Ο καθηγητής Φυσικής του Πανεπιστημίου Columbia Michael Tuts συνομιλεί με το κοινό την Πέμπτη 27 Απριλίου 2017 και ώρα 19:30 στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Τον καθηγητή Μichael Tuts έχει προσκαλέσει ο Σύλλογος Αποφοίτων του Πανεπιστημίου Columbia στην Ελλάδα και η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ευγενίδου. Σημειώνεται ότι θα δοθεί μία και μόνο ομιλία με κεντρικό άξονα τρία ενδιαφέροντα ερωτήματα:

  • Γιατί μας ενδιαφέρει το Μποζόνιο Higgs;
  • Πώς το ανακάλυψαν 6.000 επιστήμονες στο CERN;
  • Ποιο είναι το επόμενο βήμα;

Η έρευνα του καθηγητή Michael Tuts επικεντρώνεται στην Πειραματική Φυσική Υψηλών Ενεργειών. Ο Michael Tuts διετέλεσε επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας των ΗΠΑ που συμμετέχει στο πείραμα ATLAS, ενός από τα 4 κύρια πειράματα που υλοποιούνται στον Μεγάλο Αδρονικό Επιταχυντή (LHC) στο CERN. Εκτός από την θεωρητική έρευνα, ο Μichael Tuts έχει την εξαιρετική ικανότητα να προσεγγίζει το ευρύ κοινό και να εξηγεί με τρόπο ελκυστικό και κατανοητό αφηρημένες και δυσνόητες επιστημονικές έννοιες.

Θα ακολουθήσει η προβολή της ψηφιακής παράστασης: «Phantom of the Universe» στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο. Θα πραγματοποιηθούν δύο παραστάσεις (ώρες 20:45 και 21:30).