασίας. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να είμαστε ακόμα πιο ευέλικτοι όταν απαιτείται να κάνουμε αλλαγές στις οδηγίες αν αυτό χρειαστεί στο μέλλον.»

Η σειρά varioPRINT 140 θα είναι διαθέσιμη εντός του καλοκαιριού.