Σύμφωνα με αποτέλεσμα δεκαετούς έρευνας, τα κινητά δεν ενέχουν κινδύνους για την εμφάνιση καρκίνου στους χρήστες τους

Ακίνδυνα τα κινητά τηλέφωνα σε σχέση με την εμφάνιση καρκίνου στους χρήστες τους, αποφάνθηκε η μεγαλύτερη υπηρεσία ραδιενέργειας της Γερμανίας ύστερα από δεκαετή έρευνα.

Η μελέτη της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Προστασίας από τη Ραδιενέργεια δεν βρήκε στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι τα κινητά και τα ασύρματα τηλέφωνα ή οι βάσεις και οι φορτιστές τους, όταν βρίσκονται δίπλα στο κρεβάτι, μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο του εγκεφάλου, πονοκεφάλους ή διαταραχές του ύπνου στους ενήλικες.

Να σημειωθεί πως οι επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι θα ήθελαν να ερευνήσουν το θέμα περαιτέρω, ώστε να είναι απολύτως βέβαιο ότι τα μικρά παιδιά, που εκτίθενται σε τέτοια ηλεκτρομαγνητικά πεδία, δεν θα εμφανίσουν προβλήματα υγείας στην ενήλικη ζωή τους.

Η υπηρεσία, στην οποία απασχολούνται κορυφαίοι επιστήμονες στον τομέα της ραδιενέργειας, συμβουλεύει τους γονείς να αποτρέπουν τα παιδιά από το να έχουν πάνω τους τέτοια τηλέφωνα, μέχρι να διαπιστωθεί ότι δεν διατρέχουν κανέναν κίνδυνο από αυτά.

Ο Γερμανός υπουργός Περιβάλλοντος, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, πρόκειται να δώσει στη δημοσιότητα το αποτέλεσμα της έρευνας την Τρίτη.