Η Εφαρμογή για τις Δημόσιες Συγκοινωνίες Moovit λανσάρει την έκδοσή της με Χαρακτηριστικά Πρόσβασης για τη Κοινότητα των Τυφλών.

Το Moovit, η κορυφαία τοπική εφαρμογή για τις συγκοινωνίες στο κόσμο, έχει κυκλοφορήσει την έκδοση για Android και iOS, με τη λειτουργία προσβασιμότητας που θα βοηθήσει την κοινότητα των τυφλών να ταξιδεύουν στα μέσα μαζικής μεταφοράς με μεγάλη ευκολία.

Παγκοσμίως, σχεδόν 40 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν με τύφλωση και πολλοί από αυτούς εξαρτώνται από τα μέσα μαζικής μεταφοράς για να μετακινηθούν. Με την ενσωμάτωση των λειτουργιών VoiceOver και TalkBack (για iOS και Android αντίστοιχα) περισσότεροι τυφλοί χρήστες σε όλο τον κόσμο θα εξυπηρετηθούν, από οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή μεταφορών. Για τους τυφλούς χρήστες που έχουν το VoiceOver και TalkBack ενεργοποιημένα στις συσκευές τους, κάθε οθόνη εντός της εφαρμογής Moovit θα είναι πλέον προσβάσιμη.

Η ομάδα Moovit συνεργάστηκε με έναν τυφλό προγραμματιστή ενώ παράλληλα δημιουργούσε τις δυνατότητες προσβασιμότητας. Ο προγραμματιστής παρείχε την εμπειρία και τα σχόλια του που βοήθησαν να διασφαλιστεί ότι προϊόν θα είναι αποτελεσματικό και εύκολο στη χρήση για τους τυφλούς επιβάτες στις συγκοινωνίες.

Με τη νέα ενσωμάτωση των VoiceOver και TalkBack, οι τυφλοί χρήστες πρέπει απλώς να κρατήσουν το δάχτυλό τους στην οθόνη του τηλεφώνου τους για να ακούσουν ποιο κουμπί ή εικονίδιο είναι κάτω από αυτό, βοηθώντας τους να περιηγηθούν πιο ομαλά μέσα στην εφαρμογή, και τους επιτρέπει να σχεδιάσουν ταξίδια στις δημόσιες συγκοινωνίες με ευκολία.

“Πιστεύουμε ότι η εφαρμογή θα πρέπει να εξυπηρετεί όλα τα σενάρια χρήσης, καθώς και για διάφορες κοινότητες, συμπεριλαμβανομένης της κοινότητας των τυφλών”, δήλωσε ο Alex Mackenzie Torres, CMO του Moovit.” Με την ενσωμάτωση αυτών των χαρακτηριστικών προσβασιμότητας, θα είμαστε πλέον σε θέση να βοηθήσουμε ακόμη περισσότερους χρήστες να μετακινούνται στις πόλεις τους ομαλά.”

“Η ενσωμάτωση της λειτουργικότητας της προσβασιμότητας για τη τυφλή κοινότητα είναι πολύ σημαντική για το Moovit, και συμβάλλει στο στόχο μας να γίνει κάθε τοπικό ταξίδι ομαλό, αφού τόσοι πολλοί άνθρωποι της κοινότητας των τυφλών βασίζονται στα μέσα μαζικής μεταφοράς για να μετακινηθούν,’’ είπε ο Torres.

Η εταιρεία έχει δεσμευτεί να παρέχει μια ομαλή εμπειρία μετακίνησης για όλους τους χρήστες και θα συνεχίσει να πειραματίζεται με περισσότερες δυνατότητες προσβασιμότητας στο μέλλον. Εκτός από τη νέα δυνατότητα προσβασιμότητας, η νέα έκδοση της εφαρμογής περιλαμβάνει επίσης τη δυνατότητα στους χρήστες να συνδέουν τους λογαριασμούς τους στο Facebook ή Google για να συγχρονίζουν όλες τις αγαπημένες τους γραμμές, τοποθεσίες, πόντους & κατάταξη και άλλες προτιμήσεις της εφαρμογής στο σύννεφο για να είναι πάντα διαθέσιμες.