Η Nikon είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι η ψηφιακή της φωτογραφική μηχανή SLR, D500, είναι ο παραλήπτης του βραβείου Camera GP (Grand Prix) 2017 Editors Award (Μέγα Βραβείο Συντακτών για Φωτογραφική Μηχανή 2017), εμπλουτίζοντας τη συλλογή βραβεύσεων από την TIPA και την EISA μεταξύ άλλων.

Τα βραβεία Camera GP τελούνται υπό την αιγίδα του δημοσιογραφικού συλλόγου Camera Journal Press Club (C.J.P.C./Ιαπωνία), ο οποίος δημιουργήθηκε τον Σεπτέμβριο του 1963 και απαρτίζεται από συντάκτες 12 περιοδικών για φωτογραφικές μηχανές και φωτογράφιση (τον Απρίλιο του 2016). Ο νικητής του βραβείου Editors Award, με το οποίο βραβεύτηκε φέτος η D500, επιλέγεται με βάση τη δημοτικότητά του, τον ενθουσιασμό που έχει προκαλέσει και την καινοτομία που επιδεικνύει, σύμφωνα με την κρίση των μελών του C.J.P.C.

Η D500 έχει συγκεντρώσει πλέον τρία βραβεία υψηλού κύρους. Έλαβε επίσης το βραβείο Best APS-C DSLR Expert (Καλύτερη στην κατηγορία APS-C DSLR Expert) στα βραβεία TIPA Awards 2016, καθώς και το βραβείο European Prosumer DSLR Camera 2016-2017 (Καλύτερη Φωτογραφική Μηχανή DSLR για Προχωρημένους Χρήστες 2016-2017) στα βραβεία EISA Awards 2016-2017.

Δήλωση των κριτών για την επιλογή της D500

Η D500 αποτελεί το πολυαναμενόμενο, νέο μοντέλο υψηλής τεχνολογίας στη σειρά φωτογραφικών μηχανών SLR της Nikon με φορμά APS-C. Προσφέρει εξαιρετική ισορροπία μεταξύ επιδόσεων και τιμής, κληρονομώντας τυπικές λειτουργίες όπως τον αισθητήρα AF από την D5, το μοντέλο-ναυαρχίδα “πλήρους μεγέθους” της Nikon με φορμά 35 mm [135], αλλά παραμένοντας διαθέσιμη σε τιμή προσιτή για τον μέσο καταναλωτή. Η D500 μπορεί να θεωρηθεί μια φωτογραφική μηχανή που ενισχύει την ελκυστικότητα του φορμά APS-C με το σκληρό και ανθεκτικό σώμα της, το σκόπευτρο υψηλής ευκρίνειας και την παραπάνω από επαρκή απόδοση συνεχούς λήψης, συνδυασμός αντάξιος για ένα μοντέλο υψηλής τεχνολογίας. Είναι εξοπλισμένη με ανώτερο σύστημα AF που αποτελείται από σημεία εστίασης τα οποία καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος του κάδρου, ικανά για την καθαρή και ευκρινή αποτύπωση κινούμενων θεμάτων. Τη σημερινή εποχή, μολονότι η ανάπτυξη των φωτογραφικών μηχανών χωρίς καθρέφτη είναι εντυπωσιακή, η D500 μάς υπενθυμίζει τη γοητεία των φωτογραφικών μηχανών SLR.”

Βασικές λειτουργίες της D500

Σύστημα AF νέας γενιάς 153 σημείων που επιδεικνύει ανώτερες δυνατότητες απεικόνισης θεμάτων σε κάθε περίσταση

Συνεχείς λήψεις υψηλής ταχύτητας έως και 200 λήψεων ανά ριπή σε ταχύτητα έως 10 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps) κατά προσέγγιση (φωτογραφίες RAW 14 bit με συμπίεση χωρίς απώλειες)

Compact σύστημα που προσφέρεται από το φορμά DX για ευελιξία λήψεων

Υποστήριξη για εγγραφή βίντεο 4K UHD (3840 × 2160) ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες επαγγελματιών

Νέος μηχανισμός επεξεργασίας εικόνας EXPEED 5, ο οποίος διασφαλίζει ένα μεγάλο φάσμα επιλογών τυπικής ευαισθησίας σε εύρος ISO έως 51200, με δυνατότητα επέκτασης στην εξαιρετικά υψηλή ρύθμιση Hi 5 (ισοδύναμο ISO 1640000)

Οθόνη αφής υψηλής ανάλυσης 3,2 in. με δυνατότητα κλίσης η οποία διευκολύνει ακόμη περισσότερο τις λήψεις

Υποστήριξη της εφαρμογής SnapBridge, η οποία επιτρέπει την απρόσκοπτη σύνδεση μεταξύ της φωτογραφικής μηχανής και μιας έξυπνης συσκευής