Δυσκολίες
5 Μαΐου, 2008Από την εφημερίδα: “Ημερησία” – 29/04/2008
«Πριν από το 2004 ο ΟΤΕ ήταν έρμαιο συμφερόντων -κόμματα, προμηθευτές, συνδικαλισμός. Ολοι αυτοί επιδίωκαν οφέλη ξένα προς τα συμφέροντα του οργανισμού, των μετόχων, εργαζομένων και καταναλωτών. Τότε ακόμη το μονοπώλιο ήταν φρέσκο και ο ΟΤΕ άντεχε. Σήμερα ο ανταγωνισμός είναι οξύτατος και δεν υπάρχει η πολυτέλεια λαθών. Με την Deutsche Telekom δίνεται η ευκαιρία παγίωσης σύγχρονης επαγγελματικής διοίκησης σε συνδυασμό με μόνιμη κατοχύρωση του δημοσίου συμφέροντος. Ας μη τη χάσουμε».
Ετσι καταλήγει το άρθρο που έγραψε στην «Καθημερινή» ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ Π. Βουρλούμης σπάζοντας -όπως γράφει- τον κανόνα σιωπής που έχει επιβάλει στον εαυτό του. Είναι προφανές ότι για να αναγκαστεί ο κ. Βουρλούμης να παρέμβει δημόσια για να προασπίσει την κυοφορούμενη συμφωνία με την Deutsche Telekom, τα πράγματα δεν εξελίσσονται προς τη θετική κατεύθυνση.
Ταυτόχρονα το δημόσιο διάβημα (με το οποίο ουσιαστικά ο Π. Βουρλούμης διαχωρίζει τη θέση του) δείχνει ότι τα προβλήματα είναι υπαρκτά, πιο σοβαρά από ό,τι πιστεύουμε και δεν πρόκειται για ελιγμό ώστε να δημιουργηθούν εντυπώσεις και να διασκεδαστούν οι κατηγορίες της αντιπολίτευσης. Οι πληροφορίες από την πλευρά των άμεσα εμπλεκόμενων υπουργών είναι ότι αν πάει καλά η σημερινή συνάντηση των συμβούλων, τότε οι εξελίξεις μπορεί να είναι άμεσες.
Ωστόσο, επειδή η αποτύπωση της συμφωνίας σε ένα κείμενο απαιτεί πλήθος νομικών και τεχνικών λεπτομερειών που είναι ουσιώδεις και καθοριστικές, μάλλον είναι δύσκολο να κλείσει η συμφωνία αυτή την εβδομάδα.
Σενάρια
Το να αποφασίσουν Eurobank και Εθνική κάποια στιγμή στο μέλλον να πουλήσουν από κοινού τη συμμετοχή τους στο Ταμιευτήριο είναι ένα σενάριο που δεν μπορεί να αποκλειστεί. Ωστόσο, πηγές από τις δύο τράπεζες διαψεύδουν τις φήμες που τις θέλουν να έχουν έρθει πιο κοντά.
Εξελίξεις στην ακτοπλοϊα
Ενας κλάδος που φαίνεται ότι θα συγκεντρώσει την προσοχή των επενδυτών λόγω των επικείμενων εξελίξεων κατά το επόμενο δεκαπενθήμερο είναι αυτός της ακτοπλοΐας.






















