Tο Κυπριακό Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε να πωλήσει στο σύνολό τους τις μετοχές της Cyta Hellas σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής Κύπρου», που επικαλείται και σχετική απόφασή του.

Στην Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας αναφέρεται χαρακτηριστικά πως
«χωρίς επηρεασμό των διατάξεων σε σχέση με τη μέθοδο, έκταση και διαδικασία της αποκρατικοποίησης της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου, αναφορικά με την Cyta Ελλάς Τηλεπικοινωνιακή Ανώνυμος Εταιρεία, η οποία είναι θυγατρική εταιρεία της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου, η αποκρατικοποίησή της θα πραγματοποιηθεί με τη μέθοδο πώλησης του 100% των μετοχών της Εταιρείας, σε φυσικό ή νομικό πρόσωπο με τη διαδικασία διεξαγωγής διαγωνισμού υποβολής ενδιαφέροντος και προσφορών από επενδυτές».

cyta_new_logo

Η διαδικασία πώλησης της Cyta Ελλάς θα πραγματοποιηθεί ξεχωριστά και ανεξάρτητα από οποιεσδήποτε άλλες διαδικασίες για την αποκρατικοποίηση των άλλων περιουσιακών στοιχείων της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου. Αναμένεται η πρόσληψη Σύμβουλοι από την Μονάδα Αποκρατικοποιήσεων, αφού στην αποκρατικοποίηση της Cyta δεν υπήρχε ξεχωριστή πώληση της θυγατρικής στην Ελλάδα.

Το μέλλον της Cyta Hellas είχε απασχολήσει συστηματικά τους προηγουμένους μήνες τον υπουργό Οικονομικών της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Χάρη Γεωργιάδη, την Διοίκηση του Οργανισμού και τις Συντεχνίες.

Το θέμα είχε χαρακτηριστεί «επείγον» από τον υπουργό Οικονομικών και η εντολή προς το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας ήταν να εξετάσει το όλο θέμα και να καταλήξει σε τελικές αποφάσεις για τη θυγατρική στην Ελλάδα.

πηγή: http://www.ictplus.gr/