Το smartphone ναυαρχίδα διαθέτει δυνατά χαρακτηριστικά όπως η νέα αναλογία οθόνης, εξαιρετική εργονομία, μινιμαλιστικό σχεδιασμό και αξεπέραστη αντοχή.

Η LG Electronics (LG) παρουσίασε το smartphone G6, το καινούριο smartphone που διαθέτει ένα νέο και πρωτοποριακό format οθόνης συμπληρώνοντας μία κινηματογραφική εμπειρία θέασης, μία εξαιρετική αναλογία οθόνης σε σχέση με τη συσκευή, ευρυγώνιο φακό και πολλά άλλα χαρακτηριστικά. Σχεδιασμένο με βάση τα σχόλια και τις προτάσεις των καταναλωτών και των χρηστών, το G6 ακολουθεί μία βασική προσέγγιση για premium smartphones, με έμφαση στα χαρακτηριστικά που αναζητούν οι καταναλωτές, και κυρίως μία μεγάλη οθόνη για εύκολο κράτημα με το ένα χέρι.

Μεγάλη οθόνη και εύκολο κράτημα
Το LG G6 έρχεται με μια FullVision QHD+ οθόνη 5,7 ιντσών (2.880×1440 ανάλυση), με αναλογία 18:9 για πρώτη φορά σε ένα smartphone. Σε σύγκριση με το συμβατικό λόγο διαστάσεων 16:9, η αναλογία 18:9 προσφέρει περισσότερο χώρο προβολής και μια πιο συναρπαστική εμπειρία, όταν οι χρήστες παρακολουθούν video ή παίζουν παιχνίδια. Για αυτούς που θα αποκτήσουν το LG G6 μέσω της προώθησης του G6 Game Collection θα είναι επίσης διαθέσιμη μια μοναδική προσφορά, η οποία αποτελείται από έξι παιχνίδια – Temple Run 2, Spider-Man Unlimited, Crossy Road, SimCity BuildIt, Cookie Jam και Genies & GemsTemple – με λιανική τιμή άνω των 200 δολαρίων, τα οποία μέσω Google Play θα προσφερθούν δωρεάν. Τα παιχνίδια εκμεταλλεύονται στο έπακρο την καθηλωτική FullVision οθόνη του G6 καθώς και την εύκολη χρήση της συσκευής με το ένα χέρι.

Περισσότερα για να δείτε, λιγότερα για να κρατήσετε
Παρά τη μεγάλη οθόνη που διαθέτει το G6, είναι πολύ εύκολο για τον χρήστη να το κρατήσει. Σε αντίθεση με συσκευές παρόμοιου μεγέθους, το LG G6 χωράει άνετα στο ένα χέρι, δίνοντάς σας την εμπειρία της μεγάλης οθόνης χωρίς την ταλαιπωρία ενός μεγάλου τηλεφώνου. Στην πραγματικότητα, η ομάδα έρευνας εργονομίας με Επικεφαλής τον Δρ. Andris Freivalds του Pennsylvania State University, δοκίμασε το LG G6 για τη σταθερότητα και την άνεση της λαβής του, καθώς και τη μυϊκή κόπωση του κατόχου για μεγάλες χρονικές περιόδους χρήσης. Το LG G6 έλαβε την υψηλότερη βαθμολογία σε όλες τις κατηγορίες δοκιμών.

Καθηλωτική Οθόνη
Κατασκευασμένο από αλουμίνιο και γυαλί, το LG G6 είναι διαθέσιμο σε λευκό, πλατινένιο και μαύρο, έχει μινιμαλιστικό σχεδιασμό, είναι κομψό στο σύνολό του και διαθέτει απόλυτα λεία αφή. Το μεταλλικό πλαίσιο που ‘αγκαλιάζει’ την περίμετρο του τηλεφώνου προσδίδει σταθερότητα με ένα μαλακό ματ φινίρισμα ενώ το πίσω μέρος της συσκευής είναι απόλυτα επίπεδο, χωρίς να ξεχωρίζει ο φακός της κάμερας. Η νέα συσκευή συνοδεύεται από λεπτά bezels, με το upper bezel να έχει ελαχιστοποιηθεί αναδιατάσσοντας την κάμερα, τον αισθητήρα και το ηχείο τα οποία τοποθετήθηκαν σε σειρά, ψηλά, στην μπροστινή πλευρά της συσκευής. Οι στρογγυλεμένες γωνίες τόσο του σώματος όσο και της οθόνης όχι μόνο ενοποιούν το σχεδιασμό αλλά απορροφούν και την ισχύ της πρόσκρουσης αν το τηλέφωνο πέσει.

Μεταμορφώστε την εμπειρία θέασης στο κινητό τηλέφωνο με την τεχνολογία Dolby Vision
Το LG G6 είναι το πρώτο smartphone που περιλαμβάνει την τεχνολογία Dolby Vision. Ωστόσο, επίσης υποστηρίζει και format HDR 10 καθώς και τα δύο αποτελούν πρότυπο για High Dynamic Range (HDR), την τεχνολογία ποιότητας εικόνας που επιτρέπει ένα ευρύτερο φάσμα των χρωμάτων και φωτεινότητας, όπου τόσο οι σκοτεινότερες αλλά και οι φωτεινότερες περιοχές προβάλλονται πιο ζωντανά, αποκαλύπτοντας περισσότερες λεπτομέρειες για μια πραγματικά καθηλωτική εμπειρία θέασης.

Με τις οθόνες των smartphones ολοένα να μεγαλώνουν και την ταχύτητα του Διαδικτύου να γίνεται γρηγορότερη, η LG αποφάσισε να στηρίξει δύο πρότυπα HDR για τους θεατές για να έχουν πρόσβαση σε όσο το δυνατόν περισσότερο περιεχόμενο. Με HDR περιεχόμενο από το Netflix και το Amazon, οι χρήστες θα μπορούν να παρακολουθήσουν δημοφιλή προγράμματα σε εκπληκτική ποιότητα HDR στο LG G6. Το Amazon επίσης θα δημιουργήσει όλο και περισσότερο 18:9 περιεχόμενο για μια κινηματογραφική εμπειρία θέασης σε 18:9 QHD+ οθόνη.

Αιχμαλωτίστε περισσότερα, μην αφήνετε τίποτα εκτός κάδρου
Με το LG G6, δεν χρειάζεται να ζητάτε από τους ανθρώπους που θέλετε να φωτογραφίσετε να αλλάξουν θέση, να στριμωχτούν ή να βρούν ένα άλλο μέρος να σταθούν για να τραβήξετε όλες τις λεπτομέρειες που σας ενδιαφέρουν. Απλά, επιλέγετε μεταξύ των κανονικών ρυθμίσεων ή των ρυθμίσεων ευρείας γωνίας. Επιπλέον, με τη διπλή πίσω κάμερα 13MP, η οποία περιλαμβάνει έναν ευρυγώνιο φακό 125 μοιρών, το LG G6 αιχμαλωτίζει πανοραμικές λήψεις που οι συνηθισμένες κάμερες smartphone δεν μπορούν. Το G6 παρέχει μια εξαιρετική και μοναδική εμπειρία κάμερας, δημιουργώντας απρόσκοπτη μετάβαση όταν κάνετε zoom είτε με τον ευρυγώνιο είτε με το standard φακό της κάμερας, ακόμη και κατά τη διάρκεια της λήψης βίντεο 4K. Προσφέρει επίσης μπροστινή κάμερα 5MP που διαθέτει οπτικό πεδίο 100 μοιρών, το οποίο σημαίνει ότι οι χρήστες μπορούν να τραβάνε selfies ή wefies χωρίς να χρειάζονται selfie stick. Επιπλέον, o ευρυγώνιος φακός μειώνει τις παραμορφώσεις καθιστώντας τις φωτογραφίες πιο φυσικές και αληθινές.

Αιχμαλωτίστε στιγμές και μοιραστείτε τις φωτογραφίες
Για την εύκολη προβολή των selfies, wefies και των φωτογραφιών ευρείας γωνίας ακόμα και εκείνες που έχετε τραβήξει με τη νέα λειτουργία Square Camera του G6, οι πιο πρόσφατες φωτογραφίες εμφανίζονται σε ένα παράθυρο σε Film mode, το οποίο σημαίνει ότι οι χρήστες δεν χρειάζεται να πάνε στη συλλογή τους για να τις ελέγξουν. Το G6 προσφέρει τη λειτουργία Square Camera η οποία χωρίζει την οθόνη αναλογίας 18:9 σε δύο πανομοιότυπα τετράγωνα. Οι χρήστες μπορούν να αιχμαλωτίζουν φωτογραφίες σε αναλογία 1:1 στο ένα παράθυρο ενώ στο άλλο μπορούν να ελέγχουν, να επεξεργάζονται και να «ανεβάζουν» τις φωτογραφίες αμέσως μετά τη λήψη. Το LG G6 μπορεί επίσης να τραβήξει τέλειες φωτογραφίες με αναλογία 1:1, ιδανικές για το Instagram, το Snapchat και άλλες social media εφαρμογές. Οι χρήστες μπορούν επίσης να επιλέξουν άλλες αναλογίες, όπως 4:3, 16:9 και 18:9 καθώς και να δημιουργήσουν αρχεία GIFs συνδυάζοντας από 2 έως 100 φωτογραφίες από τη συλλογή φωτογραφιών.

Έτοιμο να αντιμετωπίσει τα πάντα
Το LG G6 μπορεί να κάνει οτιδήποτε και οπουδήποτε χωρίς να ανησυχεί ο χρήστης, χάρη στην αντοχή του στο νερό και στη σκόνη βάσει του IP68 καθιστώντας το πλήρως αδιαπέραστο και ασφαλές με δυνατότητα να βυθιστεί στο νερό σε έως και 1,5 μέτρο για χρονικό διάστημα 30 λεπτών. Ο κάτοχος του τηλεφώνου μπορεί να μείνει ήσυχος κατά τη διάρκεια της καθημερινής χρήσης για τυχαίες πτώσεις ή για δύσκολες συνθήκες περιβάλλοντος, επειδή το LG G6 έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί για να είναι αξιόπιστο, ακόμη και όταν τα πράγματα γίνονται δύσκολα.

Το LG G6 δεν πληροί μόνο τα διεθνή πρότυπα δοκιμών, αλλά υπομένει και περαιτέρω δοκιμές για υψηλές θερμοκρασίες χρησιμοποιώντας τεχνολογία που διοχετεύει τη θερμότητα και τη μειώνει μέσω ενός εσωτερικού σωλήνα θερμότητας – που συναντάμε πρώτη φορά σε smartphone της LG. Για την περαιτέρω διοχέτευση της εσωτερικής θερμότητας στη συσκευή, οι μηχανικοί της LG τοποθέτησαν εξαρτήματα που είναι επιρρεπή σε υπερθέρμανση σε όσο πιο μακρινή απόσταση γίνεται μεταξύ τους.

«Φωνή βοηθείας» με το Google Assistant
Το LG G6 είναι το πρώτο τηλέφωνο που διαθέτει ενσωματωμένη τη λειτουργία Google Assistant. Η LG συνεργάστηκε στενά με την Google για να επιβεβαιώσουν την απόλυτη Google Assistant εμπειρία για αυτό και αποφάσισαν να βρίσκεται η λειτουργία ενσωματωμένη στο LG G6. Λειτουργεί απρόσκοπτα και διαισθητικά με τις LG εφαρμογές, προσφέροντας στους χρήστες γρήγορες απαντήσεις, τη δυνατότητα να διαχειρίζονται καθημερινές εργασίες, να απολαμβάνουν μουσική και video, και να αναζητούν τη συσκευή πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά από ποτέ. Επιπλέον, με τη χρήση της απομακρυσμένης υπηρεσίας τεχνητής νοημοσύνης (remote after-service utilizing artificial intelligence), όσο πιο συχνά χρησιμοποιείται το Google Assistant, τόσο πιο εξατομικευμένο γίνεται επειδή γνωρίζει περισσότερα για τον χρήστη.

«Το G6 προσφέρει στους χρήστες νέες οπτικές και χειροκίνητες εμπειρίες, καθώς ‘παντρεύει’ μια διευρυμένη οθόνη με την ευκολία χρήσης με το ένα χέρι», δήλωσε ο Juno Cho, Πρόεδρος της LG Electronics Mobile Communications Company. «Η LG θα συνεχίσει να κατέχει ηγετική θέση στην καινοτομία των smartphones με έμφαση στην άνεση και στην αξιοπιστία ώστε να ξεπεράσει τις προσδοκίες των καταναλωτών».

Βασικά Χαρακτηριστικά:
Επεξεργαστής: Qualcomm Snapdragon 821 Processor
Οθόνη: 5.7-ιντσών 18:9 QHD+ FullVision Display (2880 x 1440 / 564ppi)
Μνήμη: 4GB LPDDR4 RAM / 32GB UFS 2.0 ROM / MicroSD (μέχρι 2TB)
Κάμερα:
Rear Dual: 13MP Wide (F2.4 / 125°) / 13MP Standard OIS 2.0 (F1.8 / 71°)
Front 5MP Wide (F2.2 / 100°)
Μπαταρία: 3,300mAh (ενσωματωμένη)
Λειτουργικό Σύστημα: Android 7.0 Nougat
Μέγεθος: 148.9 x 71.9 x 7.9mm
Βάρος: 163 γρ.
Δίκτυο: LTE-A 3 Band CA
Συνδεσιμότητα: Wi-Fi 802.11 a, b, g, n, ac / Bluetooth 4.2 BLE / NFC / USB Type-C 2.0 (συμβατό 3.1)
Χρώματα: Astro Black / Ice Platinum / Mystic White
Άλλα: αδιάβροχο με αντοχή στην σκόνη / Fingerprint Sensor / UX 6.0 / Dolby Vision / HDR10 / Qualcomm Quick Charge 3.0 / 32-bit Hi-Fi Quad DAC