Η εφαρμογή που παρουσιάστηκε βοηθά παιδιά ηλικίας 9-12 στο σχολείο και στη βελτίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας χωρίς αποκλεισμούς.

Η τελική συνάντηση των “Έξυπνων Τεχνολογικών Λύσεων για Παιδιά με Δυσλεξία –  του έργου iSmart” πραγματοποιήθηκε στη Μόντενα από τις 21 έως τις 24 Σεπτεμβρίου του 2016 κατά τη διάρκεια του 5ου  Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Δυσλεξίας του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Δυσλεξίας (EDA). Ο σκοπός αυτής της Διάσκεψης (EDA) ήταν η προωθήσει της ανταλλαγής πληροφοριών και ορθών πρακτικών μεταξύ των διαφόρων ευρωπαϊκών χωρών, με στόχο την εξασφάλιση ίσων ευκαιριών και την ένταξη στο σχολείο, στην εργασία και στην κοινωνία για τα άτομα με δυσλεξία και άλλες μαθησιακές δυσκολίες.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, οι εταίροι παρουσίασαν τα τελικά αποτελέσματα του έργου που πραγματοποιήθηκαν από το 2013 έως το 2016 τόσο ως ένα ερευνητικό εργαστήριο με 70 συμμετέχοντες, αλλά και μέσω ενός εκθεσιακού περιπτέρου όπου  πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις σε τακτική βάση στους ενδιαφερόμενους συμμετέχοντες του συνεδρίου.
5710a00f1dc524504c8b47d9
Τα αποτελέσματα του έργου κατέληξαν σε μια τεχνολογική λύση για τα παιδιά μεταξύ των ηλικιών 9 και 12, που τους βοηθά τόσο στο σχολείο όσο και στο σπίτι. Η εφαρμογή για τα παιδιά λειτουργεί σε Android και Windows κινητά τηλέφωνα και tablets, ενώ το σχολείο,οι δάσκαλοι και οι γονείς μπορούν να ελέγχουν την εργασία σε οποιονδήποτε υπολογιστή με ένα πρόγραμμα περιήγησης στο Internet. Η πιλοτική εφαρμογή στις 3 χώρες έδωσε θετικά αποτελέσματα κάνοντας μικρότερο το χάσμα μεταξύ των δυσλεκτικών παιδιών και των άλλων και έχωντας έτσι συνολική βελτίωση της εκπαίδευσης χωρίς αποκλεισμούς για όλους.

Το συνολικό ενδιαφέρον στο iSmart ήταν συντριπτικό και αυτό αποτελεί καλό οιωνό για το μέλλον των τεχνολογικών λύσεων μετά τη διάρκεια ζωής του έργου. Το iSmart θα συνεχίσει να βελτιώνεται χάρις στην ανατροφοδότηση που αποκτήθηκε από την πιλοτική εφαρμογή και τις  μελλοντικές εκδόσειςοι οποίες είναι ήδη σε εξέλιξη. Μείνετε συντονισμένοι μέσω της σελίδας μας στο Facebook για να μάθετε περισσότερα!