Με δύο διαφορετικές, μα εξίσου ενδιαφέρουσες λύσεις, η γερμανική AVM απαντά στο πρόβλημα που θέλει τη δικτυακή ζωή μας να περιορίζεται σε μια μικρή ακτίνα γύρω από το router.

Δεν είναι λίγοι, δυστυχώς, οι χρήστες που αντιμετωπίζουν καθημερινά το ίδιο πρόβλημα, όσον αφορά στο internet. Συγκεκριμένα, θέλουν να έχουν ταχύτατη πρόσβαση στο διαδίκτυο ή στο τοπικό τους δίκτυο, αλλά σε αρκετές περιοχές του χώρου τους, οι οποίες δεν βρίσκονται κοντά στο router, αφενός δεν υπάρχει δυνατό σήμα WiFi και αφετέρου δεν διαθέτουν υποδομή για ενσύρματη σύνδεση Ethernet. Αν είστε ένας από αυτούς και εφόσον δεν προτίθεστε να σκάψετε τοίχους για να «καλωδιώσετε» το σπίτι σας ή να περιορίσετε τη χρήση των φορητών σας συσκευών με μια νοητή, ψηφιακή… αλυσίδα λίγων μέτρων γύρω από το router σας, τότε μια από τις παρακάτω λύσεις είναι πλασμένη για τις ανάγκες σας!

AVM FRITZ!WLAN repeater 1750E

Η AVM δεν θα μπορούσε να μην δώσει το «παρών» στην ανερχόμενη κατηγορία των dual band repeaters, προτείνοντας το FRITZ!WLAN repeater 1750E, μια συσκευή που μπορεί να επεκτείνει το ασύρματο δίκτυό σας τόσο στην «παραδοσιακή» συχνότητα των 2.4GHz, όσο και στην ταχύτατη μπάντα των 5GHz. Υποστηρίζει το νέο πρότυπο Wireless AC για ταχύτητες έως και 1300Mbit/sec, δίχως να απαρνείται παλαιότερα στάνταρτ, όπως το Wireless N με ταχύτητες έως 450Mbit/sec.

Από τη στιγμή που η AVM μπορεί να υπερηφανεύεται για τα εξαιρετικά dual band router της (FRITZ!Box 7490, 7390 και 3490), θα ήταν παράλειψη να μην τα «ζευγαρώσει» με ένα αξιόλογο repeater, ικανό να επεκτείνει τη σφαίρα της ασύρματης δικτυακής τους… επιρροής στα πέρατα του σπιτιού σας! Τοποθετήστε το 1750Ε σε ένα σημείο όπου το WiFi σήμα του router σας δεν έχει εξασθενήσει αισθητά, προκειμένου να ανανεώσετε την ακτίνα του για αρκετά επιπλέον μέτρα. Για τον εντοπισμό της κατάλληλης θέσης, σας βοηθούν και οι led μπάρες στην πρόσοψη της συσκευής, οι οποίες καταγράφουν την ποιότητα του WiFi σήματος. Σε περίπτωση που θέλετε να συνδέσετε ενσύρματα κάποια συσκευή που δεν υποστηρίζει ταχύτητες WiFi AC, η ενσωματωμένη Gigabit LAN θύρα δίνει λύσεις.

avm_fritzpowerline_1240e_ambiente

AVM FRITZ!Powerline 1240E WLAN set

Συχνά το ζητούμενο δεν είναι η ασύρματη συνδεσιμότητα, αλλά η σταθερή, απρόσκοπτη σύνδεση, απολαμβάνοντας το μέγιστο δυνατό της παρεχόμενης ταχύτητας. Ιδιαίτερα σε απαιτητικές δικτυακές εφαρμογές (online gaming, video streaming υψηλής ανάλυσης, αντιγραφή αρχείων πολλών GB κ.ά.) η επιλογή της ενσύρματης σύνδεσης Ethernet και μάλιστα σε Gigabit ταχύτητες είναι μονόδρομος. Εάν, όμως, ο εργασιακός χώρος σας δεν διαθέτει υποδομή που να σας παρέχει υποδοχές Ethernet στον τοίχο κάθε δωματίου ή αν απλά δεν θέλετε να γεμίσετε το σπίτι σας με καλώδια, τότε η τεχνολογία Powerline είναι η καταλληλότερη για εσάς.

Το FRITZ!Powerline 1240E WLAN Set εκμεταλλεύεται την καλωδίωση του ρεύματος, απαλλάσσοντάς σας από παντός τύπου καλωδιακά «μερεμέτια». Τοποθετείτε τη μια συσκευή του kit σε μια πρίζα κοντά στο router σας και τη συνδέετε ενσύρματα σε μια διαθέσιμη θύρα LAN. Η δεύτερη συσκευή τοποθετείται σε μια πρίζα στον απομακρυσμένο χώρο που θέλετε να δικτυώσετε και όλη η μεταφορά των δεδομένων πραγματοποιείται μέσω των καλωδίων ρεύματος, χωρίς να χρειαστεί να καρφώσετε ούτε μια πρόκα! Και οι δύο adapters φέρουν από μια gigabit LAN θύρα, δίχως να απουσιάζει και η ικανότητα επέκτασης του ασύρματου δικτύου στο σημείο που βρίσκεται ο απομακρυσμένος adapter με ταχύτητες έως 300Mbit/sec (Wireless N).

Το Gigabit powerline της AVM είναι συμβατό με το πρότυπο HomePlug AV2 (σε περίπτωση που ήδη διαθέτετε κάποιες powerline συσκευές), ενώ υποστηρίζει την τεχνολογία MIMO (Multiple Input Multiple Output), αξιοποιώντας στο έπακρο την καλωδίωση του ρεύματος, με σκοπό την ακόμα μεγαλύτερη εμβέλεια, ταχύτητα και αξιοπιστία της μεταφοράς των δεδομένων σας. Την ασφάλεια επωμίζεται το σύστημα κρυπτογράφησης 128-bit AES και οι τυχεροί κάτοχοι ενός FRITZ!Box router μπορούν να ενοποιήσουν την εποπτεία των powerlines τους με αυτή του υπόλοιπου τοπικού δικτύου, μέσω του interface του εύχρηστου λειτουργικού FRITZ!OS.

Τα προϊόντα της AVM έρχονται στη χώρα μας από την AMY A.E.