Σήμερα κυκλοφορούν σημαντικά νέα firmware updates για τις φωτογραφικές μηχανές Olympus OM-D E-M1 Mark II, OM-D E-M5 Mark II και Olympus PEN-F καθώς και τους φακούς M.Zuiko Digital.

Οι χρήστες μπορούν να απογειώσουν την απόδοση του εξοπλισμού τους: Τα updates στην έκδοση 1.2 για την OM-D E-M1 Mark II, έκδοση 3.0 για την OM-D E-M5 Mark II και έκδοση 2.0 για την PEN-F επιτρέπουν συμβατότητα με το νέο Profoto Air Remote TTL-O* που δίνει στους χρήστες απρόσκοπτη πρόσβαση στα Profoto AirTTL flashes με τις μηχανές αυτές. Επιπλέον νέες λειτουργίες για την OM-D E-M5 Mark II και την PEN-F περιλαμβάνουν την επιλογή ‘Save Setting/Mysets’ που διαθέτει ήδη η E-M1 Mark II.

Συμβατότητα με το Profoto Air Remote TTL-O

Η αναβάθμιση στις νέες εκδόσεις θα δώσει στους χρήστες πλήρη συμβατότητα με το Profoto Air Remote TTL-O, επιτρέποντας στους φωτογράφους της Olympus να χρησιμοποιήσουν TTL και HSS.
Το Profoto Air Remote TTL-O δίνει ασύρματη πρόσβαση στο Profoto AirTTL Flash με αυτές τις μηχανές. Απλά συνδέστε το στο hot shoe για γρήγορο ασύρματο έλεγχο όλων των λειτουργιών. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το site της Profoto στοhttp://profoto.com/int/
Για να γιορτάσουμε τη συνεργασία αυτή καλούμε όλους τους φωτογράφους να προσπαθήσουν να πετύχουν λήψεις με τέλειο φωτισμό, στο νέο μας διαγωνισμό που θα τρέξει στοhttps://500px.com/quests μέχρι τις 22 Μαΐου με τίτλο ‘Seeking light in nature’. Οι συμμετέχοντες μπορούν να καταθέσουν την αγαπημένη τους φωτογραφία που να δείχνει περιβάλλον σε συνθήκες τέλειου φωτισμού, με στόχο να κερδίσει εξοπλισμό Olympus και Profoto.

Επιπλέον λειτουργίες της έκδοσης firmware 1.2 για την OM-D E-M1 Mark II

Σχεδιασμένη για να αντέξει όλες τις κακουχίες, η Olympus OM-D E-M1 Mark II προσφέρει την καλύτερη ποιότητα εικόνας σε συνδυασμό με απίστευτη ταχύτητα και ελαφρύ σώμα. Οι επιπλέον λειτουργίες περιλαμβάνουν:

  • Συμβατότητα High Res Shot και Focus Stacking mode compatibility με Φλας που δεν είναι Olympus: Λήψεις με 50M High Res Shot και Focus Stacking mode τώρα διαθέσιμα με μία σειρά από flash που δεν ανήκουν στην Olympus.
  • Αυτόματη εναλλαγή στο πίσω LCD monitor όταν τραβάμε από το σκόπευτρο: Όταν παίρνουμε το μάτι μας από το σκόπευτρο κατά τη διάρκεια του Rec View, η μηχανή αυτόματα προβάλλει την εικόνα στο πίσω LCD monitor.
  • Περισσότερες βελτιώσεις που προωθούν την ευκολία χρήσης και τις δυνατότητες φωτογραφίας: Ρυθμίσεις AF HOME σώζονται ακόμα και όταν η μηχανή σβήσει αναπάντεχα. Βελτιωμένα χρώματα στο σκόπευτρο κατά τη διάρκεια της λήψης. Βελτιωμένη σταθερότητα στην προβολή της διάρκειας της μπαταρίας.
  • Βελτιώσεις στη συνεργασία με νέα firmware φακών M.ZUIKO: Συνδυασμός με το firmware 1.1 του M.ZUIKO DIGITAL ED 12-100 1:4.0 IS PRO και το firmware 1.2 του M.ZUIKO DIGITAL ED 300mm 1:4.0 IS PRO βελτιώνει την απόδοση του silent sequential shooting όταν είναι ενεργή η λειτουργία image stabilization.

Επιπλέον λειτουργίες της έκδοσης 3.0 της OM-D E-M5 Mark II

Όπως σε όλα τα μοντέλα της σειράς Olympus OM-D, η OM-D E-M5 Mark II είναι σχεδιασμένη για να προσφέρει αξεπέραστη ταχύτητα και ποιότητα εικόνας. Επιπλέον της συμβατότητας με Profoto Air Remote TTL-O οι νέες λειτουργίες περιλαμβάνουν:

  • Save Settings/Mysets: Η λειτουργία που μέχρι σήμερα ήταν διαθέσιμη στη ναυαρχίδα OM-D E-M1 Mark II, επιτρέπει σε εξατομικευμένες προσωπικές ρυθμίσεις να αποθηκευτούν σε ένα computer. Αυτές οι ρυθμίσεις μπορούν να εφαρμοστούν σε περισσότερες από μία μηχανές και δε χρειάζεται να ξαναρυθμίσει κανείς τη μηχανή μετά από κάθε firmware upgrade.
  • Διαθέσιμο Mid-tone adjustment στις ρυθμίσεις Highlight & Shadow: Τα Midtones μπορούν πλέον να ρυθμιστούν σε ±7 βήματα μέσα στις ρυθμίσεις Highlight & Shadow Control, πράγμα που μας επιτρέπει καλύτερη έκφραση των λεπτομερειών του αντικειμένου καθώς και αντιστάθμιση έκθεσης.
  • “AF target spot metering” που προσφέρει spot metering στο σημείο εστίασης: Ταιριάζοντας το metering mode και το σημείο AF, η θέση του AF Target (Μονό ή Touch AF) και η περιοχή spot metering μπορούν πλέον να συνδεθούν.
  • Βελτιώσεις στη συνεργασία με νέα firmware φακών M.ZUIKO: Συνδυασμός με το firmware 1.1 του M.ZUIKO DIGITAL ED 12-100 1:4.0 IS PRO που βελτιώνει την απόδοση του 5-axis Sync IS** (Νέα λειτουργία για την E-M5 Mark II και την E-M1).

Επιπλέον λειτουργίες της έκδοσης 2.0 για την PEN-F

Η Olympus PEN-F συνδυάζει τα καλύτερα υλικά και τέχνη με ένα κλασικό, διαχρονικό design. Μέσα από το στυλάτο της σουλούπι υπάρχει τεράστια τεχνολογική καινοτομία. Το τελευταίο firmware update της δίνει τη δυνατότητα να ξεκλειδώσει τις πλήρεις της δυνατότητες:

  • Save Settings/Mysets: Η λειτουργία που μέχρι σήμερα ήταν διαθέσιμη στη ναυαρχίδα OM-D E-M1 Mark II, επιτρέπει σε εξατομικευμένες προσωπικές ρυθμίσεις να αποθηκευτούν σε ένα computer. Αυτές οι ρυθμίσεις μπορούν να εφαρμοστούν σε περισσότερες από μία μηχανές και δε χρειάζεται να ξαναρυθμίσει κανείς τη μηχανή μετά από κάθε firmware upgrade.
  • Δες και φυλλομέτρησε τα Art Filters: Πλέον υπάρχουν εικόνες παραδείγματα που δείχνουν τα εφέ του κάθε Art Filter στο κάτω μέρος της οθόνης. Απλά πατάς πάνω στην εικόνα των Art Filters στην οθόνη και ανάβει αυτή η λειτουργία.
  • Ορισμός της ταχύτητας κλείστρου που θα φτάσει πριν το ISO AUTO αρχίσει να λειτουργεί: Είναι πλέον επιλογή μας να ορίσουμε τη χαμηλότερη ταχύτητα κλείστρου από την οποία η ευαισθησία ISO θα αρχίσει καθώς χρησιμοποιούμε το ISO AUTO. Ρίχνοντας την ταχύτητα κλείστρου που θα αρχίσει να αυξάνει την ταχύτητα ISO επιτρέπει να φωτογραφίζουμε σε ρυθμίσεις με χαμηλές ταχύτητες ISO.
  • Βελτιωμένο AF Targeting pad στο πίσω LCD monitor: Επιτρέπει στους φωτογράφους να χρησιμοποιούν το AF Targeting Pad ακόμα κι όταν η μύτη τους ακουμπά το πίσω monitor, επιτρέποντας να καδράρουμε συνθέσεις καθώς κοιτάμε μέσα από το σκόπευτρο.