Η Nikon βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι τέσσερα από τα προϊόντα της κέρδισαν τα υψηλού κύρους βραβεία TIPA 2017, τα οποία χορηγούνται από την Technical Image Press Association (TIPA), διεθνή οργανισμό στη βιομηχανία της φωτογραφίας και της απεικόνισης.

Η D5600 της Nikon απέσπασε το βραβείο “Best DSLR Entry Level” (Καλύτερη ερασιτεχνική DSLR), η COOLPIX W100 το βραβείο “Best Rugged Camera” (Καλύτερη ανθεκτική φωτογραφική μηχανή), ο φακός PC NIKKOR 19mm f/4E ED ψηφίστηκε ως “Best Professional Lens” (Καλύτερος επαγγελματικός φακός), ενώ η KeyMission 360 βραβεύτηκε ως “Best 360° Camera” (Καλύτερη φωτογραφική μηχανή 360°).

Τα βραβεία καλύπτουν προϊόντα στον τομέα της φωτογραφίας και της απεικόνισης που κυκλοφόρησαν από την 1η Απριλίου 2016 έως την 31η Μαρτίου 2017 σε διάφορες κατηγορίες και επιλέγονται βάσει ψηφοφορίας από εκδότες φημισμένων περιοδικών για φωτογραφικές μηχανές και προϊόντα απεικόνισης σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σχόλια της ένωσης TIPA για τη φωτογραφική μηχανή D5600 της Nikon που κέρδισε το βραβείο “Best DSLR Entry Level”
Η D5600 με φορμά DX της Nikon 24,2 megapixel διαθέτει την εφαρμογή SnapBridge της Nikon, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για απομακρυσμένες λήψεις και για αυτόματη μεταφορά φωτογραφιών από τη φωτογραφική μηχανή σε συμβατή συσκευή smartphone ή tablet μέσω Bluetooth. Η φωτογραφική μηχανή επιτρέπει επίσης τη μεταφορά βίντεο μέσω της ενσωματωμένης συνδεσιμότητας Wi-Fi που διαθέτει.
Η φωτογραφική μηχανή παρέχει λειτουργία συνεχών λήψεων με ταχύτητα 5 fps και σύστημα AF 39 σημείων, καθώς και εύρος ISO 100-25.600. Η πτυσσόμενη οθόνη αφής LCD με διαγώνιο 8,1 cm/3,2 in. των 1.037k-dot επιτρέπει δημιουργικές λήψεις από διαφορετικές οπτικές γωνίες, αξιοποιώντας παράλληλα τις πολυάριθμες λειτουργίες ειδικών εφέ της φωτογραφικής μηχανής, καθώς και τις τυπικές λειτουργίες έκθεσης.
Η φωτογραφική μηχανή παρέχει επίσης δυνατότητα βίντεο Full HD σε ταχύτητες 60p, καθώς και το φορμά NEF (RAW) της Nikon για την καταγραφή φωτογραφιών.

Σχόλια της ένωσης TIPA για τη φωτογραφική μηχανή COOLPIX W100 της Nikon που κέρδισε το βραβείο “Best Rugged Camera”
Αδιάβροχη σε βάθος 10 μέτρων, αντικραδασμική σε πτώσεις από ύψος έως 1,8 μέτρων, ανθεκτική σε χαμηλές θερμοκρασίες έως -10 °C και ανθεκτική στη σκόνη, η οικονομικά προσιτή W100 περιέχει αισθητήρα τύπου CMOS 13,2 megapixel ο οποίος εξασφαλίζει φωτογραφίες σε ταχύτητα περίπου 4,7 fps και βίντεο Full HD στα 30p. Ο φακός NIKKOR με οπτικό zoom 3x παρέχει εύρος εστιακής απόστασης 30-90 mm (ισοδύναμο με φορμά 35 mm) με Ηλεκτρονικό VR. Η οθόνη TFT LCD των 2,7 in. και 230k-dot είναι εξοπλισμένη με έλεγχο προσαρμογής φωτεινότητας 5 επιπέδων. Διαθέτει πολυάριθμες δημιουργικές λειτουργίες σκηνής, καθώς και αντιστάθμιση έκθεσης +/-2 EV. Τα αποκλειστικά κουμπιά ελέγχου με ένα άγγιγμα διευκολύνουν τη λήψη σε δύσκολες μετεωρολογικές συνθήκες και υποβρύχια περιβάλλοντα, ενώ η εφαρμογή SnapBridge της Nikon επιτρέπει την εύκολη κοινοποίηση και αποθήκευση σε συσκευές smartphone.

Σχόλια της ένωσης TIPA για το φακό PC NIKKOR 19mm f/4E ED που κέρδισε το βραβείο “Best Professional Lens”
Οι επαγγελματίες φωτογράφοι αρχιτεκτονικής και μικρών εσωτερικών χώρων θα εκτιμήσουν την ποιότητα και τις λειτουργίες αυτού του φακού πλήρους κάδρου με έλεγχο προοπτικής και δυνατότητα κλίσης/μετατόπισης. Περιλαμβάνει 3 στοιχεία ED και δύο στοιχεία ασφαιρικού φακού και διαθέτει νανοκρυσταλλική και υπερ-ενσωματωμένη επίστρωση. Διαθέτει δυνατότητα κλίσης +/- 7,5 μοιρών και μετατόπισης +/- 12 mm με περιστροφή έως και 90 μοιρών. Ο φακός προσφέρει τον μέγιστο δυνατό έλεγχο προοπτικής: οι μηχανισμοί κλίσης και μετατόπισης μπορούν να ρυθμιστούν ανεξάρτητα και χωρίς κλείδωμα, ενώ η κλίση μπορεί να είναι παράλληλη ή κάθετη στη μετατόπιση. Ο φακός διαθέτει επίστρωση φθορίου για προστασία από νερό, σκόνη, βρομιά και λιπαρά στοιχεία στα μπροστινά και τα πίσω στοιχεία, μηχανισμό ηλεκτρομαγνητικού διαφράγματος και ελάχιστο διάφραγμα f/32.

Σχόλια της ένωσης TIPA για τη φωτογραφική μηχανή KeyMission 360 που κέρδισε το βραβείο “Best 360° Camera”
Η KeyMission 360 δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα καταγραφής και κοινοποίησης συναρπαστικών βίντεο και φωτογραφιών 360 μοιρών και προσφέρει αδιάβροχη, αντικραδασμική και ανθεκτική σε χαμηλές θερμοκρασίες λειτουργία χωρίς να απαιτείται πρόσθετο προστατευτικό περίβλημα. Η μονάδα διαθέτει δυνατότητα εγγραφής βίντεο 4K HD, φωτογραφιών 23,9 megapixel, ακολουθιών time-lapse,
ενώ περιλαμβάνει ενσωμάτωση της εφαρμογής SnapBridge της Nikon για ασύρματη κοινοποίηση σε πραγματικό χρόνο. Η πλησιέστερη απόσταση εστίασης είναι κατά προσέγγιση 30 cm με γωνία προβολής 8,2 mm (ισοδύναμο με 35 mm). Compact (61,1 x 65,7 x 60,1 mm) και ελαφριά (198 g), η ευελιξία που προσφέρει στο χρήστη για την αποτύπωση εικόνων σε μεγάλη γκάμα συνθηκών ενισχύεται από τη διαθεσιμότητα αποκλειστικών εξαρτημάτων υποδοχής.