Η Epson παρουσίασε για πρώτη φορά στην έκθεση CeBIT 2017 το PaperLab, το σύστημα χαρτοποιίας γραφείου, καθώς και την επόμενη γενιά οικολογικών inkjet εκτυπωτών για επιχειρήσεις, WorkForce Enterprise.

Κατά την παρουσίαση, ως μέρος της Συνέντευξης Τύπου και της κεντρικής ομιλίας του, ο Πρόεδρος της Epson, κ. Μ. Usui περιέγραψε κύρια σημεία από πρόσφατη μελέτη της εταιρείας εστιάζοντας στις προσδοκίες του χώρου εργασίας και στις επιπτώσεις των μελλοντικών τεχνολογιών στο εργατικό δυναμικό. Βασικά συμπεράσματα της έρευνας αποτέλεσε η απώλεια παραγωγικότητας, λόγω της χαμηλής απόδοσης συστημάτων ΙΤ (498 εκατ. Ευρώ ετησίως για την Ελλάδα) και η διαρκώς αυξημένη «ευέλικτη εργασία», με έναν μόνο στους πέντε υπαλλήλους να καλύπτει όλες τις ώρες εργασίας του αποκλειστικά σε περιβάλλον γραφείου. Ως εταιρεία, η Epson είναι σε θέση να στηρίξει αυτή τη νέα εποχή στην εργασία και τη ζωή.
Επιβεβαιώνοντας βήματα προς την κατεύθυνση αυτή, η Epson παρουσιάζει μια σειρά από νέες τεχνολογίες και προϊόντα, κατά τη διάρκεια της έκθεσης CeBIT 2017, που πραγματοποιείται φέτος από 20 έως 24 Μαρτίου στο Αννόβερο της Γερμανίας.

 

Workforce Enterprise
Η Epson ανακοίνωσε την επόμενη γενιά των υπερ-γρήγορων οικολογικών inkjet εκτυπωτών για επιχειρήσεις, τη σειρά WorkForce Enterprise. Αυτοί οι εξαιρετικά γρήγοροι (εκτύπωση διπλής όψης με ταχύτητα 100 σελίδων ανά λεπτό) A3 εκτυπωτές γραφείου προσφέρουν οικολογικά οφέλη που μόνο η τεχνολογία inkjet μπορεί να παρέχει, προσφέροντας μια λύση χαμηλής ισχύος στην τιμή ενός απλού αντιγραφικού laser φωτοτυπικού. Η υψηλή ταχύτητα τους ανταποκρίνεται στις ανάγκες υψηλής παραγωγικότητας των νέων επιχειρήσεων, και αναμένεται να αξιοποιήσει τις αυξανόμενες ευκαιρίες της αγοράς, σύμφωνα με τις προβλέψεις της IDC, όπου η συνολική επιχειρηματική αγορά inkjet αυξάνεται με ρυθμό 10,2% (CAGR) μέχρι και το 2020.

Ο εκτυπωτής WorkForce Enterprise WF-C20590 συνοδεύεται από μια έκδοση ταχύτητας 75
εκτυπώσεων το λεπτό, τον εκτυπωτή WF-C17590, ενώ και οι δυο έχουν σχεδιαστεί
ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες εκτυπώσεων γραφείου σε μεγάλες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ειδικά σε όσες αντιμετωπίζουν περιόδους αιχμής με ανάγκες παραγωγικότητας μεγάλων όγκων. Με στόχο την περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας του εκτυπωτή, η Epson έχει ενσωματώσει μια σειρά από τεχνολογικές καινοτομίες, όπως κεφαλή εκτύπωσης που επιδιορθώνεται αυτόματα για εξάλειψη της δημιουργίας λωρίδων και ηλεκτροστατικό ιμάντα μεταφοράς για διατήρηση της ποιότητας σε υψηλές ταχύτητες.

Σύμφωνα με την ερεύνα της εταιρείας, σχεδόν τα τρία τέταρτα των δικτύων εκτυπωτών εξακολουθούν να αποτελούνται από εκτυπωτές laser. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν σημαντικές χαμένες ευκαιρίες, στη μείωση κόστους συντήρησης και στα οφέλη της παραγωγικότητας, από τη μη χρήση της τεχνολογίας inkjet στους εργασιακούς χώρους στην Ελλάδα. Επίσης, αυτή η νέα τεχνολογία εξασφαλίζει ουσιαστικές αλλαγές στην περιβαλλοντική απόδοση, μειώνοντας εντυπωσιακά την κατανάλωση ισχύος σε ποσοστό έως και 96% σε σχέση με εκτυπωτές laser της ιδίας ταχύτητας1 χωρίς να χρειάζεται ειδική παροχή ρεύματος.

PaperLab
Παράλληλα, για πρώτη φορά, θα παρουσιαστεί ο υπερσύγχρονος εκτυπωτής PaperLab, το πρώτο παγκοσμίως2 συστημα κατασκευής χαρτιού που χρησιμοποιεί διαδικασία ξηρού τύπου στην Ευρώπη. Το Paper Lab μπορεί να δημιουργήσει νέο χαρτί από άχρηστα χαρτιά που έχουν καταστραφεί με ασφάλεια3 χρησιμοποιώντας μια διαδικασία ξηρού τύπου4 και μπορεί να δημιουργήσει επίσης χιλιάδες φύλλα ανακυκλωμένου χαρτιού κάθε μέρα. Το Paper Lab είναι ιδανικό για οργανισμούς που πρέπει να καταστρέφουν με ασφάλεια εμπιστευτικές πληροφορίες, αλλά και να ανακυκλώνουν το χαρτί με έναν τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον, βιώσιμο και οικολογικά αποδοτικό. Μια τέτοια καινοτομία αποτελεί μια σημαντική πρόοδο προς όφελος των επιχειρήσεων, αλλά και του περιβάλλοντος, καθώς σύμφωνα στοιχεία από την έρευνα της Epson, το 64% των υπαλλήλων στην Ελλάδα δηλώνουν ότι οι προσπάθειες ανακύκλωσης γίνονται ολοένα και πιο σημαντικές στο γραφείο τους.

Επίσης, στο περίπτερο της Epson παρουσιάζετε ο νέος εκτυπωτής WorkForce Pro WF-C869RDTWF, που επιτρέπει στις επιχειρήσεις να εξοικονομήσουν έως και 95% στην ενέργεια, 99% στα απορρίμματα, και να αυξήσουν τον χρόνο συντήρησης με εκτύπωση έως και 84.000 σελίδων – χωρίς την αλλαγή ανταλλακτικών.

Ο Robert Clark, Senior Vice President, Epson Europe, δηλώνει «Από την επαυξημένη πραγματικότητα έως τις φορητές συσκευές σάρωσης, τα πολλά χρόνια εμπειρίας μας στον τομέα της τεχνολογικής έρευνας και ανάπτυξης τοποθετεί την Epson σε ιδανική θέση για να καλύψει τις ανάγκες των επαγγελματιών και των οικιακών χρήστων, σε ποικίλους τομείς, όπως εκτυπωτές, βιντεοπροβολείς, έξυπνα γυαλιά και ρομποτική.»

Οι επισκέπτες μπορούν να μάθουν περισσότερα σχετικά με την Epson, μέσα από μια συναρπαστική προβολή σε μια κυρτή οθόνη 230 μοιρών στο Περίπτερο A38, Αίθουσα 4 του Japan Pavillion.

Βρείτε την Epson στο περίπτερο D17, Αίθουσα 3, και στο Japan Pavillion, περίπτερο Α38, αίθουσα 4.