H SAP αξιοποιεί τον ψηφιακό της πυρήνα, τις τεχνολογίες του μέλλοντος και την εξειδίκευσή της στο ERP για να βοηθήσει τους πελάτες της να κάνουν τις λειτουργίες τους ψηφιακές, περισσότερο προγραμματισμένες και πιο «έξυπνες».

Η δέσμευση της SAP για ένα ανοιχτό οικοσύστημα και οι ισχυρές της συνεργασίες αποτελούν το κλειδί για την «έξυπνη» επιχείρηση που στηρίζεται στο cloud, η οποία αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της παγκόσμιας οικονομίας.

Η SAP επιβεβαίωσε, επίσης, τη δέσμευσή της να ακούει τις ανάγκες των πελάτων της και να απαντά στις απαιτήσεις τους με δύο νέες πρωτοβουλίες: το SAP® Cloud Trust Center και ένα νέο ψηφιακό εργαλείο με την ονομασία SAP Transformation Navigator, τα οποία παρουσιάστηκαν με στόχο να προσφέρουν μεγαλύτερη διαφάνεια και καλύτερη καθοδήγηση για τις εταιρείες-πελάτες ως προς τα προϊόντα SAP.

SAP Leonardo με πρόσθετες λειτουργίες: Ένα σύστημα ψηφιακής καινοτομίας
H μετάβαση σε ένα μοντέλο ψηφιακής επιχείρησης απαιτεί αλλαγές που δεν μπορούν να υποστηριχθούν από μια μόνο τεχνολογία. Η διευρυμένη πλατφόρμα SAP Leonardo συγκεντρώνει διαφορετικές δυνατότητες software που αφορούν το machine learning, το Internet of Things (ΙοΤ), τα Big Data, τα analytics και το blockchain στην πλατφόρμα SAP Cloud μαζί με τη γνωστή εμπειρία SAP, τη βαθιά γνώση των διαδικασιών και της αγοράς και την προηγμένη μεθοδολογία σχεδιαστικής λογικής. Με σημαντικό αριθμό βραβείων και αναγνωρίσεων, κάθε μια από αυτές τις κατηγορίες στο portfolio της SAP μπορεί να προσφέρει σημαντική αξία για τους πελάτες μας στο ψηφιακό τους ταξίδι – η πραγματική όμως δύναμη έρχεται όταν όλα αυτά συνεργάζονται/δουλεύουν ταυτόχρονα.

Αυτό το ολοκληρωμένο σύστημα ψηφιακής καινοτομίας προσφέρεται στους πελάτες της SAP είτε ως μια προσέγγιση εστιασμένη στην αγορά, αυτό δηλαδή που ονομάζουμε «industry accelerator», που απευθύνεται σε συγκεκριμένες περιπτώσεις χρήσης, είτε με μια πιο ευέλικτη προσέγγιση που επιτρέπει στους καταναλωτές να «χτίσουν» ότι απαιτείται για τη δική τους αγορά ή το αντικείμενο με το οποίο ασχολούνται. Η SAP ενσωματώνει τις δυνατότητες του SAP Leonardo στις υπάρχουσες εφαρμογές της, ώστε να τις κάνει πιο δυναμικές και έξυπνες, ενώ παράλληλα προσφέρει υπηρεσίες για developers και άλλους συνεταίρους της, επιτρέποντάς τους να αναπτύξουν και να προσαρμόσουν τις δικές τους εφαρμογές, με την υποστήριξη ενός δικτύου Κέντρων SAP Leonardo με τα πρώτα σημεία να τοποθετούνται στη Νέα Υόρκη, το Παρίσι, το São Leopoldo και την Bangalore.

Οι τελευταίες εξελίξεις/προσθήκες στο SAP Leonardo portfolio περιλαμβάνουν το SAP Leonardo Machine Learning Foundation, ένα σύνολο νέων εφαρμογών machine-learning για εταιρικές λειτουργίες που περιλαμβάνουν από την τιμολόγηση μέχρι το customer service και το retention, καθώς και την υπηρεσία SAP Cloud Platform Blockchain για την ανάπτυξη επεκτάσεων σε υπάρχουσες εφαρμογές αλλά και νέων λύσεων χρησιμοποιώντας την τεχνολογία διαμοιρασμένου καθολικού (distributed ledger).

Η SAP παρουσίασε επίσης τη νέα της λύση «ψηφιακού διδύμου» (digital twin) που αναπαριστά ψηφιακά ένα αντικείμενο με τη βοήθεια αισθητήρων, καθώς και νέες υπηρεσίες στο πλαίσιο της προσπάθειάς της για τη βελτιστοποίηση της διαχείρισης ενεργητικού με τη βοήθεια του ΙοΤ.

Στο πλαίσιο της ανάπτυξης του οικοσυστήματος του SAP Leonardo, η SAP ανακοίνωσε επίσης μια νέα συνεργασία με την Deloitte, προκειμένου να προσφέρει υπηρεσίες που επιταχύνουν την καινοτομία, ενισχύουν την προσφερόμενη αξία και συμβάλουν στην εκθετική ανάπτυξη. Οι διαθέσιμες λύσεις θα περιλαμβάνουν ψηφιακές και έξυπνες τεχνολογίες για τη διαχείριση των οικονομικών, της αλυσίδας εφοδιασμού και της αγοράς του software ως υπηρεσία. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συνεργασία της SAP με την Deloitte εδώ.

Επέκταση συνεργασίας με την Google

H στρατηγική συνεργασία μεταξύ SAP και Google που ανακοινώθηκε τον Μάρτιο περιλαμβάνει επιπλέον πιστοποίηση της τεχνολογίας SAP και εφαρμογές στην πλατφόρμα Cloud της Google (Google Cloud Platform – GCP). H συνεργασία στοχεύει επίσης στην παγκόσμια διάθεση της πλατφόρμας Cloud της SAP μέσω της GCP, καθώς και μελλοντικές συνεργασίες και ενοποιήσεις λειτουργιών που αφορούν το machine learning, το IoT, τις υπηρεσίες προσβασιμότητας και διαφύλαξης δεδομένων (data transparency and custodian services), καθώς και την παραγωγικότητα στο χώρο εργασίας.

Η SAP και η Google έχουν πλέον πιστοποιήσει την πλατφόρμα τεχνολογίας SAP NetWeaver® στο GCP, διευκολύνοντας τις επιχειρήσεις να ‘τρέχουν’ τις λύσεις SAP S/4HANA® και την εφαρμογή SAP Business Warehouse στο GCP. Επιπλέον, οι δύο εταιρίες ανακοίνωσαν τη γενική διάθεση και πιστοποίηση της βάσης δεδομένων SAP HANA® στο GCP για να διευκολύνουν τη δημιουργία μεγαλύτερων database instances και επεκτάσεων τύπου database scale-out. Επίσης ανακοινώθηκε και η δημιουργία μίας διασύνδεσης δεδομένων (data connector) της λύσης SAP Analytics Cloud για την υπηρεσία Google Big Query. Μια από τις εταιρίες που έχουν ήδη υιοθετήσει τις λύσεις αυτές είναι η γερμανική εταιρία sovanta, η οποία αποτελεί ένα πρώτης τάξεως παράδειγμα του πώς οι τεχνολογίες και οι εφαρμογές της SAP, συμπεριλαμβανομένων των SAP NetWeaver και SAP S/4HANA, μπορούν να τρέξουν στο GCP.

Η Google και η SAP σκοπεύουν να επιταχύνουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό επιχειρήσεων μέσα από έξυπνες λύσεις, όπως ομιλούσες εφαρμογές που οδηγούν τους χρήστες μέσα από σύνθετες ροές εργασιών και συναλλαγών και απαντούν σε ερωτήσεις σχετικά με την επιχείρησή τους. Για να το επιτύχουν αυτό, οι εταιρίες σκοπεύουν να συνδυάσουν την εξειδίκευση της SAP σε επιχειρησιακές διαδικασίες με τις υπηρεσίες machine learning της Google, όπως τα Translate and Speech APIs και το TensorFlow, την ανοιχτού λογισμικού βιβλιοθήκη της Google για το machine learning.
H Google και η SAP ανακοίνωσαν επίσης την έναρξη του διαγωνισμού Intelligent App Challenge, που καλεί τα συνεργαζόμενα οικοσυστήματα της Google και της SAP να «χτίσουν» έξυπνες εφαρμογές χρησιμοποιώντας την express έκδοση του SAP HANA στο GCP.

H πλατφόρμα SAP Could επιταχύνει την υιοθέτηση, βελτιώνει τη διαδικασία επιλογής και διευκολύνει την απόκτηση νέων εφαρμογών από τους πελάτες

Η πλατφόρμα SAP Cloud, προσφέρει πλέον ένα ευέλικτο multicloud περιβάλλον, διευκολύνοντας τους πελάτες να αναπτύξουν και να τρέξουν εφαρμογές, χρησιμοποιώντας τον προμηθευτή λογισμικού της επιλογής τους, με πλήρη multi cloud υποστήριξη μέσω της SAP, των Amazon Web Services (γενική διάθεση), Microsoft Azure (public preview), και Google Cloud Platform (demo showcase) – όλα μέσω της νέας πλατφόρμας διαχείρισης SAP Cloud Platform που είναι βασισμένη στο Cloud Foundry και συμπεριλαμβάνει περιβάλλοντα εκτέλεσης πολλαπλών γλωσσών προγραμματισμού όπως η Java, η Node.js και οι εκτεταμένες υπηρεσίες εφαρμογών του εξελιγμένου μοντέλου SAP HANA.

Επίσης, μία νέα δυνατότητα της πλατφόρμας SAP Cloud είναι ότι οι πελάτες μπορούν, με ένα βελτιωμένο τρόπο, να ανακαλύψουν, να δοκιμάσουν, να αγοράσουν και να χρησιμοποιήσουν APIs, εφαρμογές συνεργατών της SAP και άλλες ψηφιακές υπηρεσίες για επιχειρήσεις. Το SAP API Business Hub, έχει προσθέσει εκατοντάδες νέες εφαρμογές APIs για SAP S/4HANA, λύσεις SAP Hybris® και SAP Ariba®, καθώς και νέες δυνατότητες ενοποίησης και μικρο-υπηρεσίες τις οποίες οι πελάτες μπορούν να δοκιμάσουν και να αναπτύξουν. Το App Center της SAP προσφέρει online δυνατότητες, έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν εύκολα να δοκιμάσουν, να αγοράσουν και να χρησιμοποιήσουν εφαρμογές άλλων συνεργατών απευθείας από το κέντρο. Τέλος, βελτιώσεις στο SAP App Center και το SAP API Business Hub προσφέρουν δυνατότητα για απρόσκοπτο «κατέβασμα» και διαχείριση του κύκλου ζωής των εφαρμογών.

Οι νέες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας για το SAP Cloud Platform περιλαμβάνουν τη γενική διάθεση λύσεων IoT και big Data για την υποστήριξη εφαρμογών με βάση το SAP Leonardo, όπως επίσης και νέες mobile υπηρεσίες, καθώς και την ανάπτυξη και διάθεση εφαρμογών για το SAP Fiori® Cloud, δίνοντας στους πελάτες ένα ψηφιακό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.