Η LG Electronics (LG) πιστή στη δέσμευσή της για ‘Καινοτομία για μία Καλύτερη Ζωή’ διαφοροποιείται για άλλη μία φορά από τις υπόλοιπες εταιρείες τεχνολογίας φέρνοντας την έννοια του Έξυπνου Σπιτιού ακόμα πιο κοντά στους καταναλωτές.

Οι έξυπνες ανθρωποκεντρικές λύσεις της LG με έρχονται με μια σειρά από οφέλη για τους καταναλωτές, οι οποίες μέσω των χαρακτηριστικών τους μπορούν να προσφέρουν ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας και επιλογές προσαρμογής. Επίσης, τους επιτρέπουν να διαχειρίζονται τις συσκευές και τις υπηρεσίες ενώ παράλληλα να εξοικονομούν χρόνο και χρήμα αναβαθμίζοντας το σπίτι τους σύμφωνα με τις προσωπικές τους προτιμήσεις.

Συγκεκριμένα, μέσα στο 2017 η LG παρουσίασε το καινοτόμο Smart InstaView Door-in-Door™, ένα ψυγείο με 29 ιντσών διάφανη Touch LCD οθόνη προσφέροντας ένα μεγάλο εύρος εύχρηστων χαρακτηριστικών. Μετατρέποντας την πόρτα του ψυγείου σε.. παράθυρο μέσω του χαρακτηριστικού ‘Knock-On’ χτυπώντας ελαφρά 2 φορές πάνω στην οθόνη, οι καταναλωτές θα νιώθουν σαν να βρίσκονται στα μαγαζιά και να κοιτούν τις βιτρίνες, ενώ ουσιαστικά θα κοιτούν το περιεχόμενο του ψυγείου τους χωρίς να χρειάζεται να ανοίξουν την πόρτα.

Οι πολλαπλές χρήσεις και οι επιλογές συνδεσιμότητας δε σταματούν εδώ, αφού οι κάτοχοι του Smart InstaView Door-in-Door™ μπορούν να γράψουν τη λίστα για τα ψώνια, να ελέγξουν τις ημερομηνίες λήξης και θέτοντας σε λειτουργία τα Microsoft Windows 10, μπορούν επίσης να ‘κατεβάσουν’ και να χρησιμοποιήσουν ποικιλία εφαρμογών από το Windows 10 store συμπεριλαμβανομένων των Allrecipes, Pandora και Netflix. Η κουζίνα γίνεται το αγαπημένο μέρος του σπιτιού με τους χρήστες να μπορούν να εκτελούν μία συνταγή, να ακούν μουσική και να απολαμβάνουν μια ταινία, και όλα αυτά στην πόρτα του ψυγείου τους.

Τέλος, το Smart InstaView Door-in-Door™ χρησιμοποιεί πολλαπλούς 2.0 megapixel πανοραμικούς ευρυγώνιους φακούς, οι οποίοι είναι ικανοί να απαθανατίζουν το εσωτερικό του ψυγείου. Οι εικόνες αυτές μπορούν να σταλούν κατευθείαν στο smartphone του οποιαδήποτε στιγμή θελήσει να ελέγξει το απόθεμά του, ιδιαίτερα χρήσιμο όταν κάνει τα ψώνια για το σπίτι.