Θεσμός βραβείων “Intracom Telecom Awards” στο πλαίσιο ενεργειών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Η Intracom Telecom, διεθνής πάροχος τηλεπικοινωνιακών συστημάτων και λύσεων, ανακοίνωσε σήμερα την ολοκλήρωση της πρώτης χρονιάς απονομής βραβείων σε φοιτητές για τις καλύτερες διπλωματικές εργασίες.

Συγκεκριμένα, η Intracom Telecom βράβευσε δύο αποφοίτους του τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών & Πληροφορικής και δύο αποφοίτους του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών, οι οποίοι διακρίθηκαν για τις διπλωματικές τους  εργασίες στους τομείς της Μικροηλεκτρονικής και του Λογισμικού Δικτύων κατά το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016. Οι νικητές των βραβείων, οι οποίοι και αναδείχτηκαν από τις αντίστοιχες επιτροπές αποτελούμενες από καθηγητές Πανεπιστημίου και στελέχη της Intracom Telecom, έλαβαν από την εταιρία το χρηματικό έπαθλο των 2.000 ευρώ ο καθένας.

Σχολιάζοντας την πρωτοβουλία της εταιρίας να επιβραβεύσει τις καλύτερες διπλωματικές, ο κ. Μιχάλης Προύντζος, Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού & Διοικητικών Υπηρεσιών της Intracom Telecom, δήλωσε: «Η θέσπιση βραβείων για τις καλύτερες διπλωματικές εργασίες πραγματοποιείται στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της εταιρίας μας και της υποστήριξης του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για τη Νεολαία, που στόχο έχει την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων και την μείωση του εύρους της απόκλισης μεταξύ ζητουμένων και προσφερομένων δεξιοτήτων στην αγορά εργασίας. Είμαστε πρόθυμοι να επεκτείνουμε το «Διαγωνισμό Διπλωματικών» και σε άλλα πανεπιστήμια στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια. Εγκαινιάσαμε τη δράση αυτή στην Πάτρα, όπου η Intracom Telecom διατηρεί κέντρο ανάπτυξης λογισμικού όπου απασχολούνται περισσότεροι από 200 επιστήμονες».

Η Intracom Telecom προσφέρει σε απόφοιτους Πανεπιστημίων την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ερευνητικά προγράμματα ως μέρος της διατριβής τους και να κάνουν την πρακτική τους άσκηση σε ένα δυναμικό εργασιακό περιβάλλον. Το 2016, 30  φοιτητές  εκπόνησαν την πρακτική τους άσκηση  στις εγκαταστάσεις της εταιρίας.  Η εταιρία διοργάνωσε δωρεάν σεμινάρια σε Java Enterprise και C++ για προπτυχιακούς φοιτητές που σπουδάζουν σε πολυτεχνεία και αντίστοιχα πανεπιστημιακά ιδρύματα στην Ελλάδα, σε πλήρη ευθυγράμμιση με το στόχο του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για τη Νεολαία για την γεφύρωση της αναντιστοιχίας που υπάρχει σήμερα στην αγορά εργασίας ανάμεσα σε ζητούμενες και προσφερόμενες δεξιότητες.