Η πολυσυζητημένη νέα παιχνιδομηχανή της Nintendo μπορεί με μια κίνηση να μετατραπεί από κονσόλα συνδεδεμένη στην τηλεόρασή σας σε φορητό σύστημα ψυχαγωγίας, προκειμένου να συνεχίσετε το παιχνίδι σας εκτός σπιτιού, δίχως καν να το διακόψετε!

Mέχρι πρόσφατα, φορητές παιχνιδομηχανές και σταθερές κονσόλες ζούσαν… βίους παράλληλους, με δεδομένο το συμβιβασμό σε επιδόσεις και υποδεέστερους τίτλους, όταν το ζητούμενο ήταν η φορητότητα. Η Nintendo, έχοντας παράδοση σε ανατρεπτικές προτάσεις που αναδιαμορφώνουν τη βιομηχανία, βάλθηκε φέτος να συνενώσει τα θετικά του mobile gaming με αυτά των «παραδοσιακών» παιχνιδομηχανών που φιλοξενούνται στις τηλεοράσεις. Κάπως έτσι γεννήθηκε το Switch, ένα gaming σύστημα που σας επιτρέπει να απολαύστε ποιότητα παιχνιδιού σταθερής κονσόλας, ακόμα και όταν δεν έχετε πρόσβαση σε TV, monitor ή και ρεύμα!

Eνα dock βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό της τηλεόρασής σας, έτοιμο να φιλοξενήσει το Nintendo Switch. Παίζετε Zelda και πάνω στο καλύτερο χτύπησε το τηλέφωνο και πρέπει να φύγετε; Απλά τραβάτε το Switch από τη βάση του και συνεχίζετε το παιχνίδι στο μετρό! Και η ποικιλομορφία του Nintendo Switch δεν περιορίζεται μόνο στην οθόνη που θα επιλέξετε να παίξετε, αλλά επεκτείνεται και στον τρόπο με τον οποίο θα χρησιμοποιήσετε τα χειριστήρια.

Joy-Con
Χειριστήρια με DNA… transformer!

Το Nintendo Switch έχει χειριστήρια δεξιά και αριστερά της κονσόλας, τα οποία λειτουργούν ως ένα και ονομάζονται Joy-Con. Αν συνδέσετε τα δύο Joy-Con στην παρεχόμενη λαβή (Joy-Con grip), τότε προκύπτει ένα συμπαγές κλασικό χειριστήριο, ενώ αποσπώντας τα από τη λαβή έχετε δύο αυτόνομα χειριστήρια με πλήρη λειτουργικότητα.

Μπορείτε να παίξετε κρατώντας ένα Joy-Con εσείς κι ένα ο φίλος σας οριζόντια ή κάθετα, αλλά και να παίξετε κρατώντας ταυτόχρονα και τα δύο Joy-Con, ένα σε κάθε χέρι. Βάλτε τα λουράκια που περιλαμβάνονται στη συσκευασία και περάστε τα στους καρπούς σας για να απολαύσετε το motion controls των Joy-Con. Παράλληλα, η λειτουργία HD rumble που ενσωματώνει κάθε Joy-Con σας παρέχει μια μοναδική εμπειρία ανάδρασης.

Τέλος, η κάμερα εντοπισμού κίνησης (IR Motion Camera) που βρίσκεται στο δεξί Joy-Con μπορεί να ανιχνεύσει το σχήμα, την κίνηση και την απόσταση των αντικειμένων που βλέπει. Για παράδειγμα, μπορεί να αναγνωρίσει το σχήμα των χεριών του παίκτη, όταν κάνει τις κινήσεις «πέτρα», «ψαλίδι», «χαρτί», προσθέτοντας νέες διαστάσεις στο gameplay!

Τρία modes παιχνιδιού
Από τα σαλόνια ως τα… αλώνια

TV Mode: Ποιος είπε πως το gaming είναι μοναχική δραστηριότητα; Μαζευτείτε γύρω από την τηλεόραση με όλη την οικογένεια ή με τους φίλους σας και απολαύστε τα παιχνίδια του Switch σε όλο τους το μεγαλείο. Δεν χρειάζονται ούτε «κουμπώματα» καλωδίων, ούτε ασύρματες ζεύξεις. Aπλά γλιστράτε το Switch μέσα στο μονίμως συνδεδεμένο στην TV σας dock και είστε έτοιμοι να αφεθείτε στη μαγεία της νέας παιχνιδομηχανής της Nintendo, η οποία δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από μια κονσόλα τελευταίας γενιάς, καθώς υποστηρίζει αναλύσεις έως 1080p στα 60fps.

Tabletop mode: Αν η τηλεόραση του σαλονιού είναι… κατειλημμένη, στηρίξτε την 6.2 ιντσών οθόνη όρθια με τη βοήθεια του ενσωματωμένου stand της, δώστε ένα Joy-Con σε ένα φίλο σας, κρατήστε το άλλο και παίξτε co-op ή αντίπαλοι, απευθείας στην οθόνη της κονσόλας.
Τελικά, για όλα υπάρχει λύση.

Handheld mode: Οι αγαπημένοι σας τίτλοι πλέον δεν βρίσκονται«εγκλωβισμένοι» στο σπίτι σας.

Η gaming εμπειρία εντός και εκτός σπιτιού ενοποιείται, αρκεί να αποσπάσετε το Nintendo Switch από το TV dock του. Με μια τόσο απλή κίνηση, το game από το οποίο δεν λέτε να ξεκολλήσετε δεν χρειάζεται να μείνει μόνο στο μυαλό σας μέχρι να ξαναγυρίσετε σπίτι, καθώς σας ακολουθεί στο τρένο, στις ουρές αναμονής, στα διαλείμματα που μπορείτε να ξεκλέψετε από τις εξωτερικές σας εργασίες ή στο εξοχικό σας στις διακοπές. Η λογική που ήθελε τους AAA τίτλους να μένουν στην παιχνιδομηχανή του σαλονιού πεθαίνει και μαζί της ξεχνάτε και τους απλοϊκούς τίτλους που αφορούσαν τις handheld κονσόλες. Στο Switch παίζετε αυτό που ακριβώς θέλετε, όποτε και όπου θέλετε, χάρη στη φωτεινή οθόνη αφής που υποστηρίζει αναλύσεις έως 720p στα 60fps.

Online αλλά και offline multiplayer

Τοπικό παιχνίδι: Είστε με την παρέα σας εκτός σπιτιού και χωρίς internet; Συγχρονίστε έως οχτώ κονσόλες για να παίξετε multiplayer παιχνίδια συνεργασίας ή συναγωνισμού.

Διαδικτυακό παιχνίδι: Αν εγγραφείτε στη διαδικτυακή, συνδρομητική υπηρεσία του Nintendo Switch, μπορείτε να παίξετε με φίλους και άλλους παίκτες από ολόκληρο τον κόσμο. Οι συνδρομητές μπορούν να ρυθμίσουν μια εφαρμογή smart device (app) για να ορίσουν ραντεβού, να συναντηθούν σε διαδικτυακές τοποθεσίες, προκειμένου να παίξουν και να συνομιλήσουν κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Η υπηρεσία αυτή θα είναι πιλοτικά διαθέσιμη άνευ χρέωσης μέχρι την επίσημη έναρξη λειτουργίας της που θα γίνει το φθινόπωρο του 2017.

Ανοίγοντας τη συσκευασία
Η κονσόλα Nintendo Switch διατίθεται σε δυο εκδόσεις. Η μια είναι διαθέσιμη με δυο γκρι χειριστήρια Joy-Con, ενώ η άλλη θα περιλαμβάνει ένα κόκκινο Joy-Con (δεξί) και ένα μπλε Joy-Con (αριστερό). Ολα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά είναι κοινά και για τις δύο εκδόσεις. Αναλυτικά, σε κάθε συσκευασία θα βρείτε εκτός από την κεντρική μονάδα με το τροφοδοτικό της, τα δύο Joy-Con με λουράκια καρπού, τη λαβή στην οποία μπορούν να συνδυαστούν (Joy-Con grip), τη βάση (dock) και το πάντοτε απαραίτητο καλώδιο HDMI.

 

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Διαστάσεις: 10,2×23,9×1,39 εκ. (με τα Joy-Con προσαρτημένα, μέγιστο πάχος 2,84 εκ. από την άκρη του αναλογικού μοχλού)
• Βάρος: 297 γρ. (398 γρ. με τα δυο Joy-Con)
• Οθόνη: 6.2 ιντσών LCD
Capacitive οθόνη αφής, ανάλυσης 1280×720 pixels
• CPU/GPU: NVidia customised Tegra processor με έξοδο βίντεο έως 1920×1080 pixels @60 fps
• Μνήμη συστήματος: 32GB
• Συνδεσιμότητα: Wireless LAN (IEEE 802.11 a/b/g/n/ac), δυνατότητα σύνδεσης Ethernet μέσω extra LAN adapter, NFC (με υποστήριξη Amiibo), Bluetooth 4.1 (TV mode)
• Ηχος: linear PCM 5.1 καναλιών, stereo ηχεία
• Θύρες: HDMI (TV mode), USB Type-C για φόρτιση, headphone mic. Jack, game card slot, microSD card slot (συμβατό με microSD, microSDHC και microSDXC)
• Αισθητήρες: Accelerometer/gyroscope/ brightness sensor
• Μπαταρία: Lithium ion battery 4.310mAh (περίπου 3 έως 6 ώρες παιχνιδιού, αναλόγως του τίτλου).