Αυτή την βδομάδα, ο οργανισμός AV-Test παρουσίασε τα αποτελέσματα των δοκιμών «Self-Protection of Antivirus Software», στις οποίες συμμετείχαν 32 λύσεις ασφάλειας του κυβερνοχώρου, με στόχο να διαπιστωθεί αν χρησιμοποιούν μηχανισμούς προστασίας ανοιχτής πρόσβασης στον πηγαίο κώδικά τους – ειδικότερα, ASLR (Address Space Layout Randomization) και DEP (Data Execution Prevention).

Για τρίτη φορά, η ESET συμμετείχε στις δοκιμές με λύσεις τόσο για επιχειρήσεις όσο και για οικιακούς χρήστες, πετυχαίνοντας και στις δύο περιπτώσεις άψογες επιδόσεις με βαθμολογία 100%. Στις συγκεκριμένες δοκιμές, η ESET αποτελεί το μοναδικό κατασκευαστή λογισμικού που πετυχαίνει κάθε φορά τη μέγιστη βαθμολογία.

Ο ανεξάρτητος οργανισμός δοκιμών AV-Test εξέτασε όλες τις βασικές δυνατότητες «αυτοάμυνας» των λύσεων ασφάλειας στον κυβερνοχώρο σε σχέση με τα αρχεία PE (φορητά εκτελέσιμα) για λύσεις 32 και 64 bit, ενώ αξιολογήθηκαν και η εγκυρότητα της υπογραφής πιστοποιητικών σε αρχεία και το πρωτόκολλο HTTPS.

«Για να μπορούν να προσφέρουν εξαιρετική προστασία στον κυβερνοχώρο, οι κατασκευαστές λογισμικού θα πρέπει να παρέχουν προστασία βασιζόμενοι σε έναν άψογα προστατευμένο πυρήνα», δήλωσε ο Andreas Marx, Διευθύνων Σύμβουλος του οργανισμού AV-TEST GmbH. «Σε κάθε δοκιμή «Self-protection», οι λύσεις της ESET απέδειξαν ότι μπορούν να πετυχαίνουν άψογες επιδόσεις».

Το 2014, οπότε πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες δοκιμές «Self-protection», μόνο δύο κατασκευαστές κατόρθωσαν να αναπτύξουν πλήρως τους μηχανισμούς ASLR και DEP. Στις πιο πρόσφατες δοκιμές, οι μισές από τις λύσεις που συμμετείχαν εμφάνισαν ικανότητες πλήρους «αυτοάμυνας», που αποτελεί ένα πολύ σημαντικό βήμα προόδου για τη βιομηχανία.

«Στην ESET, προσπαθούμε να προσφέρουμε στους χρήστες λύσεις που αποτελούν υπόδειγμα προστασίας», δήλωσε ο Juraj Malcho, Chief Technology Officer της ESET. «Η δυνατότητα χρήσης μηχανισμών, όπως οι ASLR και DEP, συμπληρώνει ένα σύνολο λύσεων που έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει ισχυρή προστασία, ενώ παράλληλα, αξιοποιούνται οι επαληθεύσεις που προέρχονται από μία εκτεταμένη σειρά εσωτερικών και εξωτερικών δοκιμών και ελέγχων κώδικα για την επίτευξη της μέγιστης αξιοπιστίας».

Μάθετε περισσότερα σχετικά με τις λύσεις της ESET και την τεχνολογία της ESET. Ολόκληρη η έκθεση «32 products put to the test: How good is antivirus software at protecting itself?» είναι διαθέσιμη στο site του οργανισμού www.av-test.de.