Τρία νέα Android smartphones παρουσιάστηκαν στο Mobile World Congress. Μαζί τους και το ανανεωμένο Nokia 3310 σε υπέροχα χρώματα.

Η HMD Global, η εταιρεία που αντιπροσωπεύει τα Nokia κινητά τηλέφωνα, παρουσίασε σήμερα μια νέα γενιά Nokia smartphones, θέτοντας νέα πρότυπα στο σχεδιασμό, στην ποιότητα και στην εμπειρία του χρήστη σε όλη την γκάμα. Η πολυαναμενόμενη γκάμα διαθέτει παγκοσμίως τρία νέα smartphones – το Nokia 6, το οποίο προσφέρει επιδόσεις και ψυχαγωγία που καθηλώνει, ενώ διαθέτει υψηλής ποιότητας και εξαιρετικά στιβαρή σχεδίαση, το Nokia 5, ένα κομψό smartphone που ταιριάζει απόλυτα στην παλάμη σας, και το Nokia 3, το οποίο συνδυάζει μοναδική ποιότητα και προσιτή τιμή. Η νέα σειρά smartphones της Nokia λειτουργεί με Android Nougat προσφέροντας μια γνήσια από άποψης λειτουργικού, ασφαλή και σύγχρονη εμπειρία. Όλη η σειρά smartphone της Nokia θα διαθέτει την υπηρεσία Google Assistant. Παράλληλα επιστρέφει ένας σύγχρονος θρύλος – το εμβληματικό Nokia 3310, που ξαναγεννιέται με μια σύγχρονη προσέγγιση στο σχεδιασμό.

Η γκάμα των προϊόντων που ανακοινώθηκε αποδεικνύει ότι κάθε καταναλωτής θα πρέπει να έχει πρόσβαση στην υψηλή ποιότητα, όχι μόνο εκείνοι που διαθέτουν τις hi-end συσκευές. Η σχεδίαση τους είναι αποτέλεσμα φιλοσοφίας, που εστιάζει στη βελτίωση της smartphone εμπειρίας σε όλα τα επίπεδα, με κάθε τεχνική συνιστώσα να έχει εξεταστεί προσεκτικά και να έχει ενσωματωθεί στο σχεδιασμό του τηλεφώνου, ώστε να κάνει πιο εύκολη την καθημερινότητα των καταναλωτών. Η νέα σειρά των Nokia smartphones είναι σχεδιασμένη για τη νέα γενιά χρηστών, με αναφορές στο σήμα κατατεθέν των Nokia κινητών τηλεφώνων, όπως η ποιότητα, η απλότητα και η αξιοπιστία.

Οι χρήστες μπορούν να περιμένουν μια εύκολη, «καθαρή» και ανεπηρέαστη εμπειρία καθώς η Nokia δεσμεύεται να προσφέρει «καθαρό» Android λειτουργικό. Παρέχοντας τις πιο πρόσφατες Google υπηρεσίες και μηνιαίες ενημερώσεις ασφαλείας, τα Nokia smartphones παραμένουν ασφαλή και ενημερωμένα. Τα νέα Nokia smartphones διαθέτουν την πιο πρόσφατη καινοτομία της Google, την υπηρεσία Google Assistant , ενίσχύοντας ακόμα περισσότερο τη μοναδική Android εμπειρία του χρήστη. Οι ομάδες μας συνεργάστηκαν , ώστε να εξασφαλίσουν ότι η εν λόγω υπηρεσία είναι απόλυτα ενσωματωμένη, επιτρέποντα τις συνομιλίες που γίνονται με Google Assistant να πραγματοποιούνται εύκολα σε Nokia smartphones.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι το παγκοσμίου φήμης παιχνίδι «φιδάκι», τρυπώνει ξανά στις καρδιές των ανθρώπων, σε μια νέα εκδοχή στο Messenger, κομμάτι της διαδραστικής πλατφόρμας του Facebook Instant Games. Το νέο δωρεάν παιχνίδι «φιδάκι», έχει σχεδιαστεί για να παίζεται σε ομάδες φίλων, γεγονός που το καθιστά ακόμα πιο διασκεδαστικό.

Η νέα σειρά των Nokia Android smartphones που παρουσιάστηκε σήμερα στο Mobile World Congress περιλαμβάνει:

Το Nokia 6 γίνεται παγκόσμιο – συνδυάζοντας απαράμιλλη κατασκευή, σχεδίαση που ξεχωρίζει, καθηλωτικό ήχο και μια εντυπωσιακής φωτεινότητας έγχρωμη οθόνη Full HD 5.5, το Nokia 6 προσφέρει πραγματικά μια premium smartphone εμπειρία. Ο σκελετός του Nokia 6 είναι κατασκευασμένος από ενιαίο κομμάτι αλουμινίου 6000 series. Ο έξυπνος ενισχυτής ήχου, με δύο ηχεία, επιτρέπει στους καταναλωτές να απολαύσουν βαθιά μπάσα και μοναδική πιστότητα ήχου, ενώ το σύστημα Dolby Atmos προσφέρει μια συναρπαστική εμπειρία ψυχαγωγίας. Το Nokia 6 διατίθεται σε τέσσερα χρώματα – μαύρο ματ, ασημί, ιριδίζον μπλε και χάλκινο – και η ενδεικτική λιανική τιμή του παγκοσμίως θα είναι €229.



Nokia 6 Arte Black Limited Edition – περιορισμένης διαθεσιμότας μοντέλο για την παγκόσμια σειρά Nokia 6. Με αποθηκευτικό χώρο 64GB και 4GB μνήμης RAM, αυτή η ειδική έκδοση συνδυάζει τα καλύτερα χαρακτηριστικά της σειράς Nokia 6 με μια εντυπωσιακή μαύρη γυαλιστερή συσκευασία και η ενδεικτική λιανική τιμή του παγκοσμίως θα είναι €299.
Nokia 5 – ένα κομψό και compact smartphone που ταιριάζει απόλυτα στην παλάμη σας. Το Nokia 5 έχει κατασκευαστεί με ακρίβεια από ένα ενιαίο κομμάτι αλουμινίου 6000 series, ώστε να δημιουργηθεί ένα τέλεια κυρτό σώμα που ενσωματώνει άριστα την Corning Gorilla 5.2″ IPS HD οθόνη. Με επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 430 και επεξεργαστή γραφικών Qualcomm Adreno 505, το Nokia 5 προσφέρει μια κατασκευαστικά άρτια συσκευή, με έμφαση στη λεπτομέρεια και με την ποιότητα ενός high-end κινητού, προσιτό σε όλους. Το Nokia 5 διατίθεται σε τέσσερα χρώματα μαύρο ματ, ασημί, ιριδίζον μπλε και χάλκινο και η ενδεικτική λιανική τιμή του παγκοσμίως θα είναι €189.


Nokia 3 – ένα εκπληκτικό νέο smartphone σχεδιασμένο για να προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία με εξαιρετική σχέση ποιότητας-τιμής. Με ένα υψηλής ακρίβειας πλαίσιο αλουμινίου σφυρηλατημένο από ένα ενιαίο κομμάτι αλουμινίου, με κυρτή Corning Gorilla 5 “οθόνη και άψογα ενσωματωμένες ευρυγώνιες κάμερες 8MP (εμπρός και πίσω), το Nokia 3 συγκεντρώνει μια πραγματικά premium εμπειρία ποιότητας με compact και κομψά χαρακτηριστικά. Το Nokia 3 διατίθεται σε τέσσερα διακριτικά χρώματα Λευκό-ασημί, μαύρο ματ, ιριδίζον μπλε και λευκό-χάλκινο και η ενδεικτική λιανική τιμή του παγκοσμίως θα είναι €139.

Επίσης, ανακοινώθηκαν:

Nokia 3310 – ένα σύγχρονο «κλασικό» ξαναγεννιέται. Λεπτό, ελαφρύ και εξαιρετικά ανθεκτικό, το Nokia 3310 είναι μια εντυπωσιακή σύγχρονη εκδοχή ενός από τα best-seller κινητά τηλέφωνα όλων των εποχών. Με τους απίστευτους χρόνους ομιλίας 22 ωρών και αναμονής ενός μηνός, το Nokia 3310 είναι φρέσκο, χρωματιστό, με μοντέρνο σχεδιασμό και έρχεται δυναμικά στο σήμερα. Το Nokia 3310 είναι διαθέσιμο σε τέσσερα μοναδικά χρώματα – Ζεστό κόκκινο και κίτρινο, με gloss τελείωμα και σκούρο μπλε και γκρι με ματ φινίρισμα και η ενδεικτική λιανική τιμή του παγκοσμίως θα είναι €49.

Αξεσουάρ – Παρουσιάστηκε μια γκάμα Nokia αξεσουάρ με μοναδική σχεδιαστική φιλοσοφία. Αποτελούν τα τέλεια συνοδευτικά των Nokia smartphones, και θα περιλαμβάνουν σειρά από ακουστικά, φορητά και bluetooth ηχεία, φορτιστές αυτοκινήτου, θήκες και προστασία οθόνης.

Ο Arto Nummela, CEO της HMD Global, δήλωσε: «Η Nokia είναι ένα από τα πλέον εμβληματικά και αναγνωρίσιμα εμπορικά σήματα κινητών τηλεφώνων σε παγκόσμιο επίπεδο εδώ και δεκαετίες. Στο σύντομο χρονικό διάστημα που η HMD βρίσκεται στην αγορά, η θετική αποδοχή που είχαμε ήταν τεράστια. Φαίνεται ότι όλοι μοιράζονται τον ενθουσιασμό μας για αυτό το νέο κεφάλαιο της ΝΟΚΙΑ. Οι καταναλωτές για εμάς είναι πάντα στο επίκεντρο, καθώς σήμερα είναι πιο ενημερωμένοι και πιο απαιτητικοί από ποτέ. Οι προσπάθειές μας να συνδυάσουμε παγκόσμιας κλάσης κατασκευαστές, λειτουργικά συστήματα και εταίρους τεχνολογίας, μας δίνει την ευκαιρία να παρουσιάσουμε με υπερηφάνεια την πρώτη μας γκάμα smartphones, παγκοσμίως, με ψυχή Nokia, προσφέροντας τη απόλυτη εμπειρία για όλους.

Ο Florian Seiche, Πρόεδρος της HMD Global, δήλωσε: «Συνεργασίες στρατηγικής σημασίας είναι απαραίτητες για την επιτυχία μας, τόσο για τα ίδια τα προϊόντα όσο και για την κατασκευή τους. Δεσμευόμαστε για την σύναψη καίριων συνεργασιών σε επίπεδο τοπικής αγοράς, ώστε να μπορούμε να προσεγγίσουμε και να εξυπηρετήσουμε όλους τους φίλους μας. Η ενθάρρυνση και η υποστήριξη που έχουμε εισπράξει από τους συνεργάτες μέχρι τώρα ήταν συγκινητικά. Ο ενθουσιασμός και η προσμονή για την πρώτη μας σειρά smartphones σε παγκόσμιο επίπεδο, ήταν εκπληκτικά και βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να παρέχουμε στους φίλους της Nokia τη δυνατότητα να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για τη νέα γκάμα κινητών τηλεφώνων στο nokia.com/phones.

Ο Juho Sarvikas, Chief Product Officer of HMD Global, δήλωσε: «Tα Nokia κινητά τηλέφωνα εγείρουν αληθινά συναισθήματα. Είναι γνωστά για τη σχεδίαση τους και τη μοναδική κατασκευή τους και σε συνδυασμό με ποιότητα που διαρκεί στο χρόνο, είναι οι συσκευές στις οποίες πάντα μπορείτε να βασιστείτε. Η νέα μας γκάμα συνδυάζει τα «κλασικά» χαρακτηριστικά της Nokia με εξαιρετική Android επίδοση και ένα επίπεδο κατασκευής πέρα από τα συνηθισμένα. Όσον αφορά στο Nokia 3310, απλά δεν μπορούσαμε να αντισταθούμε. Θέλαμε να επιβραβεύσουμε τους πιστούς Nokia fans και να καταστήσουμε σαφές, ότι η πλούσια κληρονομιά, η καινοτομία και ο μοντέρνος σχεδιασμός μπορούν να πάνε χέρι-χέρι. Ουσιαστικά, μας ενδιαφέρει να διασφαλίσουμε ότι με τη σειρά των προϊόντων μας, προσφέρουμε την «καθαρή» Nokia εμπειρία. Πιστεύουμε ότι ο καθένας αξίζει να έχει πρόσβαση στην υψηλή ποιότητα και την προσοχή στη λεπτομέρεια που συνήθως δίνεται σε συσκευές «ναυαρχίδες». Με τη νέα μας σειρά Nokia smartphones, στόχος μας είναι να εκδημοκρατίσουμε την τεχνολογία και να κάνουμε προσιτή τη NOKIA εμπειρία σε όλους»

O Pekka Rantala, Chief Marketing Officer of HMD Global, δήλωσε: «Οι καταναλωτές σήμερα αναζητούν brands τα οποία μπορούν να εμπιστευτούν. Η Nokia, με πάνω από 150 χρόνια κληρονομιάς, προδίδει κύρος και διαφοροποιεί την εμπειρία του χρήστη, την οποία υπερήφανα παρουσιάζουμε στη νέα γενιά των Nokia fans. Τα νέα Nokia Android smartphones, μαζί με την επιστροφή του εμβληματικού Nokia 3310, αποτελούν την πραγματική απόδειξη της φιλοδοξίας και της δέσμευσή μας να τιμήσουμε το σήμα κατατεθέν Nokia».

Ο Brad Rodrigues, interim President of Nokia Technologies, δήλωσε: «Αυτό που δημιούργησε η HMD είναι αξιοσημείωτο. Είμαστε ενθουσιασμένοι με το λανσάρισμα μιας νέας γενιάς smartphones, βασισμένο στα πρότυπα για τα οποία η Nokia έχει καθιερωθεί! Πιστεύουμε ότι η δυναμική σχεδίαση και η ποιότητά θα αποτελέσει πόλο έλξης για νέους Nokia fans σε όλο τον κόσμο, ενώ η επιστροφή του Nokia 3310 μας χαροποιεί ιδιαιτέρως».

Ο Enrico Salvatori, SVP and President, Qualcomm EMEA δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαζόμαστε με την HMD για το Nokia 6 και το Nokia 5 και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε στενά μαζί τους και στο μέλλον για τη δημιουργία καινούριων συσκευών. Το εμπορικό σήμα της Nokia έχει μια πλούσια κληρονομιά στη βελτίωση της κινητής τεχνολογίας και ως εκ τούτου, είμαστε χαρούμενοι να βλέπουμε προς πώληση τα νέα Nokia smartphones. Και οι δύο συσκευές λειτουργούν με τον Qualcomm Snapdragon 430 mobile platform επεξεργαστή ο οποίος προσφέρει ένα πλούσιο σύνολο δυνατοτήτων για smartphones: Integrated X6 LTE, τεχνολογία κάμερα με τεχνολογία αιχμής με επεξεργαστές σήματος διπλής εικόνας, επόμενης γενιάς Qualcomm Adreno 505 GPU, που σημαίνει ότι ο Snapdragon 430 επεξεργαστής υποστηρίζει γρήγορα downloads και uploads, εκπληκτικά γραφικά και φωτογραφίες, με μεγάλη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.»

Η ολοκληρωμένη γκάμα των Nokia smartphones και κινητών τηλεφώνων παρουσιάζονται στο Mobile World Congress. Η διαθεσιμότητα για τις τοπικές αγορές θα ανακοινωθεί το 2ο τρίμηνο του 2017. Για να δείτε από κοντά την πλήρη γκάμα των Nokia κινητών τηλεφώνων, επισκεφτείτε την HMD στο περίπτερο της Nokia (Αίθουσα 3, Stand 3A).