Την ανάγκη άμεσης υλοποίησης ενός Εθνικού σχεδίου για την ανάδειξη της τεχνολογίας, ως στρατηγικό αναπτυξιακό άξονα για την ελληνική οικονομία, υπογράμμισε ο Πρόεδρος του ΔΣ του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ), κύριος Τάσος Τζήκας, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την κοπή της πίτας του Συνδέσμου, σημειώνοντας ταυτόχρονα πως οι Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών αποτελούν ουσιαστικά ένα είδος πλούτου, Εθνικού κεφαλαίου το οποίο επιβάλλεται πλέον να αξιοποιηθεί, ξεκλειδώνοντας τη “δημιουργική Ελλάδα” στο νέο παραγωγικό μοντέλο που αναζητά η χώρα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της Κυβέρνησης, των κομμάτων, θεσμικών φορέων και βουλευτές. Την Κυβέρνηση εκπροσώπησαν η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κυρία Όλγα Γεροβασίλη, ο Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, κύριος Τάσος Πετρόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής, κύριος Γιάννης Ταφύλλης, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων, κύριος Πέτρος Τριάρχης. Από την πλευρά της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης το παρόν έδωσαν η Τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας, κυρία Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου, η Τομεάρχης Έρευνας & Τεχνολογίας της Νέας Δημοκρατίας, κυρία Μαρία Αντωνίου και ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, κύριος Θεόδωρος Φορτσάκης. Την εκδήλωση τίμησε επίσης με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, κύριος Βασίλης Λεβέντης. Σημαντική ήταν επίσης η παρουσία των κ.κ. Κώστα Αγοραστού, Προέδρου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Δημήτρη Μάρδα, Βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης και πρώην Υφυπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Τσουκαλά, πρώην Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Παράλληλα, δυναμικό παρόν έδωσαν επιχειρηματίες και  ανώτατα στελέχη του κλάδου, αλλά και από σημαντικούς παραγωγικούς κλάδους της Ελληνικής οικονομίας, επιβεβαιώνοντας την πεποίθηση ότι ο στρατηγικός ρόλος της βιομηχανίας Ψηφιακής Τεχνολογίας αποτελεί τη μεγάλη ευκαιρία για τη χώρα.

Η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κυρία Όλγα Γεροβασίλη, στο πλαίσιο του χαιρετισμού της τόνισε πως: “Η ανάγκη οδήγησε στην ίδρυση του αρμόδιου υπουργείου για την ψηφιακή πολιτική. Υλοποιούμε εθνικό σχέδιο για την ανασυγκρότηση της δημόσιας διοίκησης. Μέσω της “Κοινωνία της Πληροφορίας AE” υλοποιούνται προγράμματα με σκοπό την ανασυγκρότηση της δημόσιας διοίκησης, όχι μόνο σε θέματα δημοσίου αλλά κυρίως στο πλαίσιο της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας. Μέχρι τέλος του έτους τα πληροφορικά συστήματα του υπουργείου θα είναι έτοιμα για παράλληλη πορεία με τον ΣΕΠΕ”. Παράλληλα, ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής, κύριος Γιάννης Ταφύλλης αναφέρθηκε στο γεγονός πως η χώρα είναι συνεπής στις δεσμεύσεις της προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους θεσμούς για την εξέλιξη των τεχνολογικών της υποδομών, ενώ σημείωσε πως ήδη έχει εκδοθεί η πρώτη πρόσκληση σε φορείς για την κατάθεση προτάσεων για προγράμματα χρηματοδότησης.

Από την πλευρά της, η Τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας, κυρία Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, υπογραμμίζοντας τη σπουδαιότητα του θεσμικού ρόλου του ΣΕΠΕ αναφέρθηκε στον κλάδο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών ως “κλειδί” για τη συγκρότηση του νέου παραγωγικού μοντέλου της χώρας. “Στη Νέα Δημοκρατία πιστεύουμε, ότι η ανάπτυξη της χώρας θα έρθει μέσα από την ιδιωτική πρωτοβουλία, με την παροχή κινήτρων στις επιχειρήσεις, με την ενίσχυση του εξαγωγικού τομέα της οικονομίας, με τη σχεδιασμένη παραγωγική ανασυγκρότηση σε κλάδους που η χώρα μας έχει συγκριτικό πλεονέκτημα, και ένας από αυτούς είναι αυτός της τεχνολογίας την οποία πιστεύουμε και στηρίζουμε”, υπογράμμισε η κυρία Ασημακοπούλου.

Επιπλέον, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, κύριος Βασίλης Λεβέντης, τόνισε πως “Οι Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών είναι μονόδρομος για την ανάπτυξη και ευημερία όχι μόνο της ελληνικής οικονομίας αλλά και της ελληνικής κοινωνίας, μόνο που είναι μία πρόσκληση και ευκαιρία που διαχρονικά η χώρα μας αφήνει αναξιοποίητη, κάτι που δεν μπορεί να συνεχιστεί πλέον αφού τα χρονικά περιθώρια είναι ανύπαρκτα”.

“Η μεγάλη και μοναδική ελπίδα για την Ελλάδα είναι η τεχνολογία. Η διέξοδός από αυτή την κρίση είναι μόνο εάν πιστέψουμε πως και εμείς μπορούμε να τολμήσουμε αυτό που άλλες χώρες διεκδικούν και έχουν επιτύχει, την τεχνολογική καινοτομία, την εξωστρέφεια και την ανταγωνιστικότητα. Ο κλάδος Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών στην Ελλάδα είναι εδώ δυναμικός και ζωντανός με 5.300 εταιρίες και περισσότερους από 260.000 εργαζομένους, συμβάλλοντας κατά 4% στο ΑΕΠ της χώρας, έτοιμος να γίνει ο βασικότερος μοχλός για να προκαλέσει το τεχνολογικό σοκ που έχει ανάγκη η χώρα.” σημείωσε ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΣΕΠΕ καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους στην εκδήλωση. “Ο κλάδος Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, μπορεί να αντιστρέψει το φαινόμενο “διαρροής μυαλών – brain drain”, με τη δημιουργία και νέων θέσεων εργασίας. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος, η Ελλάδα χρειάζεται έναν σύμμαχο για να ξεφύγει από την κρίση και να τεθεί σε τροχιά ανάπτυξης και ο ΣΕΠΕ με τη διεθνή τεχνογνωσία και την εμπειρία που διαθέτει, έχει τη δυνατότητα να συμβάλλει καθοριστικά στο σχεδιασμό και την υλοποίηση της Εθνικής Ψηφιακής Στρατηγικής. Αποτελώντας τον ενεργό θεσμικό εταίρο και συνομιλητή Πολιτείας και αγοράς σε όλα τα σημαντικά και υπό διαμόρφωση στρατηγικά πεδία, ο Σύνδεσμος προάγει τη συλλογική προσπάθεια και διακομματική συνεννόηση για τον υπερκομματικό στόχο μίας σύγχρονης ψηφιακής Ελλάδας”, ανέφερε ο κύριος Τζήκας, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα και τη διεξαγωγή του επιτυχημένου Θεσμικού Συνεδρίου για τη Ψηφιακή Οικονομία, digital economy forum 2017, από τον ΣΕΠΕ τον προσεχή Μάιο, στο κλείσιμο της τοποθέτησης του.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης για το νέο έτος ο ΣΕΠΕ  απένειμε τιμητικές διακρίσεις στη SingularLogic, καθώς και στον Όμιλο ΟΤΕ την για τη διεθνή βράβευση τους στην κατηγορία “Private Sector ICT Excellence Award”, στα  WITSA Global ICT Excellence Awards 2016, τον περασμένο Οκτώβριο. Από την πλευρά της SingularLogic -που βραβεύτηκε για την ταχύτατη, αξιόπιστη και ποιοτική  συλλογή, επεξεργασία και μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων, που αναλαμβάνει και υλοποιεί από το 1981 έως σήμερα με μεγάλη επιτυχία, για το Υπουργείο Εσωτερικών- τη διάκριση παρέλαβαν οι κ.κ. Μιχάλης Καριώτογλου, Πρόεδρος ΔΣ και Σταύρος Κρασαδάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της  SingularLogic. Από τον Όμιλο ΟΤΕ -που βραβεύτηκε για την επιτυχημένη υλοποίηση του Data Center της Coca-Cola HBC στην Ελλάδα, το οποίο υποστηρίζει τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της Coca-Cola HBC σε 28 χώρες- τη διάκριση παρέλαβε ο κύριος Γεώργιος Αθανασόπουλος, Chief Officer Λειτουργιών και Συστημάτων Πληροφορικής Ομίλου ΟΤΕ.