Η Canon παρουσιάζει έναν νέο καινοτομικό φακό, τον EF-S 35mm f/2.8 Macro IS STM, ο οποίος είναι σχεδιασμένος για τη λήψη εντυπωσιακών φωτογραφιών macro και κοντινών πλάνων.

Ο EF-S 35mm f/2.8 Macro IS STM διαθέτει τη μοναδική ενσωματωμένη τεχνολογία Canon Macro Lite και είναι ο πρώτος στην κατηγορία του στη σειρά EF-S.

Canon EF-S 35mm f/2.8 Macro IS STM
Ο EF-S 35mm f/2.8 Macro IS STM αποτελεί μέρος της εκτεταμένης σειράς φακών EF και είναι συμβατός με όλες τις φωτογραφικές μηχανές τύπου APS-C DSLR1. Διευκολύνει τους φωτογράφους με τη δυνατότητα λήψης των δυσδιάκριτων λεπτομερειών και είναι σε θέση να προσεγγίσει πιο κοντά στο θέμα. Φωτίζει τα μικρά αντικείμενα και αναδεικνύει τις κοντινές λεπτομέρειες, ενώ ταυτόχρονα μειώνει στον ελάχιστο βαθμό τις σκιές που προκαλεί στα θέματα χάρη στη σχεδίαση κωνικού άκρου. Ο συγκεκριμένος φακός, συνδυαζόμενος με το σύστημα σταθεροποίησης εικόνας Hybrid IS, μπορεί να εξαλείψει το ανεπιθύμητο κούνημα ή τη θόλωση, βελτιώνοντας έτσι τις λήψεις macro.

Αυτός ο ισχυρός φακός macro, με 1:1 μεγέθυνση στο φυσικό μέγεθος, έχει τη δυνατότητα να φωτογραφίζει με πανέμορφο τρόπο τα θέματα σε απόσταση μέχρι και 30 χιλιοστών. Αυτή η τόσο κοντινή απόσταση και το επίπεδο μεγέθυνσης σημαίνει ότι ο φακός είναι ιδανικός για την αποκάλυψη ακόμα και των πιο μικρών και περίτεχνων λεπτομερειών σε θέματα όπως κοσμήματα, φαγητό και χειροτεχνήματα.

O φακός EF-S 35mm f/2.8 Macro IS είναι ιδανικός για όσους θέλουν να δημιουργήσουν μοναδικές εικόνες, που ξεχωρίζουν, για το Instagram, ή για να δημιουργήσουν το δικό τους χαρτοφυλάκιο από εντυπωσιακές εικόνες προϊόντων για μικρές επιχειρήσεις, και δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να δουν έναν νέο κόσμο γεμάτο λεπτομέρειες.

Ο φακός διαθέτει οπτικό σύστημα σταθεροποίησης Optical Image Stabilizer (OIS) με τεχνολογία Hybrid IS και δίνει στους φωτογράφους την ελευθερία να φωτογραφίζουν με το χέρι, επιτρέποντάς τους να προσεγγίσουν το θέμα τους από μια νέα, πιο κοντινή προοπτική, αποκαλύπτοντας λεπτομέρειες, τις οποίες το ανθρώπινο μάτι δεν μπορεί να διακρίνει. Η προηγμένη ενσωματωμένη τεχνολογία Hybrid IS αντισταθμίζει τη γωνιακή και γραμμική κίνηση και είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για λήψεις macro, οι οποίες είναι επιρρεπείς στο κούνημα της φωτογραφικής μηχανής, το οποίο επιτείνει την ανεπιθύμητη θόλωση, λόγω της μικρής απόστασης.

Το ενσωματωμένο σύστημα Macro Lite εξασφαλίζει ευελιξία στις επιλογές φωτισμού και ευκολία, δίνοντας τη δυνατότητα στους φωτογράφους να εναλλάσσουν μεταξύ δύο φωτιστικών πηγών, οι οποίες βρίσκονται, από μία, σε κάθε πλευρά του φακού, ή να χρησιμοποιήσουν ταυτόχρονα και τις δύο. Με το πάτημα ενός κουμπιού, μπορεί να ρυθμιστεί η φωτεινότητα, έτσι ώστε να φανούν καλύτερα οι μικρολεπτομέρειες του θέματος και οι χρήστες να είναι σε θέση να προσθέτουν, με δημιουργικό τρόπο, σκιές με βάθος και υφή, και παράλληλα να δίνουν έμφαση στο χρώμα και τις λεπτομέρειες. Το ενσωματωμένο σύστημα Micro Lite κάνει εύκολη την επίτευξη όμορφα φωτισμένων φωτογραφιών και την ανάρτησή τους στο Instagram, χωρίς την ανάγκη επεξεργασίας.

Επιπλέον, προκειμένου ο φωτογράφος να έχει ευελιξία στην επιλογή μεταξύ φυσικού φωτός, ή προερχόμενου από τη μηχανή, η σχεδίαση του προσαρμοζόμενου καλύμματος του φακού μειώνει στον ελάχιστο δυνατό βαθμό τη σκιά που ρίχνει στο θέμα, καθώς και τις αντανακλάσεις του φακού από το θέμα.

Η τεχνολογία και το μικρό βάρος του EF-S 35mm f/2.8 Macro IS STM επιτρέπει στους φωτογράφους να βελτιώσουν την τεχνική και την ποιότητα των δημιουργιών τους. Το κυκλικό διάφραγμα 7 λεπίδων με άνοιγμα f/2.8 δημιουργεί ένα όμορφο εφέ μποκέ, καταγράφοντας τις εκτός εστίασης περιοχές του κάδρου με απαλό τρόπο και διαχωρίζοντας το θέμα από τον περίγυρό του. Αυτό είναι ιδανικό, όταν θέλετε να επικεντρώσετε την προσοχή του θεατή στις λεπτομέρειες και να δημιουργήσετε εντυπωσιακά πορτρέτα. Επιπλέον, η επίστρωση Super Spectra Coating μειώνει τα λαμπυρίσματα και τις σκιάσεις, διατηρώντας έτσι την αντίθεση και το χρώμα.

Η ήσυχη λειτουργία του μοτέρ STM αποτελεί πλεονέκτημα για τους κινηματογραφιστές, οι οποίοι θέλουν να γυρίζουν βίντεο χωρίς ανεπιθύμητο θόρυβο. Εξάλλου, οι ομαλές μεταβάσεις του φακού κατά την εστίαση, δημιουργούν κινηματογραφικά εφέ.

Ο φακός EF-S 35mm f/2.8 Macro IS STM είναι σχεδιασμένος για φωτογραφίες macro που εντυπωσιάζουν. Είναι ευέλικτος, μικρός και ελαφρύς, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μια πληθώρα εφαρμογών όπως πορτρέτα, φωτογραφήσεις καθημερινών συμβάντων στην πόλη και αλλού, και να αξιοποιηθεί από όλους τους εκκολαπτόμενους φωτογράφους που θέλουν να πουν τη δική τους ιστορία.

Βασικά χαρακτηριστικά του Canon EF-S 35mm f/2.8 Macro IS STM:
Φακός macro με ενσωματωμένη τεχνολογία Macro Lite
Μεγέθυνση 1.0x φυσικών διαστάσεων
Μπορεί να προσεγγίσει το θέμα μέχρι και 30mm
Σχεδόν αθόρυβη και ομαλή εστίαση
Οπτικός σταθεροποιητής εικόνας (Optical Image Stabilizer – OIS) με Hybrid IS
Κυκλικό διάφραγμα 7 λεπίδων για τη δημιουργία απαλού μποκέ
Επίστρωση Super Spectra Coating
Μοναδική σχεδίαση φακού macro