Ο Jo Seong-jin ήταν ανάμεσα στα 58 στελέχη που αναβαθμίστηκαν στην LG καθώς η εταιρεία προετοιμάζεται εντατικά για τη νέα, απαιτητική χρονιά.

 Η LG Electronics (LG) ανακοίνωσε σήμερα ότι ο Jo Seong-jin, ο Επικεφαλής της εταιρείας Home Appliance & Air Solution (H&Α) και ένας από τους τρεις Εκπροσώπους του Διοικητικού Συμβουλίου, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για τη λήψη σημαντικών αποφάσεων που αφορούν το σύνολο της LG, προήχθη στη θέση του Chief Executive Officer, με άμεση ισχύ. Ο κ. Jo θα είναι υπεύθυνος για όλες τις επιχειρηματικές μονάδες της LG Electronics, συμπεριλαμβανομένων των εταιρειών H&A, Mobile Communications, Home Entertainment και Vehicle Components ενώ θα επιβλέπει περισσότερα από 120 τμήματα σε όλο τον κόσμο.

Ο κ. Jo, 60 ετών, εντάχθηκε στην Goldstar το 1976 και έγινε μέλος της ομάδας που ανέπτυξε το πρώτο αυτόματο πλυντήριο της LG το 1980. Πριν γίνει πρόεδρος της H&A Company το 2015, ο κ. Jo ήταν ο επικεφαλής του τμήματος πλυντηρίων της εταιρείας H&A. Το 2007, τιμήθηκε από την κυβέρνηση της Κορέας με το Bronze Tower Order of Industrial Service Merit, σε αναγνώριση της πολύτιμης συμβολής του στην ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών και της Κορεάτικης βιομηχανίας. Πιο πρόσφατα, ο κ. Jo έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απόφαση της LG να εισέλθει στον κλάδο των premium συσκευών με την εισαγωγή του brand LG Signature και της εντοιχισμένης Signature Kitchen Suite ενώ έθεσε τα θεμέλια για μελλοντικές επιχειρήσεις στους τομείς του Internet of Things (IoT) και των Smart Homes.

lge_logo_2016

Το Διοικητικό Συμβούλιο της LG προήγαγε επίσης τον κ. Song Dae-hyun, 58 ετών, ο οποίος έως τώρα ήταν υπεύθυνος για την Κοινοπολιτεία Ανεξαρτήτων Κρατών (CIS- Commonwealth of Independent States) καθώς και πρόεδρος της LG Russia, στη θέση του προέδρου και CEO της Home Appliance & Air Solutions Company, αντικαθιστώντας τον κ. Jo. Ο κ. Song διαθέτει εμπειρία 33 ετών στην LG Electronics ενώ συμμετείχε σχεδόν στη δημιουργία κάθε κύριας προϊοντικής γραμμής της H&A Company, συμπεριλαμβανομένων των κλιματιστικών, των ψυγείων και των συσκευών μαγειρέματος. Ως επικεφαλής της LG Russia και της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών από το 2012, o κ. Song ήταν υπεύθυνος για την επιτυχή ανάπτυξη των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της LG στην ευρύτερη περιοχή κατά τη διάρκεια μιας απαιτητικής οικονομικά περιόδου.

Εκτός από τις προαγωγές των κ.κ. Jo και Song, πέντε ακόμη άτομα προήχθησαν σε θέση Executive Vice Presidents, δεκατρία στελέχη ανέλαβαν ρόλο Senior Vice President ενώ τριανταοκτώ άτομα προήχθησαν σε θέση Vice President. Όλα τα στελέχη αναλαμβάνουν το νέο τους ρόλο και τις νέες τους αρμοδιότητες από σήμερα, 1η Δεκεμβρίου 2016, ενώ οι προαγωγές θα τεθούν σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2017, μετά τη γενική συνέλευση των μετόχων.