H Canon αναφέρει αυξανόμενη εμπιστοσύνη στα συστήματα inkjet και μεγάλο ενδιαφέρον για ψηφιακές λύσεις με τροφοδοσία σε μορφή φύλλου, όπως προέκυψε από την έκθεση Hunkeler Innovationdays 2017.

Η Canon Europe καλωσόρισε περισσότερους επισκέπτες από κάθε άλλη φορά στο περίπτερό της στην έκθεση Hunkeler Innovationdays 2017 (εκθεσιακό κέντρο Messe Λουκέρνης, Ελβετία, 20-23 Φεβρουαρίου 2017), οι οποίοι αντιπροσωπεύουν ένα ευρύ φάσμα παρόχων λύσεων εκτύπωσης (print service providers – PSPs), και παρουσίασε μια ευρύτερη προοπτική πάνω στους τρόπους με τους οποίους μπορεί να αξιοποιηθεί η καινοτομία στην ψηφιακή τεχνολογία, με στόχο την εξέλιξη των δικών τους επιχειρήσεων.

Η Canon Europe παρουσίασε μια γκάμα από κορυφαία προϊόντα παραγωγής, όπως το πιεστήριο inkjet συνεχούς τροφοδοσίας Océ ProStream το οποίο κυκλοφόρησε πρόσφατα, το πιεστήριο inkjet τροφοδοσίας σε μορφή φύλλου Océ VarioPrint i300 και το πιεστήριο παραγωγής με γραφίτη imagePRESS C10000VP. Αυτό το εκτενές τεχνολογικό χαρτοφυλάκιο προσέλκυσε ένα ποικιλόμορφο κοινό από PSPs, συμπεριλαμβανομένου του παραδοσιακού κοινού των εκτυπωτών web, καθώς επίσης και έναν αυξανόμενο αριθμό εκπροσώπων από επαγγελματίες στο χώρο των εκτυπώσεων τροφοδοσίας σε μορφή φύλλου, που ψάχνουν νέες λύσεις στην ψηφιακή παραγωγή.

Κάνοντας έναν απολογισμό της εκδήλωσης, ο Peter Wolff, Senior Director, Customer Group Commercial Printer and Production CRD, Canon Europe, σχολιάζει: “Αυτή ήταν η μεγαλύτερη σε κίνηση έκθεση Hunkeler Innovationdays και φυσικά αναμέναμε ότι η κυκλοφορία του Océ ProStream θα ήταν ένας μεγάλος πόλος έλξης.  Στην πραγματικότητα, και τα τρία πιεστήρια προσέλκυσαν πολλούς επισκέπτες, των οποίων το ενδιαφέρον προκλήθηκε από τα χαρακτηριστικά καινοτομίας και απόδοσης, τα οποία έχουν καταστήσει την Canon ηγέτιδα στην αγορά* στους τομείς των συστημάτων τροφοδοσίας inkjet, τροφοδοσίας σε μορφή φύλλου inkjet και έγχρωμης ψηφιακής παραγωγής”.

Και συνεχίζει: “Είναι σαφές από το εξελισσόμενο προφίλ του ακροατηρίου, ότι το ενδιαφέρον για την τεχνολογία inkjet ως λύση στον τομέα παραγωγής, μεγαλώνει πέρα από τον συμβατικό πυρήνα αυτών που παράγουν direct mail για συναλλαγές και μεγάλο τιράζ. Τώρα πλέον αγκαλιάζει ένα μεγαλύτερο φάσμα από επιχειρήσεις και εφαρμογές εκτύπωσης. Από τις συζητήσεις που είχαμε στο περίπτερο, μπορούμε να δούμε ότι οι επιφυλάξεις των PSPs σχετικά με την ποιότητα inkjet, ως εμποδίου για την υιοθέτησή του, λιγοστεύουν και η premium ποιότητα των εκτυπώσεων από τα συστήματα ProStream και VarioPrint i300, τους δίνει τη χειροπιαστή απόδειξη που επιζητούν. Επομένως, οι συζητήσεις μετατοπίζονται γρήγορα σε πιθανά μοντέλα για επιχειρήσεις και οι PSPs έχουν μια βαθύτερη κατανόηση του πώς η τεχνολογία inkjet μπορεί να ταιριάξει μέσα σε ένα μικτό περιβάλλον παραγωγής δίπλα σε άλλες τεχνολογίες”.

Κατά την πρώτη ημέρα της εκδήλωσης, η Canon ανέφερε τις πωλήσεις των πρώτων τεσσάρων πιεστηρίων Océ ProStream σε πελάτες στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων των: Ipskamp Printing B.V., Enschede, Ολλανδία. Direct Mail House AG, St. Gallen, Ελβετία. Daten-Partner GmbH, Erkrath, Γερμανία. και Totem, Inowroclaw, Πολωνία.

Το Océ VarioPrint i300, το οποίο κυκλοφόρησε πρώτα στην Hunkeler Innovationdays 2015, επίσης προσέλκυσε μεγάλο ενδιαφέρον, με νέες παραγγελίες να ανακοινώνονται κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης από την Lavauzelle Graphic in Panazol, Γαλλία, και την Jordi AG in Belp, Ελβετία. Αυτοί οι πελάτες έρχονται να προστεθούν στην όλο και μεγαλύτερη διεθνή κοινότητα των παρόχων υπηρεσιών εκτύπωσης που επωφελούνται από το μίγμα υψηλής παραγωγικότητας, ποιότητας και ευελιξίας εφαρμογών που προσφέρει το VarioPrint i300.

Ο Peter Wolff προσθέτει: “Ενώ η Hunkeler Innovationdays οικοδομεί τη φήμη της ως εκδήλωση για την εκτύπωση web, ήταν σαφές από την κίνηση γύρω από το VarioPrint i300, ότι οι επισκέπτες δίνουν όλο και μεγαλύτερη αξία στις δυνατότητες των πιεστηρίων παραγωγής κοπής φύλλου, για να επεκτείνουν τις δικές τους δυνατότητες και να αποκτήσουν την ευελιξία με την οποία θα ανταποκριθούν στις μεταβαλλόμενες ανάγκες των πελατών τους.

“Αποφασίσαμε, επίσης, να προχωρήσουμε στην επίδειξη του κορυφαίου πιεστηρίου παραγωγής με γραφίτη imagePRESS C10000VP για πρώτη φορά σε αυτή την εκδήλωση. Δείξαμε στους επισκέπτες μια μεγάλη ποικιλία από εφαρμογές σε διάφορες επιφάνειες, με έμφαση στην έγχρωμη εκτύπωση υψηλής ποιότητας με ενεργή εγγραφή και βελτιστοποιημένο gloss, ενώ επίσης, παρουσιάσαμε τις εξαιρετικές δυνατότητες διαχείρισης μέσων του μηχανήματος. Το ενεργό ενδιαφέρον από τους επισκέπτες υπήρξε εντυπωσιακό, κάτι που απέδειξε ότι οι PSPs όλων των ειδών αντλούν έμπνευση από τις δυνατότητες και σκέπτονται δημιουργικά, με στόχο να μετασχηματίσουν τις επιχειρήσεις τους. Μπορούμε να διακρίνουμε αυτόν τον τρόπο σκέψης στην πελατειακή μας βάση. Για παράδειγμα, βλέποντας τις, μέχρι σήμερα, παραγγελίες του VarioPrint i300, περισσότερες από τις μισές έχουν πωληθεί μαζί με μια νέα συσκευή γραφίτη imagePRESS ή για να συμπληρώσουν μια ήδη υπάρχουσα”.

Στην Hunkeler Innovationdays 2017, η έμπνευση πήρε τη μορφή μιας ολοκληρωμένης προωθητικής καμπάνιας για την premium μάρκα ανδρικής ένδυσης Hackett, περιγράφοντας πως η σειρά των ψηφιακών λύσεων παραγωγής της Canon, θα μπορούσε να υποστηρίξει μια καμπάνια για την εν λόγω μάρκα, βασιζόμενη σε δεδομένα, παρέχοντας το απαιτούμενο επίπεδο ποιότητας σε πολλαπλά φορμά και εφαρμογές, ενώ ταυτόχρονα αξιοποιεί πλήρως τις διαφοροποιούμενες δυνατότητες περιεχομένου, για να δημιουργήσει ανταπόκριση μέσω διαδοχικών σημείων επικοινωνίας με τον καταναλωτή.

Οι φινιρισμένες εφαρμογές συμπεριλαμβάνουν βιβλία, φωτογραφικά λευκώματα, καταλόγους, μπροσούρες, self-mailers και εφημερίδες που παρήχθησαν επί τόπου στην Hunkeler Innovationdays 2017 με τη συνδρομή διάφορων συνεργατών, χρησιμοποιώντας εκτυπώσεις που πραγματοποιήθηκαν επί τόπου από τα πιεστήρια Canon κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, καθώς επίσης και υλικό που είχε εκτυπωθεί εκ των προτέρων στα πιεστήρια συνεχούς τροφοδοσίας inkjet Océ ColorStream 6000 και Océ ImageStream.

 

*InfoSource, Market Report, 2017