Μια ακόμα διάκριση απέσπασε η SUNLIGHT Recycling, στο πλαίσιο των βραβείων ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΞΙΑ Βορείου Ελλάδος 2017, τα οποία αναγνωρίζουν και επιβραβεύουν τις επιχειρήσεις της Βορείου Ελλάδας που αρίστευσαν τη χρονιά που πέρασε.

Η SUNLIGHT Recycling αποτελεί το βραχίονα Ανακύκλωσης Συσσωρευτών Μολύβδου της ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT ΑΒΕΕ, μέλους του Ομίλου Olympia. Η απονομή των Βραβείων έγινε σε ειδική τελετή την Τετάρτη, 8 Μαρτίου στο ξενοδοχείο The MET στη Θεσσαλονίκη.

Η νέα διάκριση της SUNLIGHT Recycling, της  πλέον σύγχρονης μονάδας ανακύκλωσης συσσωρευτών μολύβδου στην Ευρώπη, είναι αποτέλεσμα της δέσμευσης της εταιρίας στην αριστεία και στη διαρκή βελτίωση και φιλοδοξεί να δείξει το δρόμο προς μια ανακύκλωση σύγχρονη, αποδοτική, με σεβασμό στις τοπικές κοινωνίες, στο φυσικό περιβάλλον και την δημόσια υγεία.

Συγκεκριμένα, η εταιρία απέσπασε το βραβείο στην κατηγορία «Περιβαλλοντική Αριστεία», για την εφαρμογή μεθόδων παραγωγής, διάθεσης και υποδομών φιλικών προς το περιβάλλον. Το βραβείο παρέλαβε εκ μέρους της εταιρείας ο CEO της Sunlight Recycling, Σπύρος Κόπολας ο οποίος δήλωσε σχετικά με τη βράβευση: «Η Sunlight Recycling αποτελεί πρότυπο πράσινης επιχειρηματικής ανάπτυξης και την πιο σύγχρονη μονάδα μπαταριών μολύβδου στην Ευρώπη. Η βράβευση αυτή αποτελεί ακόμα μια επιβεβαίωση της δέσμευσης της εταιρίας για ορθή περιβαλλοντική ανακύκλωση. Στο πλαίσιο αυτό και με στόχο την εκπαίδευση και την ευαισθητοποίηση ιδιωτικών επιχειρήσεων αλλά και του κοινού σε θέματα ορθής ανακύκλωσης μπαταριών μολύβδου οξέως ξεκινήσαμε πρόσφατα την εκστρατεία ενημέρωσης Green Mission».
Τα βραβεία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΞΙΑ Βορείου Ελλάδος είναι μια πρωτοβουλία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) σε συνεργασία με την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, με στόχο την ανάδειξη, την προβολή και τελικά τη βράβευση μεταποιητικών επιχειρήσεων που ξεχώρισαν για τις επιδόσεις τους τη χρονιά που πέρασε σε 8 τομείς αριστείας.