Δημοσιογραφικές πληροφορίες θέλουν απρόθυμη την Deutsche Telekom να αποκτήσει το επιπλέον 5% του ΟΤΕ στην προσυμφωνημένη τιμή των 27,5€ ανά μετοχή.

OTEΠιο συγκεκριμένα, η εφημερίδα «Ημερησία» αναφέρει σε σημερινό της άρθρο πως καθώς τα δεδομένα στις αγορές έχουν αλλάξει, η Deutsche Telekom δεν φαίνεται πρόθυμη να δεχθεί να αποκτήσει το 5% του ΟΤΕ στην προσυμφωνημένη τιμή των 27,5 ευρώ ανά μετοχή, όταν αυτή διαπραγματεύεται στην περιοχή των 11 ευρώ. Έτσι, το εγχείρημα της πώλησης επιπλέον ποσοστού 5% του ΟΤΕ στη Deutsche Telekom το Νοέμβριο, με την προσυμφωνημένη τιμή για πώληση του συγκεκριμένου ποσοστού στα 27,5 ευρώ ανά μετοχή φαντάζει πλέον ιδιαίτερα δύσκολο.


Υπενθυμίζουμε πως η συμφωνία με τη Deutsche Telekom προβλέπει πως μπορεί να αγοράσει επιπλέον 5% του ΟΤΕ, έως τα μέσα Οκτωβρίου, στην τιμή όμως των 27,5€ ανά μετοχή, όταν στο κλείσιμο της Παρασκευής η μετοχή του ΟΤΕ διαμορφωνόταν στα 11,22 ευρώ. Εάν προχωρήσει η πώληση το Δημόσιο έχει να λαμβάνει ποσό της τάξης των 700 εκατ. ευρώ, το δεσμευτικό, όμως, του όρου για διάθεση 5% στην προνομιακή για το Δημόσιο τιμή των 27,5€ ανά μετοχή ίσως δεν προκριθεί από τους Γερμανούς, που για να ασκήσουν αυτό το δικαίωμα θα πρέπει να πληρώσουν ιδιαίτερα υψηλή τιμή.