Ο νέος laser βιντεοπροβολέας εισάγει δυναμικά το HDR στην οικιακή προβολή, προσφέροντας αναβάθμιση ανάλυσης σε 4Κ και υποστήριξη Ultra HD Blu-ray. 

Ο EH-LS10500 παρουσιαστηκε πρώτη φορά στη Ν.Α. Ευρώπη στο πλαίσιο έκθεσης ήχου και εικόνας, στις 26 και 27 Νοεμβρίου 2016 στο ξενοδοχείο Radisson Blu Park. Με τον EH-LS10500, η Epson φέρνει την τεχνολογία του Υψηλού Δυναμικού Εύρους (HDR), στη σειρά οικιακών κινηματογραφικών βιντεοπροβολέων της με πηγή φωτός laser. Πάνελ τεχνολογίας 3LCD, αναβάθμιση εικόνας σε 4K, πηγή φωτός laser και υποστήριξη για υλικό Ultra HD Blu-ray, όπως και άλλες πηγές εικόνας HDR συνδυάζονται σε αυτό το μοντέλο, προσφέροντας  την απόλυτη κινηματογραφική εμπειρία στο σπίτι. 

Ο κος Paul White, Product Manager, Epson Europe, αναφέρει: «Η τεχνολογία HDR αποσκοπεί στο να προσθέσει δυναμισμό και ένταση στην εμπειρία του οικιακού κινηματογράφου. Για το λόγο αυτό, είμαστε ειλικρινά υπερήφανοι για τον EH-LS10500. Είναι ο πλέον σύγχρονος οικιακός βιντεοπροβολέας μας με διπλή πηγή φωτός laser και πλέον, μπορεί να αποδώσει υλικό HDR, σε όλο του το μεγαλείο. Αυξάνοντας το λόγο αντίθεσης μεταξύ των σκοτεινών και φωτεινών περιοχών της εικόνας, το HDR διευρύνει την αντίληψη του βάθους και αναδεικνύει νέα επίπεδα λεπτομέρειας, τα οποία ήταν ανέφικτα μέχρι σήμερα.

Επίσης, εμπλουτίζει δραματικά την αντιληπτή γκάμα των χρωμάτων, γεγονός που μεταφράζεται στο ότι ο EH-LS10500 μπορεί να προβάλλει την απόλυτη τελειότητα».

Σχεδιασμένος αποκλειστικά για περιβάλλον οικιακού κινηματογράφου, ο EH-LS10500 ενσωματώνει έξυπνες τεχνολογίες, με σκοπό την απόδοση εικόνων ακριβείας. Στον πυρήνα του βρίσκονται τα πάνελ 3LCD της Epson και σε συνδυασμό με τη διπλή πηγή φωτός laser εξασφαλίζουν ευρεία χρωματική παλέτα και απόλυτα βαθύ μαύρο. Χάρη στο μεγάλο άνοιγμα του διαφράγματος ο EH-LS10500 αποδίδει διαυγείς εικόνες, ενώ η ταχεία απόκριση σε υλικό γρήγορης κίνησης, εξασφαλίζει ομαλότητα σε κάθε σκηνή έντονης δράσης.

image

Παρέχοντας μια ανώτερη εμπειρία οικιακού κινηματογράφου, η σουίτα των δυνατοτήτων επεξεργασίας του EH-LS10500 περιλαμβάνει, επίσης, τεχνολογία τελευταίας γενιάς στην αναβάθμιση εικόνας από 1080p σε ανάλυση 4Κ, καθώς και υποστήριξη UHD BD. Σε αυτά προστίθενται, επίσης, οι τεχνολογίες Detail Enhancement, Super Resolution, frame interpolation και η δυνατότητα ISF calibration. Η πηγή φωτός laser εξασφαλίζει ευρεία γκάμα χρωμάτων, η οποία καλύπτει το εύρος των παλετών sRGB, DCI και Adobe RGB, για απόλυτη αναπαραγωγή χρωμάτων. Τέλος, η συμβατότητα με πηγές υλικού UHD Blu-ray, επιτρέπει την απόλαυση υλικού HDR στον οικιακό κινηματογράφο.

Πέρα από την αναπαραγωγή καθηλωτικών εικόνων με HDR και την πιστότητα χρωμάτων, όπως την οραματίστηκε ο σκηνοθέτης, η διπλή πηγή φωτός laser του EH-LS10500 εξασφαλίζει, επίσης, εξαιρετικά μεγάλη διάρκεια ζωής, η οποία ανέρχεται στις 30.000 ώρες σε λειτουργία Eco. Με άλλα λόγια, πρόκειται για διάρκεια που αντιστοιχεί σε μια κινηματογραφική ταινία την ημέρα, για 46 συνεχόμενα έτη! Η πηγή φωτός laser επιτρέπει, επίσης, την άμεση ενεργοποίηση του βιντεοπροβολέα από κατάσταση off, με μόλις 20 δευτερόλεπτα απαιτούμενου χρόνου για να φτάσει το 100% της χρωματικής του απόδοσης.

Εκτός από την έμφαση στην ποιότητα της εικόνας, ο EH-LS10500 έχει, επίσης, σχεδιαστεί για να ταιριάξει ομαλά και διακριτικά στο οικιακό περιβάλλον. Το αισθητικά άρτιο κάλυμμα του φακού, το κρυφό πάνελ πλήκτρων ελέγχου και το σχεδόν αθόρυβο σύστημα ψύξης εναρμονίζονται σε ένα σύστημα οικιακού κινηματογράφου σε συνδυασμό και με τη δυνατότητα ευρείας μετατόπισης του φακού.Προσφέρει, επίσης, ευκολία στη χρήση μέσω μηχανοκίνητων οπτικών λειτουργιών, καθώς και της ηλεκτρικά ρυθμιζόμενης μετατόπισης του φακού, της εστίασης και του  zoom.

Οι λάτρεις του Οικιακού κινηματογράφου που επιθυμούν να απολαμβάνουν ταινίες σε διαφορετικές αναλογίες πλευρών, θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα τις μνήμες θέσεων φακού του EH-LS10500. Με το απλό πάτημα ενός πλήκτρου, μπορούν να ανακληθούν έως και 10 διαφορετικές θέσεις ρυθμίσεις, με αναλογία εικόνας έως και 2.4:1.

Την εκπληκτική απόδοση του νέου EH-LS10500 θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι επισκέπτες της έκθεσης Hxos Eikona Show 2016, στις 26 και 27 Νοεμβρίου, στο Radisson Blu Park Hotel. Στην αγορά o βιντεοπροβολέας θα είναι διαθέσιμος από τον Δεκέμβριο του 2016, στην τιμή των €7.600, μέσω του επίσημου μεταπωλητή της Epson, Projecting & Sounding Art.

Κύρια χαρακτηριστικά:

  • Υποστήριξη HDR
  • Υποστήριξη Ultra HD Blu-ray
  • Φωτεινότητα 1,500 lumens
  • Διάρκεια ζωής λυχνίας 30.000 ώρες, σε λειτουργία Eco
  • Αναβάθμιση εικόνας σε 4Κ
  • Διπλή πηγή φωτός τεχνολογίας laser
  • Ηλεκτρική μετατόπιση φακού +/-90% κάθετα και +/-40% οριζόντια & lens zoom1x
  • Τεχνολογία πάνελ 3LCD
  • Μέγιστη χρωματική απόδοση σε 20 δευτ. από κατάσταση off
  • 10 μνήμες θέσεων φακού για αναλογίες πλευρών έως και4:1
  • Μετατροπή 2D σε 3D και έλεγχος βάθους 3D
  • 3 χρόνια εγγύηση για όλα τα μέρη του βιντεοπροβολέα
  • Χαμηλός θόρυβος ανεμιστήρα (19dB Eco)