Η Ericsson ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Allolio&Konrad, συμβουλευτικής εταιρείας με έδρα τη Βόννη της Γερμανίας, η οποία ειδικεύεται στο μετασχηματισμό των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων πάροχων τηλεπικοινωνίας.

  • Η Allolio & Konrad, συμβουλευτική εταιρεία με έδρα τη Βόννη της Γερμανίας, ειδικεύεται στο μετασχηματισμό των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων πάροχων τηλεπικοινωνιών και συστημάτων πληροφορικής
  • Η Ericsson εξαγόρασε το 100% των δραστηριοτήτων της Allolio & Konrad, προσφέροντας απασχόληση σε όλους τους συμβούλους της, ενώ η συναλλαγή ολοκληρώθηκε στις 30 Νοεμβρίου
  • Η εν λόγω εξαγορά θα ενισχύσει τις δυνατότητες ψηφιακού μετασχηματισμού της Ericsson, θα οδηγήσει στην αύξηση των συνεργειών και επιτευγμάτων της, και υποστηρίζοντας τις φιλοδοξίες μας στην ηγεσία των ΤΠΕ

Με ίδρυση το 2001, η Allolio & Konrad κατά κύριο λόγο ασχολείται με την ευρωπαϊκή αγορά τηλεπικοινωνιών, ενώ παράλληλα αναπτύσσει τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της, με πελάτες από τον τομέα των υπηρεσιών κοινής ωφελείας και της οικονομίας. Πλέον της εξειδίκευσής της στους τομείς του επιχειρηματικού μετασχηματισμού και αλλαγών στη διαχείριση της πληροφορικής, η Allolio & Konrad παρέχει υπηρεσίες διασφάλισης, στρατηγικής συμβουλευτικής και προγράμματα παράδοσης.

Η εξαγορά αυτή θα ενισχύσει τις δυνατότητες ψηφιακού μετασχηματισμού της Ericsson στη Δυτική και Κεντρική Ευρώπη, ειδικότερα στους τομείς διεργασίας των μετασχηματισμών και διαχείρισης μεταβολών. Οι σχέσεις της Allolio & Konrad με πελάτες του χώρου των τηλεπικοινωνιών, αναμένεται να οδηγήσει σε αύξηση των συνεργειών και των επιτευγμάτων, ενώ η εμπειρία της σε τομείς πέραν των τηλεπικοινωνιών θα υποστηρίξει τις φιλοδοξίες της Ericsson στην ηγεσία των ΤΠΕ παγκοσμίως.

Η Allolio & Konrad θα παραμείνει ξεχωριστή ενότητα, διατηρώντας τους υφιστάμενους πελάτες της, παρέχοντας ταυτόχρονα την τεχνογνωσία και εμπειρογνωμοσύνη της σε 18.000 σύμβουλους και υπευθύνους ολοκληρωμένων συστημάτων της Ericsson, σε παγκόσμια κλίμακα. Τελικά, η νέα αυτή μονάδα θα αποτελέσει τη ραχοκοκαλιά των συμβουλευτικών υπηρεσιών του οργανισμού της Ericsson, στην περιοχή της Δυτικής και Κεντρικής Ευρώπης.

Ο Valter D’Avino, Head of Region Western & Central Europe, Ericsson, αναφέρει: «Στην Ericsson έχουμε διευρύνει την παγκόσμια ομάδα μας, που καταρτίζεται από εξειδικευμένους σύμβουλους και υπευθύνους ολοκληρωμένων συστημάτων, τόσο μέσω προσλήψεων, αλλά και στοχευμένων εξαγορών. Είμαστε πεπεισμένοι πώς η τεχνογνωσία και εμπειρογνωμοσύνη της Allolio & Konrad θα ενδυναμώσει περαιτέρω τις συμβουλευτικές υπηρεσίες μας, επιτρέποντάς μας να ηγηθούμε του ψηφιακού μετασχηματισμού στην Γερμανία, καθώς και την ευρύτερη περιοχή.»

Το ολοκληρωμένο portfolio λύσεων της Ericsson σε λογισμικό και συμβουλευτικές υπηρεσίες OSS/BSS, τα ολοκληρωμένα συστήματα και οι διοικητικές υπηρεσίες, την τοποθετούν ως πρώτη επιλογή συνεργάτη για πάροχους ανά τον κόσμο.