Σε ένα… σοκαριστικό βίντεο, οι ειδικοί της Lenovo υποβάλλουν ένα Thinkpad laptop σε μια σειρά από δοκιμασίες, καλύπτοντας ακόμα και το πιο δυσάρεστο σενάριο που μπορεί να προκύψει σε έναν επαγγελματία που θέλει πάντοτε να έχει στο πλευρό του τη συσκευή του. Δείτε, λοιπόν, πως το χτυπήσανε, το πετάξανε, πατήσανε πάνω του, το χρησιμοποίησαν ως επιφάνεια κοπής λαχανικών (με μπαλτά!), το έβαλαν στην κατάψυξη, το κάλυψαν με άμμο και το έβρεξαν!  

 Το ThinkPad brand γεννήθηκε το 1992 υπό την IBM και αποτέλεσε άμεσα συνώνυμο του κύρους, της αξιοπιστίας και της κατασκευαστικής στιβαρότητας σε έναν άκρως απαιτητικό χώρο, όπως αυτός των φορητών υπολογιστών για επαγγελματίες. Από την εποχή της IBM έως σήμερα, που το ThinkPad brand ανήκει στην οικογένεια της Lenovo, 3 κέντρα έρευνας και ανάπτυξης σε ΗΠΑ, Ιαπωνία και Κίνα με 1400 ερευνητές συνεχίζουν την παράδοση που θέλει την τεχνολογική καινοτομία να παντρεύεται με τις θρυλικές αντοχές των ThinkPad συσκευών. Και χρησιμοποιούμε τον ευρύτερο όρο «συσκευές» γιατί από την γενιά των ογκωδέστατων φορητών υπολογιστών της δεκαετίας του ’90 έχουμε περάσει σε νέα form factors, σε πολυμορφικές συσκευές που μπορούν να καλύψουν πολλαπλούς ρόλους και να απογειώσουν την παραγωγικότητα κάθε επαγγελματία.

 

Μπορεί στο εντυπωσιακό βίντεο που ακολουθεί να διαπιστώσετε με τα ίδια σας τα μάτια το επίπεδο αξιοπιστίας, τα υψηλής ποιότητας υλικά και την περιβόητη αντοχή των ThinkPad σε «torture» tests στρατιωτικών προδιαγραφών, ωστόσο η τεχνολογική καινοτομία της Lenovo δεν περιορίζεται εδώ. Για τον επαγγελματία που βρίσκεται συνεχώς εν κινήσει και απαιτεί έναν αξιόμαχο υπολογιστή έτοιμο να σταθεί στο πλευρό του ανά πάσα στιγμή, σημαντικό ρόλο παίζει η αυτονομία. Χάρη σε μια σειρά από τεχνολογίες, η ενεργειακή συμπεριφορά των ThinkPad αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για ολόκληρη τη βιομηχανία. Ξεκινάμε από τους έως και 33 αισθητήρες της ThinkEngine για βέλτιστη αξιοποίηση ενέργειας και μέχρι 50% λιγότερη κατανάλωση μπαταρίας (η οποία μπορεί και να αγγίξει το 70% όταν η συσκευή είναι στην πρίζα). Συνεχίζουμε με την τεχνολογία RapidCharge για γρήγορη φόρτιση ακόμα και στα ολιγόλεπτα διαλείμματα μεταξύ επαγγελματικών συναντήσεων, μιας και 60 λεπτά επαρκούν για φόρτιση στο 80% της χωρητικότητας της μπαταρίας! Διπλές μπαταρίες για μεγάλη αυτονομία έως 25 ώρες (πχ στο μοντέλο Χ260), με δυνατότητα hotswap εγγυώνται πως δεν θα βρείτε ποτέ… κατεβασμένα ρολά στο φορητό σας «γραφείο», όταν το χρειάζεστε. Ταυτόχρονα, ο έξυπνος σχεδιασμός φροντίζει για την βέλτιστη απαγωγή θερμότητας, κατεύθυνση στην οποία βοηθά και ο ευρηματικός, αθόρυβος ανεμιστήρας με σχεδιασμό εμπνευσμένο από το φτερό της κουκουβάγιας.

Παράλληλα, σασί από μαγνήσιο και καλύμματα από ανθρακονήματα που χρησιμοποιούνται σε αεροσκάφη και μονοθέσια της F1, εξασφαλίζουν τον άλλοτε ανέφικτο συνδυασμό της αντοχής με την κομψότητα και το χαμηλό βάρος. Τα ThinkPad είναι κατασκευασμένα για να ζουν μαζί σας εκεί έξω, όχι για να βρίσκονται καθηλωμένα σε ένα γραφείο.

 ThinkPad εναντίον… όλων

Το ThinkPad αντέχει σε ότι μπορεί να προκύψει στη δύσκολη καθημερινότητα ενός επαγγελματία. Αν και ένας επαγγελματίας δεν θα υποβάλει το laptop του σε τόσο ακραίες δοκιμασίες στα πλαίσια της καθημερινότητάς του, η Lenovo δοκίμασε live κάποιους συχνούς αλλά και άλλους … όχι τόσο συχνούς κινδύνους. Στο βίντεο που ακολουθεί και σφίγγει ενστικτωδώς το στομάχι κάθε… ευσυνείδητου χρήστη υπολογιστή, οι ειδικοί της εταιρείας παίρνουν ένα ThinkPad και το χτυπούν, το πετούν κάτω, πατούν πάνω του, κόβουν λαχανικά στην επιφάνειά του, το βάζουν στην κατάψυξη, το καλύπτουν με άμμο και το βρέχουν. Το αποτέλεσμα; Δείτε το στο βίντεο!

Προσοχή: ΜΗΝ το δοκιμάσετε σπίτι με το δικό σας laptop.

(εκτός κι αν είναι Thinkpad!)

Το ThinkPad αντέχει κάθε αντιξοότητα σε ένα εντυπωσιακό test αντοχής στην Ελλάδα.

Αντοχές στρατιωτικών προδιαγραφών

Τα πάντοτε… «ετοιμοπόλεμα» ThinkPad περνούν έως 18 δοκιμασίες στρατιωτικών απαιτήσεων. Μοντέλα, όπως οι συσκευές της σειράς X και T, έχουν περάσει με επιτυχία τα απαιτητικά MILSPEC 810G test και η θρυλική αντοχή τους έχει επιβεβαιωθεί:

  • Σε συνθήκες υγρασίας 91-98%, από 20° C έως 60°C
  • Σε χαμηλές θερμοκρασίες και συνθήκες «πάγου» στους -20°C, για περισσότερες από 72 ώρες
  • Σε υψηλές θερμοκρασίες, από + 30° C, μέχρι και +60° C, σε διάρκεια 24ώρες x 7 ημέρες
  • Με test ρίψης «άμμου τύπου silica dust» (ποσότητα 140 mesh) και διάρκεια δοκιμών 6 ώρες συνολικά
  • Με πολλαπλά “High Vibration’’ test, με τη συσκευή σε on και off λειτουργία
  • Με μηχανικά test, με υψηλή επιτάχυνση και περισσότερα από 18 επαναλαμβανόμενα ‘’shock pulses’’
  • Με test λειτουργίας στα 15.000 πόδια
  • Με test λειτουργείας σε συνθήκες εναλλασσόμενης θερμοκρασίας, από τους -20°C στους +60°C , με 3 επαναλήψεις του ίδιου test, σε διάρκεια 2 ωρών
  • Με test προσομοίωσης στην UV ηλιακή ακτινοβολία, για δοκιμές διάρκειας πάνω από 3 x 24 ώρες
  • Με test που δοκίμασαν τη λειτουργία των συσκευών σε χώρους που αντιμετωπίζουν θέματα με κοινούς μύκητες