Η Canon, ηγέτιδα εταιρεία στις λύσεις απεικόνισης, ανακοίνωσε ότι κατέλαβε την πρώτη θέση μεταξύ των ιαπωνικών εταιρειών και την τρίτη συνολικά, σχετικά με τον αριθμό των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας στις ΗΠΑ κατά το 2016, σύμφωνα με την τελευταία κατάταξη των προκαταρκτικών αποτελεσμάτων που εκδόθηκαν από την IFI CLAIMS Patent Services, τον Ιανουάριο του 2017.

Ως μέρος των δράσεών της σχετικά με την έρευνα και ανάπτυξη, η Canon επιδιώκει ενεργά την κατοχύρωση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας σε διάφορες χώρες και περιοχές, αξιολογώντας παράλληλα τις επιχειρηματικές στρατηγικές και τις τάσεις της τεχνολογίας και των προϊόντων. Μεταξύ αυτών, οι Ηνωμένες Πολιτείες, ως μια χώρα με πολλές εταιρείες υψηλής τεχνολογίας και αγορά μεγάλης κλίμακας, αντιπροσωπεύουν μια ιδιαίτερα σημαντική περιοχή όσον αφορά στην επέκταση των επιχειρηματικών δράσεων και των τεχνολογικών συνεργασιών.

Η τεχνολογική καινοτομία εξακολουθεί να αποτελεί σημαντική προτεραιότητα για την Canon και ένα βασικό χαρακτηριστικό της ταυτότητάς της, με συνεχείς επενδύσεις στην ανάπτυξη μιας ευρείας σειράς ισχυρών προϊόντων, λύσεων και υπηρεσιών στις βασικές αγορές της και σε νέους επιχειρηματικούς τομείς.

Μέσω της στενής συνεργασίας μεταξύ των τμημάτων τεχνολογίας και πνευματικής ιδιοκτησίας, η εταιρεία στοχεύει στη βελτίωση των τεχνολογικών δυνατοτήτων της και στην περαιτέρω ενίσχυση των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας.

Η Canon κατατάσσεται στην πρώτη πεντάδα των κατόχων διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας για 31 συνεχή έτη.