H Sony καταθέτει τη δική της πρόταση για το πώς πρέπει να είναι το ιδανικό smartphone σήμερα, δίνοντας έμφαση στην ταχύτατη και σωστή εστίαση της κάμερας.

Το Xperia XZ θα μπορούσε πολύ εύκολα να καυχιέται για όλα εκείνα τα τεχνικά χαρακτηριστικά που διακρίνουν μια σύγχρονη «ναυαρχίδα», όπως οι IP68 αντοχές σε σκόνη και νερό ή ο πανίσχυρος Snapdragon 820 επεξεργαστής του. Η Sony, ωστόσο, έχει έναν κρυφό άσο στο μανίκι της, μια κάμερα που υποσκιάζει όλα τα υπόλοιπα κορυφαία specs της νέας της συσκευής. Μιλάμε, φυσικά, για την 23MP κύρια κάμερα, η οποία κατορθώνει να ξεχωρίσει όχι μόνο λόγω της εντυπωσιακής ανάλυσης του αισθητήρα της, αλλά και των προηγμένων τεχνολογιών φωτογραφίας που ενσωματώνει.

Στον πυρήνα της φιλοσοφίας της βρίσκεται το σύστημα τριπλής ανίχνευσης εικόνας, το οποίο επιτρέπει αστραπιαία εστίαση, ακόμα και σε ταχύτατα κινούμενα θέματα υπό δύσκολες συνθήκες. Ο αισθητήρας εικόνας προβλέπει την κίνηση του θέματός σας, ώστε η κάμερα να παραμένει συνεχώς εστιασμένη επάνω του, εκμηδενίζοντας το φαινόμενο των θολών λήψεων (Predictive Hybrid Autofocus). Ταυτόχρονα, ο αισθητήρας αυτόματης εστίασης laser υπολογίζει την απόσταση από το αντικείμενο, καταγράφοντας καθαρές εικόνες, ακόμη και σε δύσκολες συνθήκες φωτισμού. Αυτό που κάνει πραγματικά, όμως, την κάμερα του XZ να ξεχωρίζει είναι ο αισθητήρας RGBC-IR, ο οποίος καταγράφει χρωματικά δεδομένα, ανιχνεύοντας το θέμα με υπέρυθρες ακτίνες για βέλτιστη ισορροπία λευκού και ρεαλιστική αποτύπωση των χρωμάτων κάθε σκηνής.

Ο παραπάνω συνδυασμός «σάρωσης» του εκάστοτε κάδρου σας, λειτουργεί ευεργετικά στην ποιότητα τόσο της φωτογραφίας, όσο και του βίντεο που αποτυπώνει η κάμερα του XZ.
Με δεδομένο πως η συντριπτική πλειονότητα των λήψεών σας δεν πραγματοποιείται σε συνθήκες studio, αλλά εμπεριέχει κίνηση, κακό φωτισμό και ίσως ένα μη σταθερό χέρι, η βοήθεια του συστήματος τριπλής ανίχνευσης της Sony αποδεικνύεται πολύτιμη. Ενα κατεξοχήν camera-phone δεν θα μπορούσε να υστερεί και στην μπροστινή του κάμερα, με τις selfies σας να διεκδικούν ένα λεπτομερέστερο καμβά 13MP. Και σε αυτή την κάμερα έχει δοθεί έμφαση στην ικανότητά της να αποτυπώνει καθαρή εικόνα, ακόμα και υπό χαμηλό φωτισμό, ώστε να μπορείτε να… οργιάσετε στα social media με τις νυχτερινές σας περιπέτειες!

Σχεδιαστικά, με το Xperia XZ, η Sony καλοσωρίζει μια πιο λεία και καμπύλη αισθητική στο μέχρι πρότινος αυστηρά παραλληλεπίπεδο, επιθετικό στυλ της. Η πίσω όψη κατασκευάζεται από μέταλλο Alkaleido υψηλής καθαρότητας, ενώ μια ικανοποιητική ποικιλία χρωμάτων εξασφαλίζει πως θα βρείτε αυτό που ταιριάζει στο δικό σας στυλ.
Τέλος, η μπαταρία είναι κατασκευασμένη για να μακροημερεύσει, καθώς η τεχνολογία Adaptive Charging επιμελείται με έξυπνο τρόπο τη φόρτισή της, μειώνοντας αισθητά την καταπόνησή της και προσφέροντας έως και διπλάσια διάρκεια ζωής.

Mας άρεσε
-Εντυπωσιακή κάμερα με
τριπλό σύστημα ανίχνευσης
για κρυστάλλινες λήψεις
-Αδιάβροχο και
ανθεκτικό στη σκόνη
-Διαθέτει το κορυφαίο
chipset Snapdragon 820

Δεν μας άρεσε
-Η μπαταρία αν και…
αγέραστη, δεν αντικαθίσταται
-Δεν έχει FM ράδιο

SPECS
Οθόνη: 5.2 ιντσών IPS LCD, ανάλυσης 1920×1080 pixels, 16 εκατ. χρωμάτων • Επεξεργαστής: Qualcomm Snapdragon 820 με 2×2.15GHz Kryo & 2×1.6GHz Kryo, Adreno 530 GPU • Μνήμη: 3GB RAM
• Αποθηκευτικός χώρος: 32GB (επεκτάσιμος με microSD έως 256GB) • Κάμερα: Κύρια κάμερα 23MP με laser autofocus, RGBC-IR sensor, EIS και dual LED flash με εγγραφή βίντεο 2160p@30fps, 1080p@60fps και 13MP selfie-cam • Συνδεσιμότητα: WiFi 802.11b/g/n/ac, Bluetooth: 4.2, NFC • Extras: GPS/A-GPS/GLONASS, fingerprint scanner, IP68, USB Type-C • Δίκτυο: 4G+ • Μπαταρία: 2.900mAh
• Λειτουργικό: Android 6.0.1 • Διαστάσεις: 146x72x8,1 χιλ. • Βάρος: 161 γρ.