Η Vodafone στέκεται δίπλα στην οικογένεια, με εξειδικευμένα προϊόντα και υπηρεσίες, αλλά και με μακροχρόνια προγράμματα και δράσεις κοινωνικής συνεισφοράς.

Με τη νέα πρωτοβουλία Families for Families, που σχεδίασε σε συνεργασία με τα Παιδικά Χωριά SOS, η Vodafone κινητοποίησε οικογένειες και πολίτες που θέλουν να σταθούν δίπλα στις οικογένειες που δοκιμάζονται σήμερα.

Μέσα από την ιστοσελίδαwww.familiesforfamilies.gr, η Vodafone έδωσε τη δυνατότητα στο ευρύ κοινό να επιλέξει τη δράση που θα υλοποιήσει η εταιρία, ανακουφίζοντας τις οικογένειες που υποστηρίζουν τα 9 Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας των Παιδικών Χωριών SOS σε όλη την Ελλάδα. Οι δράσεις από τις οποίες κλήθηκε το κοινό να επιλέξει ήταν οι εξής:

Προσφορά ζεστού γεύματος σε 2.000 παιδιά, για τρεις μήνες
Ψυχολογική, συμβουλευτική, μαθησιακή & υλική υποστήριξη σε 250 οικογένειες, για έναν χρόνο
Δημιουργία και λειτουργία εργαστηρίων ανάπτυξης ψηφιακών δεξιοτήτων για παιδιά και γονείς 520 οικογενειών, για έναν χρόνο

Ο κόσμος αγκάλιασε αυτή την πρωτοβουλία και με την ψήφο του ανέδειξε με ποσοστό 55% τη δράση που επιθυμεί να υλοποιήσει η Vodafone, σε συνεργασία με τα Παιδικά Χωριά SOS. Έτσι για τους επόμενους 3 μήνες, ένα ζεστό γεύμα ημερησίως εξασφαλίζεται για 2.000 παιδιά που εντάσσονται στα προγράμματα κοινωνικής παρέμβασης των 9 Κέντρων Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας.

Από το 2005, η Vodafone και το Ίδρυμα Vodafone στηρίζουν τα Παιδικά Χωριά SOS, ενώ από το 2012 υποστηρίζουν και τα 9 Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας, που καλύπτουν βασικές ανάγκες 2.170 οικογενειών σε όλη την Ελλάδα. Τα 9 Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας είναι αστικές δομές που λειτουργούν από τα Παιδικά Χωριά SOS σε όλη την Ελλάδα και έχουν δημιουργηθεί με σκοπό να ενδυναμώσουν οικογένειες που έχουν ανάγκη, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να ανταποκριθούν θετικά στις δυσκολίες της καθημερινότητας με τις δικές τους δυνάμεις, ενώ παράλληλα αποτελούν ένα ασφαλές περιβάλλον φροντίδας για τα παιδιά.