Η εβδομάδα Σχεδιασμού στο Μιλάνο, η μεγαλύτερη και πιο διάσημη εκδήλωση για τον εορτασμό του σχεδιασμού ανά τον κόσμο, είναι ο χώρος που παρουσιάζεται το μεγάλης κλίμακας light installation- έργο συνεργασίας της LG και του Ιάπωνα σχεδιαστή Tokujin Yoshioka.

Με τίτλο “Tοkujin Yoshioka x LG: S.F_Senses of the Future” το εντυπωσιακό έργο επιδιώκει να τονίσει τη σχέση της ανθρωπότητας με τη φύση καθώς και να διαφωτίσει την ανθρωποκεντρική σχεδιαστική φιλοσοφία της LG. Το έργο θα εκτίθεται από τις 4 έως τις 9 Απριλίου στο Superstudio Più στο Μιλάνο.

Το “Tοkujin Yoshioka x LG: S.F_Senses of the Future” προσφέρει στους επισκέπτες μια πλούσια εμπειρία αισθήσεων και μια γεύση για το τι επιφυλάσσει το μέλλον, συνδυάζοντας την τεχνολογία αιχμής της LG με τις πρωτοποριακές τεχνικές πειραματικού σχεδιασμού του Tokujin Yoshioka. Ένα μέρος της έκθεσης μεταφέρει την ιστορία της ελπίδας για το μέλλον μέσα από ένα συνηθισμένο αντικείμενο στην καθημερινότητα των ανθρώπων – τις καρέκλες S.F. Αυτές όμως δεν είναι συνηθισμένες καρέκλες, αλλά εμπνεύστηκαν από την επιστημονική φαντασία. Ένα σύνολο από δεκαεπτά καρέκλες S.F έχουν έντεχνα τοποθετηθεί μαζί με τις προηγμένες οθόνες της LG τεχνολογίας OLED (Organic light-emitting Diode).

Οι καρέκλες είναι στατικές και δυναμικές χάρη στις λάμψεις που εκπέμπονται από τα διπλής όψης panels και απεικονίζουν μία παρομοίωση της ‘εκτυφλωτικά’ γρήγορης ταχύτητας της σύγχρονης ζωής. Οι επισκέπτες θα μπορούν να κάθονται στις καρέκλες S.F, βιώνοντας ταυτόχρονα την επόμενη γενιά της τεχνολογίας θέασης.

Ένα άλλο τμήμα της έκθεσης, το “Wall of Sun” (Ο Τοίχος του Ήλιου), αντιπροσωπεύεται από μία κατασκευή 16 μέτρων πλάτους και 5 μέτρων ύψους, που αποτελείται από σχεδόν 30.000 μεμονωμένες OLED μονάδες φωτός, πολύ διαφορετικές από τις παραδοσιακές λάμπες.

Ο τοίχος κυματίζει απαλά, εκπέμποντας ακτίνες φωτός προσομοιώνοντας την άνεση και τη ζεστασιά των φωτεινών ηλιόλουστων ημερών. Αυτό το εξαιρετικό έργο δείχνει με μοναδικό τρόπο πως ο ανθρωποκεντρικός φωτισμός μπορεί να μετατρέψει το χώρο στο άμεσο μέλλον.

«Η συνεργασία αυτή ήταν μια υπέροχη εμπειρία για μένα, καθώς και μια ευκαιρία γεμάτη προκλήσεις για να δημιουργήσω ένα έργο τέχνης που δεν έχουμε συναντήσει ποτέ πριν», είπε ο Tokujin Yoshioka. «Μέσα από αυτό το έργο μεγάλης κλίμακας και την προηγμένη τεχνολογία της LG, πιστεύω ότι οι άνθρωποι μπορούν να ξαναβρούν τη σχέση τους με τον φυσικό κόσμο χρησιμοποιώντας τις αισθήσεις τους».

«Η συνεργασία μας με τον Tokujin Yoshioka ήταν φανταστική και θαυμάσαμε τον καλλιτεχνικό τρόπο που συνδύασε την τεχνολογία της LG με τις ιδέες του», δήλωσε ο Noh Chang-ho, Επικεφαλής του Εταιρικού Σχεδιασμού της LG Electronics. «Η φιλοσοφία σχεδιασμού της LG είναι να διευρύνει τα όρια της καινοτομίας, ταυτόχρονα κατανοώντας και εντοπίζοντας τις ανάγκες των ανθρώπων. Η συνεργασία μας στην έκθεση αποτελεί μία μοναδική ευκαιρία να δώσουμε μία διαφορετική ερμηνεία στη δέσμευσή μας για ‘Καινοτομία για μία καλύτερη ζωή’».
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο www.LGnewsroom.com/SF.