H Intracom Telecom, διεθνής πάροχος τηλεπικοινωνιακών συστημάτων και λύσεων, ανακοίνωσε σήμερα ότι η Ιταλική εταιρία τηλεπικοινωνιών, EOLO SpA, η οποία εξειδικεύεται στην παροχή ευρυζωνικών υπηρεσιών πρόσβασης, επέλεξε την πλατφόρμα WiBAS™-Connect για την υλοποίηση ενός ασύρματου δικτύου υπερυψηλών ταχυτήτων σε όλη την Ιταλική επικράτεια.

H EOLO σκοπεύει να ολοκληρώσει την εγκατάσταση του νέου δικτύου της εντός πέντε ετών, ώστε να γίνει ο πρώτος πάροχος που θα προσφέρει ταχύτητες 5G σε επαρχιακούς, οικιακούς και εταιρικούς συνδρομητές.

Στο πλαίσιο της εν λόγω σύμβασης, η Intracom Telecom θα προμηθεύσει την EOLO με την πλέον σύγχρονη πολυσημειακή (PtMP) πλατφόρμα WiBAS™-Connect, η οποία θα δώσει τη δυνατότητα στον πάροχο να συνδέσει, μέσω ενός ασύρματου δικτύου, κατοικίες και επιχειρήσεις στην επαρχία που είναι αδύνατον να εξυπηρετηθούν με τεχνολογίες οπτικής ίνας και χαλκού (ADSL/VDSL).

Η συμφωνία αφορά στην προμήθεια εξοπλισμού για τη δημιουργία δικτύου, το οποίο θα εξυπηρετεί εκατοντάδες χιλιάδες συνδρομητές και θα περιλαμβάνει σταθμούς βάσης και τερματικά CPE. Η συγκεκριμένη PtMP υλοποίηση είναι η πρώτη διεθνώς που επιτρέπει ταχύτητες internet 100Mbps σε συνδρομητές δίνοντας στην EOLO ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και παράλληλα τη δυνατότητα να επεκτείνει την κάλυψη του δικτύου της σε 13 περιφέρειες της Ιταλίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι το δίκτυο θα λειτουργεί στη συχνότητα των 28GHz, μετά από σχετική αδειοδότηση από την ιταλική κυβέρνηση.

houses under the cloudy sky

Η εγκατάσταση του WiBAS™-Connect αποτελεί μέρος μεγάλης επένδυσης της EOLO για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του δικτύου της, με στόχο να γίνει ο πρώτος πάροχος «υπερ-ευρυζωνικών» υπηρεσιών σε οικιακούς και εταιρικούς συνδρομητές ημιαστικών και αγροτικών περιοχών. Μετά από εκτεταμένες δοκιμές και επισταμένους ελέγχους από τους ειδικούς της EOLO, το WiBAS™-Connect αποδείχθηκε η βέλτιστη λύση που διατίθεται σήμερα στην αγορά, πληρώντας όλες τις τεχνικές απαιτήσεις και τα αυστηρά κριτήρια του παρόχου.

Σχολιάζοντας τη συμφωνία, ο κ. Luca Spada, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου & Διευθύνων Σύμβουλος της EOLO, δήλωσε: «Καθώς η EOLO επεκτείνει την κάλυψη του δικτύου της και εισάγει νέες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας για τους συνδρομητές της, ήταν σημαντικό να συνάψουμε στρατηγική συνεργασία με μια εταιρία, όπως η Intracom Telecom, η οποία θα μας βοηθήσει να πετύχουμε το στόχο μας για παροχή ταχυτήτων 5G σε περισσότερες περιφέρειες της Ιταλίας, βελτιώνοντας παράλληλα την εμπειρία των συνδρομητών μας». Επιπλέον, ο κ. Spada σχολίασε: «Από το δεύτερο εξάμηνο του 2017, το 5G-ready δίκτυό μας θα είναι σε θέση να παρέχει σύνδεση 100Mbps στη λήψη και 50Mbps στην αποστολή, βοηθώντας τη χώρα μας να αποκτήσει ηγετική θέση στις υλοποιήσεις 5G, με έμφαση σε απομακρυσμένες περιοχές στις οποίες δεν θα αναπτυχθούν δίκτυα οπτικών ινών τα επόμενα χρόνια».

O κ. M. Ahmed, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Intracom Telecom, σχολίασε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που συνεργαζόμαστε με την EOLO και συμμετέχουμε στο όραμά της να γίνει ο πρώτος πάροχος στην Ιταλία που θα προσφέρει ευρυζωνική σύνδεση υπερ-υψηλών ταχυτήτων internet για συνδρομητές αγροτικών και ημιαστικών περιοχών. Τα τελευταία χρόνια έχουμε συνεργαστεί στενά με την EOLO προσφέροντας λύσεις τεχνολογίας αιχμής για την κάλυψη των υψηλών απαιτήσεων και εξειδικευμένων αναγκών της. Είμαστε αποφασισμένοι να αποτελέσουμε κομμάτι της επιτυχίας της».

Η Intracom Telecom διαθέτει εμπειρία 40 ετών στην παροχή καινοτόμων λύσεων ασύρματης πρόσβασης, έχοντας με επιτυχία αναπτύξει και εξελίξει πολυσημειακά συστήματα στην Ευρώπη, τη Νοτιοανατολική Ασία και την Αφρική, ανταποκρινόμενη στη συνεχώς αυξανομένη ζήτηση για ευρυζωνικές υπηρεσίες.