Εβδομάδα Πληροφορικής 5-11 Δεκεμβρίου 2016 για εκπαιδευτικά προγράμματα από τη HePIS και τη Μicrosoft Ελλάς.

Mια μοναδική ευκαιρία ν’ αποκτήσουν βασικές δεξιότητες Προγραμματισμού έχουν μαθητές, νέοι και ενήλικες παρακολουθώντας μια σειρά από ταχύρρυθμα προγράμματα εκπαίδευσης που διοργανώνει η Microsoft Ελλάς σε συνεργασία με τη HePIS στο πλαίσιο της Εβδομάδας Πληροφορικής (Computer Science Week) η οποία διεξάγεται το διάστημα 5-11 Δεκεμβρίου 2016.

«Η Εβδομάδα Πληροφορικής με περισσότερες από 100.000 εκδηλώσεις σε όλον τον κόσμο, αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία να ενθαρρύνουμε τους νέους να ακολουθήσουν τα επαγγέλματα της Πληροφορικής. Στην Ελλάδα μόλις το 1,6% των νέων επιλέγουν τις θετικές επιστήμες ως επιλογή καριέρας, ποσοστό που αποτελεί το χαμηλότερο στην Ευρώπης των 28 κρατών-μελών» δήλωσε ο Πρόεδρος της HePIS, κος Νίκος Φαλδαμής.

microsoft

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, η HePIS σε συνεργασία με τη Microsoft Ελλάς υλοποιούν προγράμματα εκπαίδευσης διάρκειας 20 ωρών, μέσα από τα οποία 160 υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν δεξιότητες Προγραμματισμού δημιουργώντας τη δική τους ιστοσελίδα με τη χρήση HTML και CSS. Tα προγράμματα εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθούν σε κέντρα εκπαίδευσης σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα. Προτεραιότητα δίνεται σε ανέργους, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο ακόλουθο link.

Όπως δήλωσε και ο Τίμος Πλατσάς, Διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Microsoft Ελλάδος, Κύπρου και Μάλτας, «Η διάδοση του προγραμματισμού και των ψηφιακών δεξιοτήτων αποτελεί υψηλή προτεραιότητα για τη Microsoft, καθώς, εξοπλίζοντας τους νέους με τα κατάλληλα εφόδια, τους βοηθάμε να διεκδικήσουν καλύτερες ευκαιρίες στην αγορά εργασίας. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που για μια ακόμη χρονιά συνεργαζόμαστε με τη HePIS, στηρίζοντας την Εβδομάδα Πληροφορικής, όπου στο πλαίσιο του κοινού μας οράματος, σχεδιάσαμε μια σειρά δράσεων που στόχο έχουν να ενθαρρύνουν τους νέους να  αναπτύξουν και να ενισχύσουν τις γνώσεις και τις ψηφιακές τους δεξιότητες, προκειμένου να είναι σε θέση να συμβάλλουν σε ένα καλύτερο αύριο για τη χώρα μας.