Η CA Technologies ανακοινώνει ότι ολοκλήρωσε την εξαγορά της Automic Holding GmbH, ηγέτιδας στο λογισμικό αυτοματισμού ΙΤ και επιχειρησιακών διαδικασιών.

Το κλείσιμο της εξαγοράς αποτελεί σημαντικό ορόσημο για τη στρατηγική της CA. Με την εξαγορά αυτή, η CA διευρύνει το σύνολο των λύσεών της έτσι ώστε να επιτρέψει στους πελάτες της να επιταχύνουν τον ψηφιακό τους μετασχηματισμό σε ολόκληρο τον οργανισμό, και να γίνουν ανταγωνιστικοί στις σημερινές συνθήκες του application economy.

Με την προσθήκη της Automic, η CA ενισχύει τις δυνατότητες για cloud-enabled αυτοματισμό και ενορχήστρωση σε όλο της το χαρτοφυλάκιο και ενδυναμώνει τη θέση της παγκοσμίως. Η Ευρωπαϊκή παρουσία της Automic, σε συνδυασμό με το προϊοντικό εύρος της CA, θα προσφέρει στους πελάτες μια συνολική λύση η οποία συμπληρώνει τις υπάρχουσες επενδύσεις σε τεχνολογία και ανταποκρίνεται στις προκλήσεις αυτοματισμού ολόκληρης της επιχείρησης.

Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής, ο Todd DeLaughter, Chief Executive Officer της Automic αναλαμβάνει Γενικός Διευθυντής, και αναφέρεται στον Ayman Sayed, Chief Product Officer της CA. Ο υπόλοιπος οργανισμός και η ομάδα διοίκησης της Automic, θα συνεχίσουν να αναφέρονται απευθείας στον DeLaughter.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η συναλλαγή αποτιμάται σε περίπου 600 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς τα καθαρά ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα που αποκτήθηκαν.

Η CA θα παρέχει λεπτομέρειες σχετικά με τον αντίκτυπο της εξαγοράς στο οικονομικό της έτος 2017, όταν θα υποβάλει τις οικονομικές της καταστάσεις για το τρίτο τρίμηνο, στις 24 Ιανουαρίου 2017.